Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Най-големият исторически парк в света отваря врати в България

ПО НАШИТЕ ЗЕМИ

Най-големият исторически парк в света отваря врати в България

Проектът е своеобразно пътуване назад във времето през различни епохи от развитието на човешката цивилизация, случили се по нашите земи

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Днес случайно попаднах на една дискусия в нета .От ИП се опитваха да обедят хората колко хубава била една тяхна ръчно изработена чиния. Забележете мислят да я продават на цена от 64 евро ! Тези са луди и с право ги наричат сектата на алчните.

Ивелин е готин тип! Я вижте как прибира парите на ахмаците и даже ги праща да му работят ангария на строежа. Сега след като отктадна с още трима хайдуци над 65 милиона лева човека е решил да строи къщички за гости. Разбира се търсят се нови инвеститори които наливат пари и в тази бездънна кофа. Бъдете истински българи и си продайте къщите, земите и колите за да инвестирате в това печелившо начинание!

Реших и аз по път да се отбия да погледна този парк и кака беше изненадата ми.. Още на входа ни посрещна един приветлив господин, ни предложи да ни заведе при колегите си.... Вътре очаквах каса както по всички останали места, но бях изненадана... Няколко дами наредени в редица пред тях изложени книги... Изненадата ми беше че една от дамите ни съобщи че входа е по 30лв. на човек, но сме получавали и по 2 книги бонус. Бях много изненадана от тази сума прекалено много ми се стори а и не можах да разбера книги ли си купуваме заедно с входа.....Ходила съм на доста места и забележителности по България но такава такса за вход не бяха ми искали.

египетска пирамида ще има ли във парка??

КИЧ! Така се извращава историята! Кой го иска и за кого ще се прави! Вместо за археология- парите ще отидат за опростачването на народа!

Дали сте се замислили че най-големия исторически парк в света ще има най-голямата поддръжка за исторически парк в света ? Дали не трябва да има най-голямата в света посещаемост ? И как ще постигнете това ?

Във връзка с огромния наплив от туристи - не трябва ли да се изгради подходяща инфраструктура - летища, гари и автогари ? Ами паркинги за колите ? Тоалетни (както споменаха по-долу) ? Хотели (къде ще спят туристите) ... и т.н.

Поздравления за прекрасния проект. Ако наистина бъде направен така, както е представен тук, то това ще е най-хубавото нещо направено за последните десетилетия у нас. Браво!

Поздравления! В Стокхолм има един много голям, направо огромен, подобен на нашия "Етър", парк, "Скансен". Беше едно от най-хубавите ми историко-естетически изживявания. Той обхващаше "само" 2-3 века назад. А ние ще имаме парк за десетки хиляди години история. Ще се радвам да имаме такъв! Имаме много повече какво да покажем!

Едно е да искаш, друго е да можеш, а пък е трето и четвърто да го направиш ...

Покажете реялни снимки. Тоя парк е една кална поляна. Очаквани били 1 милион посетители годишно. Въобще село Неофит Рилски става центъра на вселената. Изсмучени пари по програми и бутафорни крепости. Аман.

"Изсмучени пари по програми" - какви програми, какво източване? Имате ли представа за нещата или просто си пишете от злоба?

Лошото е, че ще водят там учениците насила и родителите ще плащат за всичко това бутафорно паркче.

Това че ще водят ученици в някакъв частен атракцион как го решихте? И ако ще ги водят някъде как решихте, че ще е точно тук.

а бе и за пловдив беше голямо зеене, пък сега всеки 2ри бил недоволен, че и за това "чудо" ще е така. ама в кочината ни винаги е така, първо се надуваме, после се насираме.

абе... много еднотипни и учудващо напомнящи на 20-ти век тези червени триъгълни покриви бре ??? да ви пикам на ТОВА изопачаване на историята...

а гроб на вампир ще има ли?

не знам защо, но по нещо ми прилича на улица "Граф Игнатиев"...

...поздравява Варна!

