Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

1988 г.: Айде на битака!

ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ВРЕМЕТО

1988 г.: Айде на битака!

Снимки на фотографа Иван Григоров на софийския битак

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

мизерията на соца натюр. Всеки продава какво ли не и гледа да те излъже. Само вижте как са облечени хората и си правете сметка, колко е било гот.

Не гледайте,че всички са облечени като Парцалев и грозни в лицата.Всички отдавна са второ и трето поколение гражданя -столичани.Изкачени по стълбицата с пот и подкуп до важни позиции в Съда,Комисии,Прокуратури Министерства.Келепир ли е те колят и бесят в момента в София те контролират всичко из София.Докато вие,местните кореняк каун тъпани полски спахте те станаха хора и милиардери.Сега ще са ви и морала и коректа и работодателите и наемодателите и държавата!Тях ще слушате и ще се съобразявате няма да се оплаквате.И аз бях на битака.Ама вече 20г съм пенсионер с таван и имам 3 апартамента и 2 бизнеса в София.Дъщерята е архитект.Синовете бизнесмени.Усвояват.

Ей тия същите Монголоидни Тюрки и циганизирани селяндури с кривогледи погледи и малформирани глави тип Вачков осраха цялата държава и я превърнаха в комунистическа гнойна клоака.

Ако плюенето по нещо ви правеше по добри, красиви, умни, богати най-вероятно щяхте да сте такива, но лошата новина е, че не, не ви прави такива. Самоотделянето от българската държава и народ плюейки по миналото си е най-сигурния признак на дегенерацията ви. Ако видите пазар отпреди 100 години ще го плюете защото прадядовците ви са с цървули, карат каруци и продават тикви и грънци. Ама голям смях ще падне а? А вие "аристократите" няма как да имате нищо общо с това време, нито с цървулите на дядовците си. "Пази Боже сляпо да прогледа" е казал един класик за такива като вас.

А за да не се отпуска много-много народа ... от време-на време идваше милицията, пребиваше няколко от продавачите и разгонваше купувачите ... така за всеки случай, да се знае кой командва в държавата!

Да, помня една неделя, всички се нахъсахме за битак, отиваш там - една тълпа минувачи, които се разхождат, няма продавачи, само едни милиционери гледат лошо. Викахме му "хайка" на това едно време. Пробрахме се разочаровани....

Изглежда ужасно, тъпканица и селски муцуни. Как може на някой да му липсва това ?

Бях на 20 години. Ходех да си купувам касетки TDK по 2 лв парчето ако имах късмет и време, които често се оказваха ментета. Купих си и един CD на Металика за 70 лв въпреки, че тогава още нямах плеър. Имам и една плоча на Мейдън пак оттам, за която платих 15 лв ни беше сръбска и беше издълбана на бразди от слушане и почти нищо не се разбираше ако не познаваш парчетата. Но пък корицата беше сравнително запазена и имаше цветни снимки. А бе беше си мизерийка като цяло, но не пак чак такава каквато внушават тези депресиращи черно-бели снимки. Бях и фотограф любител - имаше цветни филми и снимки, основно немските OrWo но излизаха по-скъпо.

Края на 80-те касетките TDK в корекома бяха по 1 долар, а на битака вървяха по 10 лева. И да, имаше фалшиви. Много трудно се разпознаваха, особено когато бяха с целофанената опаковка - ментетата бяха много добри, но на оригиналите логото беше плоско, а на ментетата - изпъкнало. Лентата естествено беше тотален боклук. Върхът беше когато познат беше купил TDK, забелязал, че опаковката е много фино отворена и е подменена с менте, и се беше отървал от нея, като я беше пробутал на друг купувач. Чудесата на социализма.....Така и не разбрах защо не се внасяха нормални касети - руските бяха тотален боклук, а български (с не лошо качество) почнаха да произвеждат чак към 1989-та - Video Dragor, в гр/с Драгор, близо до Пловдив. Даже ми се търкаля една хромдиоксидна, прозведена в Драгор.

Изобилието на развития соц.....И завършек на статията ''хубаво беше'' Е те това е свинщината българска...Вари го, печи го, то циганията си харесва

Битаци има и на запад, и гиганията не е по-малка.

Има гаражни разпродажби, по-скоро като пикници, не че не е имало касети TDK и СД-та на Металика по магазините...А тука нямаше..Демек, техните разпродажби нямат общо със соц. мизерията...Аман от малоумници....Сигурно и режим на тока имаха, а?

