Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Малка справка" за безсмъртния певец на народния гняв величав

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

"Малка справка" за безсмъртния певец на народния гняв величав

125 години от рождението на Гео Милев

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Щом е бил комуняга, не ми го хвалете.

Иначе фашизъм в България не е имало...

Това, че са избивали комунисти не ги прави автоматично фашисти. Дай едно доказателство за съществуването на фашизъм в България, но истинско, не измислено или тълкователно.Антикомунист и фашист не са едно и също нещо.

ето ти едно "малко" доказателство - избити са без съд и присъда и хиляди земеделци, които нямат нищо общо с атентата в Св. Крал

Комунистите отнемат земята на земеделците. Крадци!

а ти може ли да си толкова тъп?

Смърт на фашизма - свобода за Народа! Никой не е забравен, нищо не е забравено!!!

То сега, когато знаем имената на палачите на цял един народ за последните 30 години и най-вече през последните 10, та каква е ползата?

А "Демократите" ни отнеха живота!

Някой е спал в училище и никога не е чел поемата "Септември". Нито пък е наясно с първите две десетилетия на 20 век.

И моят дядо беше с едно око от войната, но не носеше очила и изобщо не ми беше страшно, окото беше като затворено. Багряна на път за Германия е видяла поп Андрей обесен, но не ѝ направило кой знае какво впечатление, отишла си в Германия да ходи на театри и концерти, като оставила едногодишния си син на грижите ба свекървата. Гео сам като чул, започнал да се разхожда из стаята - 'исполин, величав", той му бил вдъхновението за поемата -"клаха народа си, както турчин не го е клал", "Септември ще бъде май!". За съжаление, след Девети ликвидираха лявата идея за справедливост и равенство, която е и християнска идея.

То сега, когато знаем имената на палачите на цял един народ за пред-последните 45 години, та каква е ползата?

Нищо не са отнели, кооперираха я, аз например се издържам с рента от върнатата ни земя.

E и какво от това, във всяко общество има залитания, само че основата е различна.

Тогава защо са го убили? Явно е бил заплаха за властта. Защо е имало септемврийско въстание? Защо са гонени земеделците по времето на убийството на Стамболийски. Да не се забравя, че Г.Милев идва от Германия. Там той е получил немско(европейско ) образование и възпитание.

Заплахата не е само за властта, а за повечето българи, които са водили нормален живот до тогава.

Глупости, бай тошо ги въвежда лагерите

Стига сте ни бомбардирали с клишета от комунизма. Какъв певец е този. Югославски и съветски агент, работил против интересите на България. Докато сърбите колеха българите в Царибродско, Босилеградско и Македония, този е шпионирал за тях. Не-случайно и него и Вапцаров(който по свли думи е македонец) са ги разстреляли.

Обаче на фашистката кобурготска фамилия има наименовани улици,паркове болници мошеника симеон ви оправя 4 години.. Тъпо булгаристанско племе. ама комунистите им виновни...

Тези като Гео не са комунисти, те са рубладжии. Получавали са пари, за да провеждат пропагандна дейност. Както сега и тогава СССР дестабилизира държават и настройва българи против българи. Септемврийския метеж 1922 е организиран от вънка, а ръководителят му Гого Димитров така и не идва в България. Такава глупост няма в нито една друга балканска държава.

"Концлагери в Царство България По време на участието на България във Втората световна война, прогерманското правителство създава система от концлагери, в които депортира противници на политиката си. По-известни лагери са Еникьой, Гонда вода, Свети Кирик. По същото време се създава и лагерът на остров Белене, използван и по време на тоталитарното управление след 9.9.1944 г."

Верно си "любител", Гео Милев е изчезнал 1925г., а Югославия се създава има няма 4 години по-късно, та толкова с познанията от "любителя"

Виж докъде ни докарахте комунистите и къде е била България преди вас. Защо сте се криели като шумкари, като сте толкова обичани?

Най-големият български поет-експресионист, ненадминат талант и европейска величина в нашето изкуство. Убит от българските фашисти. Така десетилетия бе тъпкана родната художествено-творческа интелигенция, притежаваща благодатните по онова време леви разбирания. Поклон пред паметта му!

На твоите глупости ли да вярвам или на документалните филми, снимки, писания, хора живели по това време.

После защо имало 9 Септември, ами каквото почукало това и обадило!

Разни задръстени атлантици, миришещи на лук и вкиснало пишат лъжи и мръсотии. През 1923 г. режимът на Цанков е първият фашистки режим в света. Избиват се хора без съд и присъда с тел и горени живи във военните гробища, сега НДК. Така са избити над 7 000 души леви интелектуалци. Кръвта поражда гражданската война. Тръгаотмъщението/Св.Неделя/ и т.н. След това по ЗЗД даваш отрязана глава на партизанин или ятак и държавата ти брои 50 000 лв. Огромна сума за времето си. И това ако не е фашизъм ?? Трябва да се отбележи, че всички писатели и поети преди 9 Септември са леви интелектуалци,

Какво е имала България преди 9 Септември бе абдал ? Канализации, пътища никакви. Пълна беднотия. Немците изнасят всички храни и вълна. Народът казва " Дойчо лапа, ганьо зяпа "Никой не беше виждал вода лайно да бута. Сега ще ти дам легло, спален чувал и телевизор да преспиш в Балкана една нощ. Пушка ако ти дам ще си я завреш в задника. За да станеш партизанин иска задник бе джендър педалски

Това булгаристанско племе ви даде Ататюрк бе пезевенк. Иначе Тюркие йок. Аннадънмо ?

Календар