значи не отваря врати (сегашно време), а ще отвори врати - бъдеще време...леле, дираджии даже и в съгласуването на граматическите времена сте зле!

Парите са основно китайски. Профанизация в напреднала форма. Автентичните исторически обекти още не са се усетили.

"Парите са основно китайски." - това от къде го знаете, аз никъде не намерих такава информация? Как се взимат китайски пари, моля споделете.

мдаа добра идея вери гууд аферим!

Журналистът, написал статията, леко любезно се е разсеял и не е споменал кой дава парите за този мурафет. Ако е частен инвеститор - ок, имал бол пари - направил. Ама ако е с държавни/общински пари - купища истински исторически забележителности се разсипват и иманярството процъфтява - та да се дават пари за такова чудесо.

Age Of Empires по български, пълна гавра

Каквото 3d-то такъв ще е и парка - пошло, бутафорно и грозно, ако въобще намерят финансиране...

Много кефят туите край крепостната стена.

На графика добре. Дано да го направят и хубав на живо. Ще е страхотно ако успеят.

Чудесна идея! Гениално! Парка даже може да го наречем Disneyland (за неграмотните Дисниленд). Как не се е сетил никой до сега? Даже можем някоя и друга въртелешка да сложем, захарен памук...Гениално! Знаех си аз! Тази страна е раждала само гении! Браво!

Ама се пише Дрисниленд :))

Драскачите ни взеха за абсолютни балъци! Тази статия е предназначена за руския пазар!

Дядо Бойко там лии... Той яко нахълта в Историята

"Най-големият исторически парк в света отваря врати в България. Проектът..." Статията показва, че форумците не могат да четат, а пък журналистите драскат пълни простотии! 1. "отваря врати..."Кога отваря врати? През 2018, през 2519 година или като цъфнат налъмите? 2. "Проектът". Става въпрос за проект, за план, за идея, за фикция. Това даде повод на много форумци да започнат да се радват като деца!

Голям глупак си да знаеш.

не, прав е, а ти явно работиш в дир, при неграмотните...

Ама аз по-скоро искам да изходя своето положително мнение за 25 годишната дизайнерка Глория Димитрова, която има бутик в Милано, ама още нищо не била продала! Защо нямам тази възможност и защо са оключени коментарите - не знам! Глория - обичаме те и сме с теб! Ти си новата Вивиан Уестууд!

Кой я знае с кого се чука, за да финансира модните си напъни.

Чудестно! Това е повод за гордост на всички Българи.

Май се очертава да бъде най-големият кич на тема "История". Като гледам картинките за халколита и неолита не мога да не отбележа гладко срязаните и огладени дървени трупи, перфектните въжета, красивите вилички... За да изглеждат автентично обектите от отделните епохи, трябва да се използват/имитират съотв. инструменти и методи за изработването им.

Палеолита и неолита го правят по граф Игнатиев.

Или туристите ще препикават и минират забележителността?

УНИКАЛНО ЗА ИСТОРИЯТА ПО НАШИТЕ ЗЕМИ! ТОВА МЕ РАДВА! БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

След като Лечков "построи" писта за формула 1 до Сливен, след като се "осъществи" и плана за изваждане на градът на Севт III от дъното на язовир Копринка, сега във Варна "отваря" най-големия исторически парк в света, по-дълъг от Китайската стена, и по обширен от Помпей. ДРЪЖКИ! Драскачите вече ни взеха за абсолютни балъци!

Първо щеше да е край Сливен, после край Бургас(Шарлопов, лека му пръст, щеше да я прави), после араби щяха да я строят до София... Вай-вай-вай...

Пистата за формула 1 е проект от 80те години на ХХ век. Лечков имам много малко общо с тоя проект, толкова малко, че няма смисъл да се споменава.

Като им гледам мераците 200 лв. за едно посещение на семейство ... по скоро не

ОТВАРЯ врати! Ще отвори врати!!! Не се научихте да пишете грамотно!

''отваря врати"" - сег. историческо време.

