Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Образът на Свети Георги сам се изписал в Зографския манастир

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

Образът на Свети Георги сам се изписал в Зографския манастир

Днес, в деня за почит към паметта на светеца, и храмов празник на светата обител, ще ви разкажем за това свещено място. Така, както го е видял известният скулптор Иван Лазаров преди 95 години

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

.. се смее и плюе в очите на неверниците!

...и един мармот завива шоколади...

Ходил съм няколко пъти. Препоръчвам на всеки да посети това чудесно място. И за физически здравите хора, да качат връх Атон. Наистина е уникално изживяване, което остава за цял живот.

И тия бабини деветини ни ги наливат в главите през 21 век... "Религията е опиум за народа", класикът си е бил прав.

Мармоте, всеки има правото да избира в какво да вярва. Ти може да си решил да вярваш в парите и боди билдинга. Ако това те прави щастлив, вярвай в това. Както написах долу - бил съм няколко пъти и съм видял със силата на вярата, хора които ядат по 1-2 пъти на ден постна храна, какви неща правят. И наистина ако отидеш там (което едва ли ще направиш) ще усетиш една невидима сила, която те държи истински жив и буден. Почти всички монаси в български манастир са с по едно и две висши образования и съм си говорил с тях на теми от строителство до борсови операции.

Мда един такъв (като възпитаваните с рекламите на Милка и Комунистите в коментарите по-долу) и той ката казал "с такива ли девитини лъжете хората" и натиснал демонстративно с пръст иконата... Фалангата му и до днес стои там - пръста му остава срастнат с иконата и не може да се отдели, накрая са принудени да го отрежат....

Не разбирам как образът се е изписал сам. Това е все едно човек сам да се роди.

И на тази снимка си личи макар да е с лошо качество - това е което изглежда като петно на на лявата ноздра

Ако разбирахме / беше по естествен начин, нямаше да е чудо. Света Гора обаче е място където чудесата са нещо с което свикваш. Всеки който отиде може и сам се убеждава.

Единственото чудо е Космос! И Космосът е самото естество, т.е. естествен....

Истината е, че познаваме света само от това, което можем да видим и да измерим. Вижте квантовата физика - там процесите нямат общо със света, в който живеем и все пак цялата вселена е създадена от тях. Вижте и макро света. Космосът е безкраен - баланс между светлината и живота от една страна и тъмнината и вечния студ от друга. Най-големите учени са повярвали, че това което е сътворено няма как да стане без висш разум.

Моят дядо Петър е видял и преживял и по-големи от това чудеса. А за Атон - сещам се за няколко случая, в които по време на служба или в близост до някоя от чудотворните икони в душата на човек се възцарява неземна радост (нещо, което и на най-прекрасни други места не се получава).

Много ми хареса информацията за параходите на гърците в битката срещу Ксеркс :)

Аман от папагали, които цитират нещо наполовина, без дори да си представят, какво всъшност е "казал авторът". Авторът, в случая, е Жан-Жак Русо, произведението е "Новата Елоиз", а годината е 1761-ва. Пълното изречение гласи: "Религията, набожността - тя е като опиум за народа: тя ободрява, оживява, поддържа, когато се приема помалко; в прекалено големи дози тя приспива, или води до безумие, или убива." Всички последващи изкривявания на този цитат са направени от човеконенавистници, като Чарлз Кингсли, Карл Маркс и Ленин.

Наистина свята обител! България е привилигирована да има свой манастир на Атон. Но дали полага грижи за него?! Жалко, че съм жена и нямам право да бъда там.

Календар