В Стара Загора имаше подобно място, руския пазар на чучурите.

Не, това на снимката са селяни, дошли в София за жителство и живеещи в покрайнините на Столицата. Събота и неделя се събираха на битака да си показват вродената простотия и да си мерят селската хитрост, надлъгвайки се един друг

Аланкоолу, че то в софията само такива бе. Де ги старите реститутки...

Ще те разочаровам, ама така изглеждахме повечето тогава. Конфекцията, която се произвеждаше, беше качествена, ама нямаше нищо общо с модата. Всички изглеждахме еднакви. Трудно ви е да го разберете, сега като отидете да пазарувате имате избор от 100 мола, магазини и сергии. Тогава имаше само ЦУМ (София), ГУМ (областните градове) и разните фирмени магазинчета към заводите, където се продаваше същото, но по-евтино. Да, никой не ходеше гол. Да, нямаше как да си различен. Парадоксите/ежедневието на соца. Те затова дънките толкова се търсеха - показваха, че или искаш да си различен, или си с връзки, или си с партийни роднини.

Прав си, но пък платове имаше, и който беше сръчен си кроеше и шиеше сам или даваше на шивачи (имаше шивашки кооперации) да му ушият дрехи, различни от конфекцията по магазините. Първоначално се ползваха моделите от немското списание "Прамо", по късно от по-модерното "Бурда".

Искаме пак АПК ,ТКЗС и всичко да е държавно ,искаме качествена храна само български магазини ! Искаме битаци

Гравистат искаш ли? Потърси в интернет какво беше това. Друго в НРБ нямаше, а даже и това се продаваше полулегално. На битака.

Хората с надежден работническо-селски произход. Селяните. Градският пролетариат. Прогресивните. НРБ хората. Каскетите. Цървулите. Комунисите. Шумкарите. Болшевишките отпадъци

Да, сега на мода са крадците и платените пропагандисти на Козяк. Темпора мутантур, братчед...

Селянията, циганията и беднотията бяха тотални. Не че сега е много по-различно де. Днес обаче на преден план е простотията.

Айде стига с тая беднотия. При социализма беднотия нямаше, за сметка на това имаше тотален дефицит на всичко. Чакаш за цветен телевизор. Чакаш за кола. Чакаш за апартамент. Не можеш да си купиш качествена техника, защото "социализЪмът трябва сам да задоволява вътрешното потребление". В Кореком е пълно с качествени неща, ама не можеш да си купиш долари. Не можеш да си купиш дънки, защото са империалистическо влияние (е, към средата на 80-те можеше, макар и българско производство). Не можеш да си купиш значка/албум/фланелка на готина група, щото и това е империалистически влияние. Хората "толкова нямаха" пари, че изведнъж като падна строя се съдраха да пазаруват телевизори, коли, аудиотехника. Щото бяха бедни.....Бедни станаха след 1997-а, когато хиперинфлацията им унищожи спестяванията.

Е те тия на снимките си изтърваха държавата... Днешните пенсионери.

В момента софийският битак е абсолютно същия. Строшени инструменти и боклуци от таваните и мазетата. Че и кал им къде да се гази малко. И понеже съм ги заварил всичките битаци в София - аз като пубер ходех там не за инструменти, а за касетки TDK (освен от Кореком не можеха да се купят от другаде), значки и фланелки на разни групи. Имаше грамофонни плочи, но цената от 70 лева ми беше в повече (един хляб струваше 30 ст.). Аквариумни рибки наистина се продаваха на място. После преместиха битака на Малашевци, сложиха сергии, а междувременно и социализмът се срина. И започна масовият внос на дрехи и техника от Турция и останалия свят. В началото на битака се продаваха дънките от Турция, по средата бяха телевизори, микровълнови печки, всичко официално и с гаранция. А отстрани на земята циганите мятаха по един чаршаф и редяха боклуците, изровени от някъде. После дойде Илиянци и всички с телевизорите и микровълновите се изнесоха там, а касетки, фланелки и значки вече можеше да се купуват и от нормалните магазини. А бумът на порно вестниците през 1990-те напълно обезсмисли търсенето на западния Плейбой. В момента битакът е бледо подобие на онези години, но го има. Събота и неделя.

