Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Анджела Дейвис: Вече не приемам нещата, които не мога да променя, а променям нещата, които не мога да приема

СВЕТОВНИ ПОСЛАНИЯ

Анджела Дейвис: Вече не приемам нещата, които не мога да променя, а променям нещата, които не мога да приема

Тя е не просто символ на правата на жените и поп икона, а въплъщение на активизма, вдъхновило милиони чернокожи и бели хора по целия свят да се борят срещу несправедливостите на властта

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Всички, които са срещу САЩ са платени агенти. Подкрепявине от САЩ убийци на милиони като Пол Пот са все демократи и борци за свобода.

Оказа се, че тя е платен комунистически агент, после се оказа, че е двоен агент и т. н . т. Нечистоплътна личност!

Гледал съм я на времето по кинопрегледетите. Преди филма, за сведение на младите :) Та съм я запомнил с неадекватното и хилене. Сигурно нашите са я разкарвали както сега западяците разкарват и показват Тихановская.

Опитвам си да си представя съдбата на този борец за човешките права в една Русия или в Сев. Корея ...

Представи си я в САЩ, малко ако се поинтересуваш колко престъпления и тероризъм има покрай нея, черни пантери, това онова. И оп, я чакай малко, 8-ми Март идва от Роза Люксембург и Клара Цеткин, о, то какво се оказа, баш от най-върлите комунистки. Чакай да се сетя какви права имат жените в САЩ в началото на 20-ти век или пък в Англия. В САЩ 1919 година, в Англия и те тогава. Колко интересно.

Анджела Дейвис и председателят на американската комунистическа партия Гъс Хол, заедно с още шепа членове, бяха платени агенти на Съветския съюз. В САЩ бяха маргинални и никой не ги беше чувал, но в нашите вестници всеки ден отразяваха подвизите им. Те затова ги бяха и създали, де, Единственият проблем беше изписването на първото име на другаря Хол. Някак не върви да го транскрибираш "Гъс", за да не получат читателите асоциация със задни части, затова го наричаха Гюс Хол.

Не е лошо да гледате филма "Опенхаймер" и после да коментирате за маргинализацията на Комунистическата партия в САЩ.

Не е хубаво да се бъркат историческите периоди. По времето на Опенхаймър Анджела Дейвис е била в детските ясли. Тогава наистина има силно ляво движение и в САЩ, и в Западна Европа, защото във войната СССР е съюзник на САЩ и Англия и за сталинизма не се знае много. После обаче комунистите в тези страни са дискредитирани от последващите събития - потушеното въстание в Унгария 1956, нахлуването в Чехословакия 1968 и най-вече излизането на "Архипелага ГУЛАГ" през 1973. Последни от сталинизма се отказват компартиите на Франция и Италия и по времето на Анджела Дейвис комунистите в САЩ и в Западна Европа са напълно дискредитирани и маргинализирани.

Календар