Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Авантюризмът му докарва няколко банкрута, а физическата болка - наркотиците

СВЕТОВНИ ЛИТЕРАТУРНИ ЛЕГЕНДИ

Авантюризмът му докарва няколко банкрута, а физическата болка - наркотиците

140 години от смъртта на капитан Майн Рид

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

доволно много приключенската литература за деца, но все пак ми се струва, че това, което четяхме като деца от Карл Май(който си е един вид шарлатанин, но все пак), Майн Рид и подобни ни даваше донякъде определен модел на мислене преди възмъжаването, поне за доволно голяма маса от челите тези книги. Вече след масовото навлизане и лесен достъп до компютърни игри, още преди социалните мрежи, преди ютуб, нещата са много променени и резултатите ги виждаме и ще ги виждаме. Не казвам, че само книгите са причината, но те бяха част от всичко около нас като деца, което се опитваше да формира някакъв морален кодекс. Вече морален кодекс евентуално в семейството, ако са хора с време, търпение и интелект, иначе нула - морал и ценности за огромното мнозинство са само думи.

Признавам си - не четох статията, а само заглавието.А там пише, че физическа болка причиняват наркотиците. Не съм ползвал никога наркотик, но все си мисля, че дрогата води до успокояване. А болката идва, когато спреш наркотика.

Не си разбрал дори заглавието, явно имаш проблем с четенето.

Много хубава статия!

поздравявам авторката Еми Мариянска за красиво написаната статия.

Изключителен писател.

Щом и бойко го е чел :)

Вие, колко романа сте прочели, без значение името на автора?

Бъркате Майн Рид с Карл Май.

Към Васил: Ами в наше село имаше 2 библиотеки и в едната дето ходех от първи клас бях прочел всичко без любовните романи и събраните съчинения на Ленин и Тодор Живков, а другата по голямата не можах да прочета много защшото отидох да уча в едно друго село. и четях само през ваканцията. Иначе груба сметка 100- 200 страници на ден че трябваше и корабчета в реката да пускам и уроци да уча. И да, обърках Карл Маий и Майн Рид, ама съм пред монитора от 5.45 сутринта и днес е много весел ден щото още се занимавам с разни простотии дето на теория не трябва да съществуват и вече това дали са компютри или компоти ми е все едно.

Простено ви е, в един кюп сме интелектуалците... Наздраве!

За съжаление няма наздраве, а разни други високофеинови напитки... щОто сега дилемата е дали да откарам още един час или утре да стана пак рано, което хептем не ми харесва защото като стана рано съм много зъл и злобен.

В нашият град има доста библиотеки, и читалища. Но в къщи имам около 120 тома литература. Бъди все така надървен!

Бойко е чел "Винету" на Карл Май.

леле-леле..., отдалеко си личи, че си интеУектуаУец

Календар