Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

От личната колекция на Чаушеску е намерената у нас картина на Джаксън Полък

КРИМИНАЛНО

От личната колекция на Чаушеску е намерената у нас картина на Джаксън Полък

Към момента експертизите на откритата картина сочат, че става въпрос за оригинал

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Не сте прави с тези коментари...това е велик алкохолик...Почти като мене...

Щом е била негова даа се върне на наследниците на Чаушеску

Всеки може да рисува такива цапаници, но важно е да се сетиш да го направиш пръв. Иначе е лесно да направиш нещо след като си го видял от някой друг.

че това е квадратна пица на парче с шоколадов сос? Може да ме баннете кооооооолкото искате пъти. Вие поне, като уж хора на изкуството, знаете, че това е признак на слабост, не на власт и сила. Картината е боклук, не струва. Казва Ви го собственик на галерия.

Тука и авторът не знае какво е искал да каже!

Глупости!

Преди 7-8 години,една българска художничка,Ода Жон, живееща в Германия и Франция, направи банкет/пърформанс/,станал известен като "Голямото плюскане " в Националната художествена галерия. Трябваше да се правят асоциации,че както се консумира печеното прасе,така се консумира и жената.Е,това е върхът на българското изкуство!!!

Оти не ка'азате, дека се дават 60 млн. зеуени гущерч'ета за то'о тапет??? Щее, да ви наклепам стотина!!!

Като гледам тези цапаници и мацаници ми иде да си хвърля и двата мастерса по дизайн и изкуство! Явно нищо не разбирам, да го еба! Но като се вгледах по-внимателно в този сперматозоиден танц, вихрещ се от картината на Дж. П., видях 75-те пола на новото време, които ясно и отчетливо знаят накъде шуртят! Давам пет лева, не за изтърваната кофа с бои, а заради платното, че да го ползвам като втора ръка!

Виж как сам си знаеш какво е редно да направиш с хартийките, дето си ги получил...

Става по - сложно с тази картина.Ще се намесят САЩ, Румъния, Гърция, България....и още някои други музеи....Има да се влачат спецовете по съдилища и правни кантори...

Прекрасна е! Как само умело са изобразени момичетата и уморения, но гледащ към бъдещето мъж, и всичко това на действащото умиротворяващо езеро.

Един съвет от мен. Никога не купувайте картина , която можете да си нарисувате и сами. Даже и на черно да е .

Изкуството е добра инвестиция, но иска познание.В България се ценят преди всичко старите майстори. Но и фалшификациите заливат пазара."Картини"на Казаков-Нерон, българският Рембранд,Генко Генков и др. се бълват на конвейер. Имам няколко ценни,купени преди 10-12 години от Германия, Чехия,Франция,чрез интернет. Днес е мазало,наблюдавах истинско сражение за картина на Никола Танев в Чехия по интернет. Продажната цена стигна 25 хиляди лева.

Доколкото ми е известно, картини от наши художници не се продават в чужбина, защото не са в каталог. В България няма такъв каталог. Затова даже картини на Майстора и Златю Бояджиев не се продават зад граница.

Българските художници, отвъд Калотина не струват почти нищо.Има един,Жул Паскин, роден във Видин и живял няколко години в детство си в България, който се цени на Запад.Друг е въпросът, доколко е български художник.

Жул Паскин е толкова български художник, колкото Никола Тесла е хърватски изобретател.

По интересно е кой ще прибере картината сега? От диктатора в Румъния при дикаторите от EU, UK или USA...

Е т'ва и на 2 шепи гъби няма да го разгадаеш к'во е!

Чаушеско спестил от закуски за картина на Полък?! Официално бяха с по 1500-2000 лв. заплата соц-лидерите…

Може би е ходил със закърпени чорапи като байтошо.

бахти бозата, майна, само идиоти могат да намират това за изкуство

Ако аз нарисувам това, ще кажат, че съм идиот, но като го е нарисувал Полък, ще кажат, че е шедьовър...

Първо ти работиш за марката, после тя работи за тебе, а ти само се гавриш с феновете...

Сигурни ли сте, че това е... картина? Или е нещо... спомагателно при рисуването?

И трлионер да съм, и без пари да ми я дават - пак няма да си окача такава боза на стената!

Това бъркани яйца ли са?!

Картината "Повръщано след тежък пиански запой" ли се нарича?