Между другото за любителите на животни - има още един битак в Долни Богров. Провежда се в събота и там си е класиката на селото - зайци, кокошки, кучета, аквариумни рибки и т.н. Освен това там идват помаците и продават месо, яйца, картофи и т.н. Има и покривки, пердета, и дрехи. И кал. Изключително много кал - битакът е насред една ливада. Недейте да ходите там, ако скоро е валяло.

Не мога да ги разбера, тези които използват снимките да хулят и да обиждат собствената си държава, сообствената си история и най-вече своите съграждани, макар и от едно вече сравнително далечно отминало време. Отидете в Рим, предполагам един от любимите градове в Европа на всеки един от тези, които споменах малко по-горе и отидете на Порта Портезе в събота. Разгледайте добре и си помислете пак...ако можете разбира се.

Това е единствения смислен коментар, който причетох! Явно писачите не са напускали никога Бг. В Германия например културата на flea Markets е много развита и във покрайнините на всеки малко по-голям град се организират подобни битаци всеки уикенд. Атмосферата е същата и то в 21 век. Само глупак може да пише тъпи коментари за БГ по татово време. За жалост качеството ви на живот никога няма да бъде отново като през 1988.

Да, сравняваш европйеските битпазари с тая НеРеБе-йска цигания е смешно. Посетители почти само мъже, облекло (кой каквото има), предлагане (САМО боклуци), ма, това тук е някакъв вариант като от от Пешавар, но не и на Порта Портезе.

НРБ е вашата държава, не наша. Хайде замисли се малко.

Едно време на битака търгувахме свободно. Днес държавата ми отдържа данъци като продавам през olx.

Сега и да пръднеш, могат да те обложат с акциз за производството на биогориво. Ракийката, виното, лозето и киселото зеле се оказаха проблем. Да не говорим за сланина и суджук. Който произвежда/търгува своодно е враг на статуквото.

1988-1997-а година - битаците са варианта на днешните секънд хенд магазини (има ги под път и над път) - т.е. отиваш там защото нямаш кеш за хубава стока. Основното нещо което са купували от там нормалните млади хора е пиратска музика на касетки, после дискове. Преди интернет да направи музиката безплатна.

РУСНАЦИТЕ СЕ ОПИТАХА ОТ ДИВИТЕ СИФИЙСКИ МУТРИ НА СНИМКИТЕ ..... ДА НАПРАВЯТ АТОМНИ ИНЖЕНЕРИ .... КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА С ТОЯ ПРОСТ МАТЕРИАЛ ??? ..

Ами те първо своите дебили да бяха направили атомни инженери, и нямаше сега да крадат перални и тоалетни чинии.

Най добрите в света атомни инженери всъщност са руските. Ракетни също. България за сравнение е на второ място по брой проститутки на глава от населението в Европа. На първо е Молдова. Също и по брой измамници на глава от населението

ДрОгарю Простак - Чернобил кой го взриви? Ако не са били най-добрите атомни инженери - кои да са?

ВЪВ ВСЕКИ ФРЕНСКИ ГРАД . . СИ ИМА ВСЯКА СЕДМИЦА ПАЗАР НА БЪЛХИТЕ. . БИТАК ОТ ВЕКОВЕ ... ... И ПРОДАВАТ ФРЕНСКИТЕ ЦИГАНИ СЪЩИТЕ НЕЩА КАТО СОФИЙСКИТЕ ЦИГАНИ .... ВИЖДАЛ СЪМ И В ХОЛАНДИЯ И В БЕЛГИЯ .... А ВЪВ АНГЛИЯ СИ Е ЦЯЛАТА СЕДМИЦА В ЛОНДОН .... НЕКВИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ПРОСТИТЕ ЗАПАДНИ ЕВРОПЕЙЦИ ?

В Америка не им ли ивкат гаражни разпродажби?

КАКЪВ БИТАК 1988 БРЕ СОФИЙСКИ ЦИГАНИ ? .... НАЛИ ЩЯХ ДА ОТИДА НА. НЕГО АКО ГО ИМАШЕ :) ..... ТВА ВСИЧКИТЕ ДЕТО ГИ ВИЖДАТЕ СА "ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ" ОТ СДС ... КОИТО РАЗБИХА БЪЛГАРИЯ .... :) ..... ВЪПРОС КЪМ СОФИЯНЦИ ... КОИТО СЕГА СА КЪМ 30 + ГОДИНИ .... .... ... ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО ПРОСТИ СС БИЛИ МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ ВИ :)(

До 1987 година битака беше в едно пазарче,на 50-70метра от 17 -П-ка/сега ДКЦ-17/ ,съвсем близо до една сграда ,в която беше разположен отдел "подкотовка кадри на УБО" ,това е сградата с голяма дървена врата между посоченото по-горе ДКЦ и "Малък градски театър зад канала" . В двора имаше постоянно един БТР-60ПБ , а преди 9-септември ,там е била разположена моторизираната полиция

Това, че по онова време си плувал в топките на баща си, не променя факта, че битака си го имаше и през 1988-а. А хората си бяха хора, каквито тогава, такива и сега. Че тогава май бяха и малко по-умни, защото простотията и простащината не бяха на почит.

