Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Непоносимият поручик, или защо смъртта на Лермонтов не предизвикала скръб

ЛОШИЯТ ХАРАКТЕР НА ГЕНИЯ

Непоносимият поручик, или защо смъртта на Лермонтов не предизвикала скръб

На път към частта си големият поет е убит при дуел в Пятигорск на 27 юли 1841 г., само на 27 години

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Прощай, немытая Россия, Страна рабов, страна господ, И вы, мундиры голубые, И ты, им преданный народ.

страхотни.

явно оттам е преведена. щом не е пусната в други руски интернет-парцали, смятай. някакъв шотландец с манталитет на габровец ще обяснява как възприемат Лермонтов руснаците.

препечатват автори на жълтурщини, харесвани от потребители на жълтурщини.

Лермонтов, както и Пушкин са герои на своето време, това и Лермонтов го е чувствал и затова и така е озаглавил романа си. Изключителни личности, тези глупости за неприятната личност и т.н. са тъпотии. Бил е неприятен за императорските блюдолизци, живеещи на гърба на народа, бил е оправдано презрителен към дворцовите кифли. Стихотворението "И скучно и тъжно" абсолютно приляга и към сегашната ни действителност, а в героя си Печорин ние виждаме непримиримия, търсещ и борчески дух на самия Лермонтов.

Да му е драго на човек да я прочете. Поздравления за автора/преводача. За разлика от Лайфа, където вече дори почнаха с хороскопите. Нищо, че малко по-надолу на главната страница... си има отделна рубрика за хороскопи. А Колко трябва да не ти пука за работата ти, та да не знаеш какво има на главната страница на сайта, за който пишеш? А и точно днес за късмет там цитатът на деня е следния: "Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората!" (Елинор Рузвелт) Ха сетете се от три пъти, от кои са редакторите в Лайфа...

за като за хора с изкривени възгледи за това що е норма. но не се притеснявай - дори психатрите не са уточнили що е норма.

Добре, като за този сайт е нормална. В нормата е. А иначе, за мъртвите или добро или нищо. Значи не е нормална за обществото. А Вие сте нормална, синоним на еднаква с останалите, само защото не сте се изследвали достатъчно задълбочено. Ако се подложите на психоанализа, което в България до скоро нямаше къде да сторите, може да откриете, че сте доста по-различна от останалите, отколкото си мислите. По-ненормална, така... И тази си ненормалност (да не се бърка с невроза или психоза) подтискате и изтласквате на подсъзнателно ниво, точно защото влиза в противоречие със свръх "Аз"-а или нормата. От което следват симптоми, с които се борите, за да изглеждате "нормална" спрямо стандартите(нормите) по нашите географски ширини.

литературата е едно, еснафското ровене в личния живот на авторите е друго, лепенето на етикети от сорта "не предизвикала скръб" нее е като да слагаш етикети на шотландско уиски.

А Вие сте в нея. За бакалията това е нормална и прилична статия. Който не му харесва - нарежда "авторите", които преписват най-често от фишките. 1. В следствие на което го гонят от бакалията и му банват IP-то. Щото няма у дома още два компютъра и три телефона, а в офиса още 10, та, о ужас, няма да може да поства в сайта. Което, между другото е безплатно създаване на съдържание, често доста по-интересно от това на "авторите". И е в интерес на собствениците. 2. Повече не влиза в бакалията. пп: Разгледайте и другите щандове - този е най-"нормален".

Статията е информативна, грамотно написана, преводът е нормален, авторът изразява мнение, че никой не е скърбял за Лермонтов. Очевидно много хора са скърбяли за него, но авторът така мисли. Изразява мнение. Преписва го по-точно, ама хайде сега... В сравнение с останалите пасквили по другите "леки рубрики" статията наистина е добра и нормална, като за жълт сайт. Нали ако е строг литературен анализ на творчеството на Лермонтов ще има 1,5 коментара. А тук още в заглавието има закачка "Така и така, за него никой не скърбял...". И дори тия дето четат статии от рода на "Пена с провокативни снимки от село" си казват "Абе я да видя аз що ли никой не е скърбял? То за бай Никодим Пияницата скърбя цялото село, какъв ще е тоя Лермонтов, та никой не скърби?". И така може пък да прочетат нещо от него, кой знае? Не, че ще имат полза, ама поне ще се сетят, че не е Ломоносов.

Много яка, братчет, репликата ти. Впечатлен съм, от широка скроеност, търпимост, виждане не общата картина... много неща в тази посока. От мене имаш поздравления. Държах да кажа. Жив и здрав да си. Да внасяш равновесие, сред изострените крайности.

Не мога да повярвам че олигофрените русофили и американофили серат и под толкова хубави статии. Браво на автора, много увлекателно и добре написано.

Пушкин, Лермонтов, Толстой.......само бездарници се пръкват от кочината, които ни задължаваха да ги учим !!!

Добре, че са ни задължавали. Някои ги учихме, но други си останахте галфони.

Ти прочете ли изобщо статията? Фамилията му идва от Learmount и е шотландец по произход. От същите тези шотландци, които са сред основателите на САЩ. Изгоря ти седмичната надница, плюеш по стратегически съюзници.

на автора, прозираща между редовете.

Айде стига с тия руснаци

Така е, давай да хвалим американците и Ф16 и без това няма какво друго да правим.

Тоя свят не е само руснаци и американци... но е показателно за вас, как щом не искаме да четем все за руснаци, веднага почвате да биете негрите...

Какво се обясняваш на хора, които са чували само за Рамбо, Терминатор, Супермен и Капитан Америка?

нали так? Но може бе си прочел Достоевски, Тургенев,Пушкин, Гогол, Куприн, Бунин,Чехов...Така де, айде стига с тия руснаци...Я си пусни чалгата,тя поне ти е ясна...

не го надценявай.

Learmount му е рода. Шотландски един такъв...

Само разни болшевико руслямисти са се изкензали под тази статия!

Срам и позор сте за журналистиката. Само който не е чел Лермонтов може да пише такива срамотии. "Дух беспокойный, дух порочный. Кто звал тебя во тьме полночной? Твоих поклонников здесь нет, Зло не дышало здесь поныне; К моей любви, к моей святыне Не пролагай преступный след. Кто звал тебя?" Ему в ответ Злой дух коварно усмехнулся; Зарделся ревностию взгляд; И вновь в душе его проснулся Старинной ненависти яд. "Она моя! - сказал он грозно,- Оставь ее, она моя! Явился ты, защитник, поздно, И ей, как мне, ты не судья. На сердце, полное гордыни, Я наложил печать мою; Здесь больше нет твоей святыни, Здесь я владею и люблю!" И Ангел грустными очами На жертву бедную взглянул И медленно, взмахнув крылами, В эфире неба потонул.

Алкохолът не прпщава. Учен, прост, поет, писател, никой не остава не наказан. Алкохолизмът в Русия е масов.

Идиот, тъп, необразован, озлобен и неадекватен, откъде си чел, че Лермонтов имал връзката с алкохол? Ако ти си не изтрезнял, иди да се наспиш, говедо!

Северните народи имат извинение да пият - студ, лед, нощ по 6 месеца, бели нощи и съпътстващите това депресии. Ние какво извинение имаме да пием по 100 гр. концентрат 50 градуса преди ядене? И това го гледаме още от деца и го считаме за нормално...

Класацията за общо количество изпит алкохол на година за 2018 на човек е както следва: НЯМА ОФИЦИАЛНА ТАКАВА. В нета има над 20 които са ала-бала. Сядай и чети. Една с друга няма еднаква. Особено в България, където масово всеки си вари по 300 литра ракия 55` годишно(отделно домашно вино 20`). А този алкохол не влиза в никакви проучвания - нито анкетни, нито на база официални данни за продаден алкохол. Как ще кажеш кой колко пие у нас? На база на какво?

Trugatelna e satbata na Lirmontov,noi Pushkinovata nee po-ublek4ena.Giroi nashego vremeni

За Лермонтов ще остане валидна сентенцията "Победителите не ги съдят". За човечеството ще остане творчеството, а лошите черти на характера му - кой се интересува от тях!?

Trugatelna e satbata na Lirmontov,noi Pushkinovata nee po-ublek4ena.Giroi nashego vremeni

ударили сте го съвсем през просото. хвалите ми картини с некадърна нарисувани в лоши копия на Ван Гог, сега и това. У вас може и да не предизвиква скръб - много важно.

некадърно нарисувани домашни кучета в отвратителни копия на Ван Гог. Да ви имам критериите.

Календар