Творба е много силно казано. Млакият ми син на 5 години ги рисува подобни. Да взема да почна да продавам картините му да взема няколко милиона.

Предпочитам Кеазим Исинов. Това за мен не е картина, а драсканица, а може и да не разбирам :D

Да се сравняват неговите творби на тема Дон Кихот, Плодородие, Орфей и Евридика и мистериите като цяло с тази квадратна пица на парче с шоколадов сос е кощунство и гавра с паметта му. Много негови ученици и хора, на които е помагал не бяха на поклонението, което ме натъжи. Както и да е. Светъл му път на Кей! А който иска пица - да ходи на пицария!

То пък една "картина"! Също като оня "филм" със СЕДЕМ Оскара... Господи, слез на Земята и си прибери вересиите!

.. "Освен ако няма поръчка от някой заблуден, който иска да има Полък и да я откраднат, защото тя ще струва много малко". Аз като простак с опит ми се на би в очи простотията в случая полицейската , че нали краставите магарата се надушваме та ... Как върл колекционер , може да е заблуден бре? Он, че я "поърча", да си я окачи на стената у частната си колекция , не да я пласира ..Па и има черен пазар , хаховци като него.дето искат да притежата тва и тва на всяка цена, само за тех си да си я гледат и да си .....пият коняка пред нея..много изчезнали произведения от ВСВ са по такива колекции.

Защо "картина № 17" ? Аз бих я нарекъл натюрморт " Мозайка от руска салата след 5 ракии и 3 бири"

тия тънките черни линии май им викаха дресинг и се правят за 10 секунди с по-напоена четка и по-рядка боя

Това е друга техника. Боята се впръсква.

културтрегери.... със ултравиолетовото фенерче светкахте ли я ?

Тука журналята български език говорят ли? Какъв е този измислен словоред! Използвате майстер Йода да Ви пише статиите ли?

Тоя начин на "информиране" го въведоха двамата "супервестникари" Петьо Блъсков и Валери Найденов през 1990г. непосредствено след избухване на "демокрацията".

Гледайте филма "Контрабанда", там направо се изгавриха с най-известната му картина "Капките", мина през 2 митниците като старо платнище.

Да не е хванала плесен тая картина? Мяза на пица с плесен

Защо наричате тази цапаница - картина??? Какво е нарисувано на тази картина? Някой знае ли?

Че ти сам не виждаш, ли?! Изобразил е единството и противоборството на тленното и нетленното, дуализма на житието и изгарящата притегателна сила към пламъка. Също така, бърсал си е четките.

И Чаушеско ли като Путин спестявал от закуски за тези картини?

По времето на Хитлер подобни цапаници са били наричани с хубавото определение „изкуство на дегенерати“.

Така, де - Адолф остана недооценен и скивай кво направи. Затова, с Джак ни се размина, като го оставихме да маже с четката, вместо да подпали и той света.

Това прилича на картон ползван за чистене на четки по време на освежително боядисване вкъщи. Т.е. пълен боклук. А преди 500 години какви шедьоври на изкуството да създавани, все още удивляват с красотата и прецизността си. Ако ми попадне картина на Полък веднага ще замине на бунището където й е мястото.

Кой знае откъде я е откраднал. Известен е случаят как Чаушеску с жена си обрали всичко, което можело да се изкърти от стаята на Елисейския дворец, в която били настанени. Преди посещението им в Бъкингамския дворец англичаните били предупредени от французите да махнат всичко ценно, а кралицата скочила в храстите като видяла, че се задават по пътеката в градината, защото не искала да го среща.

От 15 години се интересувам от изящно изкуство.До Пикасо ,включително нещата ги възприемам.Но идиотщини,като тази,не искам да ги видя.Няма кой да каже,че царят е гол. За сведение, имам картини на Александър Мутафов, Никола Танев,Добрев и др.

давам 2 лева за рамката

2.50

Айде, ще ви нарисувам една безплатно.

това може да се разбере какво е нарисувано след 6 линии 4 бири кебабчета 2 уискита ,3 мастишки и 2 чаши рекия за неотрализиране.Пращайте я на зеления да я разшифрова.

Ще има и тарикати да изкарват пари от нищо.

Това мазало и 5 лева не струва.

Рисувал я с г-за си докато се е търкалял пиян на пода.

Голема картина, мани, мани ... Цапаница на алкохолик, трето поколение, който като изпадне в алкохолен делирум излива кофи с боя на пода ... пък квото стане ...

Календар