Да бе, хубаво беше, другарката Марианска е била млада и се е случвало мъже да я загледат. За правото да си купиш автомобил се чакаше десетилетия, за да се купиш телевизор или хладилник също се чакаше с години. Кой сега в лошите времена ще ходи да търси реотан или счупен гаечен ключ? Кой сега в лошите времена сменя ластика на гащите си? Толкова бяхме жалки. Не може да излезеш от страната без позволение - армията стреляше на месо, ако опиташ да минеш без позволение. Имаше жителство. Където се родиш, там живееш и там мреш, освен ако не си важен човек, тогава ще ти разрешат да се преместиш. Хубави времена били ...

Аре спрете се с тези простотии, само показваш колко си смотан и как очакваш капитализма да ти реши проблема със заврените в гъза ти ръце. Не можел да си смени ластика на гащите, вижте го моля ви се! Не можел да си смени реотана! Гаечния ключ счупен! Не ти е соца виновен, не е, другаде ти е проблема и днес също ти е проблем ама се самозалъгваш!

А в същото време БКП върхушката пазаруваше в Кореком или ходеха в загнилия запад да си купуват дънки и маратонки. И дебили като некои ютуб звезди напоследък въздишат по това "прекрасно" време.

Да, караха си частните самолети! С тях ходеха на пазар за гащи и цървули! Баси тъпи си бяхте тъпи си и останахте, сега с търговския картел на храните като ти го вкарват на три ката в гъза що ти е гот, а! Щото си тъп или щото си педераст? То няма и какво друго да си де, днес педерастите са модерни, за това и се борихте изглежда, Азис, Кончита, московското лапе

"Битак, или битпазар, означава "подбита" цена, ама пак се иска някакво усилие да я подбиеш. Трябва да се потрудиш, малко изкуство да проявиш, за да ѝ свалиш цената." Е нема такава калинка-еднокнижка

Добре де, ако е било толкова хубаво едно време, защо хората на тези снимки изглеждат толкова измъчени и жалки? За обстановката и материалите да не говорим - мизерия.

Защото хората бяха сериозни а не лигльовци както днес, нас ни учеха че показването на емоции пред чужди хора е признак на слабост. Сега поне половината мъже си оформят веждите и 1/5 си брьснат краката. И сума ти т.нар. мъже си умират да си споделят живота във фейсбук. Това по горе описаното всъщност е трагедия, но ти не можеш да я разбереш , защото нямаш база за сравнение.

Да си криеш емоциите е необходимост от това да сложиш ограда за хора, които искат да се възползват. Които никак не са малко и говори много, много зле за местната фауна. Днес не е по-различно - ако не си сербез се опитват да те мачкат

E, сега няма измъчени и жалки хора, сега всички са богати, щастливи и нямат задължения към никого.

На мизерията!

Ами не беше хубаво време!

Браво на Дир-а за опровергаването на много лъжи за социализма, една от които, че хората били като в затвор. Имаше всичко нужно, за да живееш по-добре от номалното, и свобода имаше, и сигурност, и образование, и здравеопазване, и жилище за всеки. Можеше свободно да си продадеш и купиш каквото искаш с обяви, по пазарите и на битаците. Никой никого не е тормозил, супер си беше.

Ха ха ха.... супер майтап!

Снимките са от пазара Подуене,зад театър София.Неделя се разиграваше този цирк.Имаше и доста по интелигентни физиономии от тези на снимките,но 90% си бяха такива очукани от живота нещастници.И аз един път отидох с един приятел също с академично образование есента 86.Малко по късно и той като мен,също напусна народната република преди проблемите 1989.Със сак с автентични "западни"малко употребявани дрешки за 30 минути изкарах 2 мои месечни заплати. Даже и сака продадох беше Адидас.

