Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Намират го на една градинска пейка като случаен непознат...

ЛЕГЕНДАРНИ БЪЛГАРСКИ АКСТЬОРИ

Намират го на една градинска пейка като случаен непознат...

80 години от рождението на актьора Милен Пенев

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Милен Пенев беше много близък сМарина Клошанцева и сестра й,която живееше във Виена.Предполагам,че международните му контакти ка чрез тях.Марина говореше няколко езика свободно.

Да!! Един ГОЛЯМ творец на изкуствата на Театъра § Киното, за когото до сега беше много "хъш-хъш" Браво на Еми Мариянска, че ни подсеща за един Творец и Човек, за когото би трябвало повече да се пише! А материалът, публикуван в Impressio сега, е блестящ и заслучена почит за един истински творец! Играх Невестата в постановката на Милен на "Кървава сватба" от Ф.Г.Лорка в неразделения-на-две тогава Театър "София"! Спектакълът се игра в София и в Плевен 68 пъти. Беше прекрасно!! Светъл да ти е пътят, Милене!"

Капитализмът е престъпен строй - всеки ден грабежи, убийства, измами.

Еми, ако кажеш т.нар. демокрация още веднъж...мръсна комунистическа подлига

Заглавието кърти. Рядко тъпо е, но текстът не го компенсира. Алокохолизмът на случайните непознати е достоен за презрение, но за измислени актьори на държавна служба следва да бъде приеман винаги

И ти си тъпа, щот не разбрах кво казваш, ама поне си Калина. Дреме ми на къпината за мнението ти.

То в "зората" на демокрацията ходеха на театър интилигентните демократични мутри и селтаци, които си говореха демократично на висок глас по мобифоните да ги чуват всички гости на театрите, докато на сцената новоизлюпените демократи се опитваха да изнасят представление на изгубеният в ценностите плебс. Свободата или салама, халтура или култура - без значение. Важно е парите да се въртят и да се концентрират в "правилните" демократични капиталисти. За другите - хляб и зрелища, а иначе - иначе за всичко са виновни комунистите.

Защо премълчавате името на директора на театъра в Пазарджик, който е станал причина за ранната смърт на Милен Пенев?

През 90-те, ей така си отиде цяло поколение талантливи актьори, които не успяха да се адаптират в новите условия. Изведнъж се оказаха излишни за сцената. Останаха без работа и доходи, опитваха в несвойствени дейности. Пропиха се. Тогава масово се продаваше алкохол менте от украински спирт, който внасяха с цистерни и някои направиха добри пари от това. А братята Аркашки си отидоха мърцина.

Имаше "Милиция", а не "Полиция"! ПолЮцията бе по-късно!

Поляков. Колко хора погуби, колко таланти изгори на кладата на политбюро, нименклатурно изчадие.... Историята ще те заплюе, като българския Савонарола. Но това няма да ги върне...

Календар