Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Бурята в Созопол не уплаши публиката на "Ваклуш"

ПЪТ НА МЪДРОСТТА

Бурята в Созопол не уплаши публиката на "Ваклуш"

Заради големия интерес пускат нови прожекции на филма за духовния учител в София в кино "Одеон". Режисьорът ще представи "Ваклуш" в още 9 града на страната

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Лъжеучители като г-н Толев, Дънов и т.н. е имало и винаги ще има, докрай света. Не търсете отговори тук... Хората по принцип, и българите имаме нужда да чуем думите на единствения ни Учител с главна буква, нашия Господ Иисус Христос - покайте се, защото се приближи царството небесно (Мат. 4:17). Ако не се вслушаме ще ставаме свидетели на все по-големи трудности докато не изчезнем съвсем - историята на света и на народите е пълна с примери, в частност историята на еврейския народ в Стария Завет. Прочетете евангелие от Матей глава 24...

историята на евреите се пише в момента, на иран също

Разбира се, затова уточних конкретно в Стария Завет. Историята на всички народи се пише всеки ден...

Познавах Ваклуш от първа ръка и знам много добре, че докато е бил в лагера е бил "ушенце" на тайните служби. Бил е библиотекар и е слухтял какво се говори между другите затворници. Мразя да ми го изкарват голям духовен учител, като знам всъщност какво подло човече беше. Господ да му прощава, че много злини е натворил през живота си. А "посланията" му могат да се намерят в старите текстове и религии. Той нищо ново не е дал, просто е чел и перефразирал съществуващи истини.

Учителя Дънов много преди Ваклуш е казал, че страданията служат за повдигане и усъвършенстване. Както и други мъдри мисли, едва ли не "открити" от Толев. Накъдето вървеше Ваклуш, Учителя отдавна се беше върнал. Даже и темпорално е преди него.

Даже копира прическата на Учителя, но благия, духовен лицеизраз не може да докара.

Човече, внимавай какво пишеш, защото всичко се плаща на този свят! Нека всеки сам за себе си да определи кой е Учител и кой - не. Не си ти, който да каже това!

От себе си нищо не казвам, нито се опитвам някого в нещо да убедя. В днешно време всичко е лесно достъпно, и който търси намира. Последиците от това човек "сам да решава за себе си" понасяме и до днес след избора на нашите прародители в райската градина.

Познавам Ваклуш Толев и твърденията Ви са грозна измислица. Той е жертва на комунизма и е бил тормозен от ДС дори след като е бил излязал от затворите. Да бил е библиотекар но това е години след като е бил освободен и е станало в пловдивска митрополия. Метода ви на пускане на слухове е точно като от школата на ДС - малко истина с много лъжа.

Календар