Тук има снимки ако не се лъжа от две места. Битака и от пазара до гара Подуене, който и сега е действащ.

Тоталната мизерия на отиващия си социализъм!

А след 1991 г. заприиждаха русначата и пренесоха съветските боклуци у нас!

Тия плакати/ списания с голи каки и на рок/метъл бандите бяха голям хит. Един комшия цялата му стая беше облепена с тях докато не се ожени. Той си знае колко е инвестирал, защото не се намираха никак лесно. Изобщо мизерия и половина, за съжаление, има хора, на които живота им беше похабен от тая изродска система.

Имам плакат на Саманта Фокс по цици, който купих за 1 лев. Наскоро го намерих - ниско качество, разминаващи се цветове, снимката средно зле, ама такова имаше тогава... Един познат донесе Metal Hammer от запад, продаваше го по около 5-10 лева страницата (там на почти всяка страница имаше снимка на различни рок/метъл групи).

ха сега комиксовото списание heavy metal от тия години стига до 100 евро на брой. Иначе тоя е бил голям предприемач, 5-10 лева на стрсница, за списание дето е било 2-3 марки...

Това на снимката са само кореняци-софиянци, които сега обиждат другите, че са "селяни".

Не, това на снимката са селяни, дошли в София за жителство и живеещи в покрайнините на Столицата. Събота и неделя се събираха на битака да си показват вродената простотия и да си мерят селската хитрост, надлъгвайки се един друг

Кореняци ... от 1976-та ... докарани по постановления за градския транспорт и "Кремиковци", от дивни села и паланки!

Много очукани физиономии, повечето приличат на мигранти - афганистанци:)))) Страшен боклучарник:))) Млад съм, сигурно не рабирам нищо,но имам късмет,че не съм живял в такава цигания.

Имаш! Сега, каквото и да говорят някои дрогаре, поне можеш със собствен труд да се оправиш, ако не друго. Кеф ти в България, кеф ти по света. Не си роб на една система.

Днес не, в ЕС сме и си има стриктно законодателство по отношение на собствения труд но дотук наистина беше така. Днес опитите за да си решиш материалните проблеми със собствен труд могат само да ти докарат проблеми с монополиста в съответната област. Щото те отговаряш на санитарни изисквания, нямаш строителни разрешения, лиценз за упражняваната дейност, разрешение от министерството за ползване на държавен ресурс, лиценз за търговия, сертификат за работа с клиенти, сертификат за работа със съответната изчислителна техника и прочее и прочее и прочее, едно да нямаш и монополиста изобщо няма да се двоуми да уведоми властите

Текстът - тотално неадекватен. При 200лв заплата (на висшист) колко хранения му се падат тогава на човек при развития реален социализъм, и то накрак?! Счупените гаечни ключове и изобщо повредени инструменти се продаваха/купуваха за стотинки, поради фактът, че всичко живо крадеше кокото и когато може. Тезу боклуци за стотинки служеха "за издаване", което означава да крадеш читаво нещо от работното си място и да оставяш негодно за издаване. Така най-крадливия и насилван народ в Европа, от който около милион+семействата им, беше съвсем официално превърнат в дребноинтересчийска политическа клиентела - апартамент с благословията на партията, кола, работа в Либия, Сирия, Ирак..., посрещна демокрацията. Е, и под дискретната водеща роля на ДС, както някои са забелязали и на тези снимки.

не завършвате с Малашевския битак ,там на времето продавха и турци и руснаци и румънци и китайци ,сега само мангали кое от кофите кое от вилите ,кое от къщите откраднато но то се търгува много рано и дим да ги няма ,мърсотията и циганията изгониха другите нации ,от време на време се появяват араби и арабки които нямат пари и събират неща които циганите не искат да ги връщат най вече играчки и дрехи за децата и неща които мангалите чупят но могат да се ползват части от тях.Украинци никога не са идвали на битака понякога се сбърка да дойде някой англичанин за стари вещи но преобладават арабите събирайки дрешки за децата.Защо това не го пишете.

Истинското лице на зрелия социализъм в балканския му вариант в НРБ - пълна цигания и оскотяване. Къде са ония лешпери да кажат на този фон колко е било "истинско" киселото мляко, сиренето и пр. бла-бла-бла ..., а и за черно-белите снимки през 1988г.

Ако не си живял по онова време не можеш да правиш изводи от няколко снимки, ако пък си живял и помниш тогава лъжеш нагло.

Живял съм и знам какво говоря. