Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Най-големият исторически парк в света отваря врати в България

ПО НАШИТЕ ЗЕМИ

Най-големият исторически парк в света отваря врати в България

Проектът е своеобразно пътуване назад във времето през различни епохи от развитието на човешката цивилизация, случили се по нашите земи

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

на макс...

Ще изглежда като кичозен Дисни ленд, маде ин Булгари.

Задължително, ще го посетим!!!

По-добре нещо такова, отколкото някоя чалготека.

Бутафория за глупави туристи. Кебапчета и бира ще има ли? И кенефи.

ДАНО ДА СТАНЕ... ИМА ЛИ ФИНАНСИРАНЕ, ИЛИ Е САМО ЕДНА ПРЕКРАСНА ИДЕЯ????

"Чалготека" е разтегливо понятие, и може да се употреби сполучливо и за такива, подобни кичозни .... помогни ми със сполучлива дума.

Браво !

Къде е логиката да правиш туристически парк с бутафорни забележителности, вместо да отидеш и да видиш истинските забележителности, повечето от които на 3-4 часа път с кола...?

Направо ще ударим в земята Северно македонската столица!

Исторически Дрисниленд за селтаци.

По селяндурщина ли? Определено.

Пълен кич! Ама толкова си можем бе! Добре, че това безумие няма никога да се осъществи! Ще си остане само на 3D. Вместо да въстановят целия Царевец или някоя друга старинна истинска крепост, някои са решили да си поиграят на Forge of Empires!

стар народ , а никога не се научи кое е правилно и кое не , винаги подвластен на крадливи управници , предпочита да бъде ;излъган; от колкото да убие лъжеца

На снимките качени в Google от м. януари 2019 година, се вижда конструкцията на сградите - метални греди и столици, стоманобетонови колони, тухли четворки. Вижда се и как след това отгоре се замазват нещата. Така че наистина е бутафорно. Но пък като се завърши в 2022 година (дай Боже), може да изглежда доста прилично. Дано !

Ами защо в Истанбул има Миниатюрк. И не само там.

Дет се вика строежа е започнал преди 8 години, т.е. оттогава е започнало ИСТОРИЧЕСКОТО гробарско надграждане ! Сиреч Варна е истинска гробарска витрина. Наскоро и Пловдив се прочу с ВЕЛИКАТА си кула ! БРАВО !

тая бутафория бе? Хората обикалят света и има какво да видят...тука какво си въобразявате?

За всяка селяндурщина си има селяндури. За всяка бутафория - туристи. За всеки влак - знаеш какво...

Ще стане бе с едно аквапаркче за да се покаже как са се къпали през античността, повечко средновековни кръчми с регионално-историческа чалга, изпълнявана от девици от харема на султана и т.н. знаем ги тия историко-традиционни мурафети и работата ще е на шест. Разбира се преди това европейско проектче и след това концесийка за наши хора.

Виенското колело, въртележките, влакчето на ужасите? Кога?

Това, че има държави с 200 години история, които си правят луна-паркове, които претендират да са археологически разкопки си е техен резил. България, и слава Богу никой още не успорва това, е държава на 1300+ години. Ние трябва да си разкриваме архиелогическите разкопки, да ги направим достъпни целогодишно, да ги укрепим, да правим пътища до тях и прилични хотели, в които да отсядат посетителите. А не да правим циркове със стиропор и пласмасон.

лошо няма и дори много бих се зарадвал, но ако преди това сме възстановили Царевец и Трапезица и сме реставрирали още няколко стотин други крепости налични по нашите земи. уви, нищо подобно не е на лице, но ще градим нов атракцион. повече щях да се зарадвам, ако пишеха за Плиска и Преслав, но уви.

Страхотна идея! Поздравления! Естествено да видиш истинските забележителности, с които разполагаме, е много по-въздействащо, но пък тук имаш всичко на едно място! Не мисля, че едното пречи на другото! Напротив!

Как бе, а замъка ,,Равадиново,, отдавна англичаните и немците ни завиждат, какъв страшен и голям замък имаме:)))

ОТВАРЯ врати! Ще отвори врати!!! Не се научихте да пишете грамотно!

Като им гледам мераците 200 лв. за едно посещение на семейство ... по скоро не

След като Лечков "построи" писта за формула 1 до Сливен, след като се "осъществи" и плана за изваждане на градът на Севт III от дъното на язовир Копринка, сега във Варна "отваря" най-големия исторически парк в света, по-дълъг от Китайската стена, и по обширен от Помпей. ДРЪЖКИ! Драскачите вече ни взеха за абсолютни балъци!

''отваря врати"" - сег. историческо време.

Ами духай супата, ще се почувсташ по-добре!

УНИКАЛНО ЗА ИСТОРИЯТА ПО НАШИТЕ ЗЕМИ! ТОВА МЕ РАДВА! БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Първо щеше да е край Сливен, после край Бургас(Шарлопов, лека му пръст, щеше да я прави), после араби щяха да я строят до София... Вай-вай-вай...

Или туристите ще препикават и минират забележителността?

Май се очертава да бъде най-големият кич на тема "История". Като гледам картинките за халколита и неолита не мога да не отбележа гладко срязаните и огладени дървени трупи, перфектните въжета, красивите вилички... За да изглеждат автентично обектите от отделните епохи, трябва да се използват/имитират съотв. инструменти и методи за изработването им.

Чудестно! Това е повод за гордост на всички Българи.

Ама аз по-скоро искам да изходя своето положително мнение за 25 годишната дизайнерка Глория Димитрова, която има бутик в Милано, ама още нищо не била продала! Защо нямам тази възможност и защо са оключени коментарите - не знам! Глория - обичаме те и сме с теб! Ти си новата Вивиан Уестууд!

"Най-големият исторически парк в света отваря врати в България. Проектът..." Статията показва, че форумците не могат да четат, а пък журналистите драскат пълни простотии! 1. "отваря врати..."Кога отваря врати? През 2018, през 2519 година или като цъфнат налъмите? 2. "Проектът". Става въпрос за проект, за план, за идея, за фикция. Това даде повод на много форумци да започнат да се радват като деца!

Кой я знае с кого се чука, за да финансира модните си напъни.

Дядо Бойко там лии... Той яко нахълта в Историята

Голям глупак си да знаеш.

Драскачите ни взеха за абсолютни балъци! Тази статия е предназначена за руския пазар!

Чудесна идея! Гениално! Парка даже може да го наречем Disneyland (за неграмотните Дисниленд). Как не се е сетил никой до сега? Даже можем някоя и друга въртелешка да сложем, захарен памук...Гениално! Знаех си аз! Тази страна е раждала само гении! Браво!

Да бе, бахти. До Плиска няма дори адекватен автобусен транспорт. Ходих веднъж, автобуса ме стовари в близкото село и трябваше да бия пеш.

На графика добре. Дано да го направят и хубав на живо. Ще е страхотно ако успеят.

Каквото 3d-то такъв ще е и парка - пошло, бутафорно и грозно, ако въобще намерят финансиране...

Age Of Empires по български, пълна гавра

Журналистът, написал статията, леко любезно се е разсеял и не е споменал кой дава парите за този мурафет. Ако е частен инвеститор - ок, имал бол пари - направил. Ама ако е с държавни/общински пари - купища истински исторически забележителности се разсипват и иманярството процъфтява - та да се дават пари за такова чудесо.

Много кефят туите край крепостната стена.

Ама се пише Дрисниленд :))

Палеолита и неолита го правят по граф Игнатиев.

Календар