Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Минало несвършено: Метаморфозите на софийския храм "Свети Седмочисленици"

СВЕЩЕНИ МЕСТА

Минало несвършено: Метаморфозите на софийския храм "Свети Седмочисленици"

Тази църква, толкова почитана и обичана днес, е огледало на историята на града. Построена като джамия, през годините тя променя няколко пъти предназначението си – била е оръжеен склад и затвор, докато накрая е преустроена в православен храм

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Но Петко Каравелов предлага вместо да се строи чисто нова сграда, която ще изисква огромни разходи, а и ще е еднотипна с други църкви, строящи се по това време, да се преустрои джамията." Тази неподправена практичност винаги води до истински успех. Но, за жалост, днешното време, покварено от руската, т.нар. душа и нейните лузърски изпълнения, предпочита да гръмне един напълно готов строеж за Национална детска болница, проектиран за болница и заздравен от времето, предпочита да изразходва значително повече в сравнение със средствата, предвидени сега за довършването на грубия строеж, предпочита да подложи на риск съседните болници на територията на Александровска и така да доведе до предизвестения неуспех. Или пък да захапе част от националния паметник на културата, какъвто е комплексът Александровска болница, а предвидената за довършване Национална детска болница да продължи да тъне в неизвестност, за радост на някой бъдещ дубаец!

Браво варвари, само в София сте унищожили повече от 100 джамии, убили сте местното население, затова сте проклети и ще гниете в кочинките си, докато изчезнете от лицето на този свят. А това е нескопосан опит за оправдание, в паника сте и знаете какво ви чака. За Синан пък само аборигените от Австралия остана да си го присвоят, хайде разберете се първо с гърците и арменците какъв е, нали сте приятели!!!!

Той бай Петко после горчиво се е разкайвал, когато Стамболов го навира в едно от подземията на джамията с един манафин за цял месец.

откраднеш - в ада. Какво ли и къде те чака, ако взривиш храм?Задача по математика на тест за седми клас. Повечето дават правилен отговор - чакат те 80-90 г. безметежен земен рай, та чак до внуци и правнуци.

Много са полезни подобни постове... за да покажат истинското лице на мохамеданството. Благодарим ви. Да преустроиш изоставена джамия в храм показва именно разума на христистиянството. Другото, варварството на мохамеданите, го показва Св. София - грабежи, дивашко дори бесововски извращения изнасилвания, разпраряна на кореми на бременни, побивания на кол, предводител педофил точно като "пророка" ви ... При такива дела, думите са излишни... лошото е че се наливат доста мръсни пари това да се забрави.

"Да преустроиш изоставена джамия в храм показва именно разума на христистиянството. " Обратното обаче-да се превърне църква в джамия-това е мохамеданско варварство... Ама че ДВУЛИЧИЕ...и ЛИПСА НА ВСЯКАКАВА ЛОГИКА...

Календар