Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Гданският музей на Втората световна война - с изложбата "Борба и страдание" в София

ДОКУМЕНТАЛНИ СВИДЕТЕЛСТВА

Гданският музей на Втората световна война - с изложбата "Борба и страдание" в София

Над 6 милиона полски граждани - загинали и избити, по време на войната

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Пак нещо се мълчи, че Хитлер вече се е разбрал със Сталин да си поделят Полша. Червената армия изчаква малко, около две седмици, да не се изпоти с поляците, после й е лесно. Съветски земи? Хахаха, дори и сега в Беларус живеят доста поляци, май милион.

Подкрепям долния коментар. Полша наистина за кратко време чопва парченце от Чехословакия и не си вади поука от Мюнхенския сговор. Великобритания и Франция не са гръмнали и 1 куршум след 3.09.39 в нейна подкрепа. А в материала има фундаментална грешка. ВСВ не започва на 01.09.39, а няколко години по-рано с агресията на Япония срещу Китай. С тази теза получих 6 по международни отношения.

Войната започва с артилерийски обстрел от линейният кораб "Шлезвиг Холщайн", който се намира на приятелско посещение в Гданск/Данциг, и осигуряването на плацдарм при Вестерплате... Пакта Хитлер-Пилсудски вместо да осигури възможност на Полша да участвува в окупацията на СССР, така както поляците се включиха в разпарчетосването на Чехословакия, завършва с окупацията на Полша от Германия и възвръщането на СССР на окупираните от Полша през 1920 година съветски земи. Като гледам днешните поляци не са научили уроците на предните поляци, които още от времето на Полско-литовското княжество и Лъже-Дмитрий се мъчат да завладеят Москва;)

Календар