Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Бурята в Созопол не уплаши публиката на "Ваклуш"

ПЪТ НА МЪДРОСТТА

Бурята в Созопол не уплаши публиката на "Ваклуш"

Заради големия интерес пускат нови прожекции на филма за духовния учител в София в кино "Одеон". Режисьорът ще представи "Ваклуш" в още 9 града на страната

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Даже копира прическата на Учителя, но благия, духовен лицеизраз не може да докара.

Учителя Дънов много преди Ваклуш е казал, че страданията служат за повдигане и усъвършенстване. Както и други мъдри мисли, едва ли не "открити" от Толев. Накъдето вървеше Ваклуш, Учителя отдавна се беше върнал. Даже и темпорално е преди него.

Познавах Ваклуш от първа ръка и знам много добре, че докато е бил в лагера е бил "ушенце" на тайните служби. Бил е библиотекар и е слухтял какво се говори между другите затворници. Мразя да ми го изкарват голям духовен учител, като знам всъщност какво подло човече беше. Господ да му прощава, че много злини е натворил през живота си. А "посланията" му могат да се намерят в старите текстове и религии. Той нищо ново не е дал, просто е чел и перефразирал съществуващи истини.

Познавам Ваклуш Толев и твърденията Ви са грозна измислица. Той е жертва на комунизма и е бил тормозен от ДС дори след като е бил излязал от затворите. Да бил е библиотекар но това е години след като е бил освободен и е станало в пловдивска митрополия. Метода ви на пускане на слухове е точно като от школата на ДС - малко истина с много лъжа.

Лъжеучители като г-н Толев, Дънов и т.н. е имало и винаги ще има, докрай света. Не търсете отговори тук... Хората по принцип, и българите имаме нужда да чуем думите на единствения ни Учител с главна буква, нашия Господ Иисус Христос - покайте се, защото се приближи царството небесно (Мат. 4:17). Ако не се вслушаме ще ставаме свидетели на все по-големи трудности докато не изчезнем съвсем - историята на света и на народите е пълна с примери, в частност историята на еврейския народ в Стария Завет. Прочетете евангелие от Матей глава 24...

историята на евреите се пише в момента, на иран също

Разбира се, затова уточних конкретно в Стария Завет. Историята на всички народи се пише всеки ден...

Човече, внимавай какво пишеш, защото всичко се плаща на този свят! Нека всеки сам за себе си да определи кой е Учител и кой - не. Не си ти, който да каже това!

От себе си нищо не казвам, нито се опитвам някого в нещо да убедя. В днешно време всичко е лесно достъпно, и който търси намира. Последиците от това човек "сам да решава за себе си" понасяме и до днес след избора на нашите прародители в райската градина.

Календар