Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Кшищов Зануси: Политическата коректност убива всяка култура

КОСМОПОЛИТИ НА КИНОТО

Кшищов Зануси: Политическата коректност убива всяка култура

Световноизвестният режисьор - на 85

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Другаря Кшищов пералня Зануси може да емигрира в Русия да снима качествени филми за Алеята на Зелените човечета в Донецк, за ГМО комарите и за Специалната Военна Излагация.

Прав е

Сегашната политкоректност изисква от всеки да не смее да каже нищо лошо за цигани, мигранти, педераски, черни терористи и всякакви изварени товари и създания с ненормално поведение. Всеки несъгласен с тях бива заплют като фашист или путинофил. Хубавото е , че има една поговорка дето казва - само да умрелите или хубаво или нищо. Е хайда на хаир да е .....

Предполагам, че К. Зануси разбира политкоректността като открито изказване на истини. Тя не включва обидни и нараняващи изрази. Именно така предполагам, че разбира и културата.

Сега остава да формулираш и определиш какво е Истина, за кого е Истина и в кое време е тази Истина и какво е нещото наречено обида и нараняващи изрази. ...Хайде да не сме алчни, формулирай само какво е ИСТИНА и си стискаме ръцете

съществува блестяща литература и по двата твои въпроса. форумът е за обмен на мнения на хора, които са прочели някаква част от нея, не е място за разяснения и формулировки. в Народната библиотека има стотици заглавия, прредполагам, че ще намериш и в интернет.

Истината винаги е обидна и нараняваща за някой..........лъжите могат да вежливи и успокояващи за всички ;)

Това зависи от отношението на хората към истината.

След като мисли така да иде да "твори" в неполитически коректната Северна Корея, Иран, раССия или колхозна Чайна! Да види там, каква "култура" кипи хи хи хи

Всеки от тези народи, на които се подиграваш, има хилядолетна история и култура... но за теб "култура" сигурно са холивудските бози на създадената преди няма и 250 години Америка.

От де ви копат бе? Митрофанова да не ви наема със специален теест? Ти знаеш ли на какво мязат в момента тези ислямистко-комунистически затвори? Какво общо има киното им в момента с някакви камъни в земята от преди хиляди години?

Още един призрак, все още бродещ в соц-а, говорещ за политкоректност и свобода на словото....

Всъщност настоящата политическата коректност на политиците в Европа убива не само културата, убива и държавите, които представят и поробва народите им.

Прав е, разбира се. Но това няма да ни помогне и културата ни ще бъде смачкана. Особено ако получи дори и едно евро фондове от смачкващите.

При соца сегашната "политкоректност" се наричаше "социалистически реализъм" - така и не разбрах какво означава, същото като "евроатлантически и християнски ценности" - думи без съдържание.

Не, соцреализмът няма нищо общо със сегашната политическа коректност. Търсеше се някакъв баланс между положителното и отрицателното в живота, за да не се настройваме песимистично. Коректността е просто добро възпитание.

Политиката убива всяка култура

Календар