Страхотна идея! Поздравления! Естествено да видиш истинските забележителности, с които разполагаме, е много по-въздействащо, но пък тук имаш всичко на едно място! Не мисля, че едното пречи на другото! Напротив!

лошо няма и дори много бих се зарадвал, но ако преди това сме възстановили Царевец и Трапезица и сме реставрирали още няколко стотин други крепости налични по нашите земи. уви, нищо подобно не е на лице, но ще градим нов атракцион. повече щях да се зарадвам, ако пишеха за Плиска и Преслав, но уви.

Да бе, бахти. До Плиска няма дори адекватен автобусен транспорт. Ходих веднъж, автобуса ме стовари в близкото село и трябваше да бия пеш.

Пепел ти на устата, по добре да не пипат старите крепости, че се нагледахме вече на бутафорни изпълнения. Аз вече изпадам в ужас като чуя думата реставрация :( ...

Това, че има държави с 200 години история, които си правят луна-паркове, които претендират да са археологически разкопки си е техен резил. България, и слава Богу никой още не успорва това, е държава на 1300+ години. Ние трябва да си разкриваме архиелогическите разкопки, да ги направим достъпни целогодишно, да ги укрепим, да правим пътища до тях и прилични хотели, в които да отсядат посетителите. А не да правим циркове със стиропор и пласмасон.

Виенското колело, въртележките, влакчето на ужасите? Кога?

Ще стане бе с едно аквапаркче за да се покаже как са се къпали през античността, повечко средновековни кръчми с регионално-историческа чалга, изпълнявана от девици от харема на султана и т.н. знаем ги тия историко-традиционни мурафети и работата ще е на шест. Разбира се преди това европейско проектче и след това концесийка за наши хора.

тая бутафория бе? Хората обикалят света и има какво да видят...тука какво си въобразявате?

За всяка селяндурщина си има селяндури. За всяка бутафория - туристи. За всеки влак - знаеш какво...

Дет се вика строежа е започнал преди 8 години, т.е. оттогава е започнало ИСТОРИЧЕСКОТО гробарско надграждане ! Сиреч Варна е истинска гробарска витрина. Наскоро и Пловдив се прочу с ВЕЛИКАТА си кула ! БРАВО !

Ами духай супата, ще се почувсташ по-добре!

На снимките качени в Google от м. януари 2019 година, се вижда конструкцията на сградите - метални греди и столици, стоманобетонови колони, тухли четворки. Вижда се и как след това отгоре се замазват нещата. Така че наистина е бутафорно. Но пък като се завърши в 2022 година (дай Боже), може да изглежда доста прилично. Дано !

стар народ , а никога не се научи кое е правилно и кое не , винаги подвластен на крадливи управници , предпочита да бъде ;излъган; от колкото да убие лъжеца

Пълен кич! Ама толкова си можем бе! Добре, че това безумие няма никога да се осъществи! Ще си остане само на 3D. Вместо да въстановят целия Царевец или някоя друга старинна истинска крепост, някои са решили да си поиграят на Forge of Empires!

Исторически Дрисниленд за селтаци.

Направо ще ударим в земята Северно македонската столица!

По селяндурщина ли? Определено.

Как бе, а замъка ,,Равадиново,, отдавна англичаните и немците ни завиждат, какъв страшен и голям замък имаме:)))

Къде е логиката да правиш туристически парк с бутафорни забележителности, вместо да отидеш и да видиш истинските забележителности, повечето от които на 3-4 часа път с кола...?

Ами защо в Истанбул има Миниатюрк. И не само там.

Къде може да се видят неразрушени крепоти от Българските земи от преди 1000години? Къде могат да се видят селища от античността също неразрушени? До колкото знам никъде, така че на който му е интересно ще може да отиде в ози парк и да види как са изглеждали.

Браво !

ДАНО ДА СТАНЕ... ИМА ЛИ ФИНАНСИРАНЕ, ИЛИ Е САМО ЕДНА ПРЕКРАСНА ИДЕЯ????

Бутафория за глупави туристи. Кебапчета и бира ще има ли? И кенефи.

Календар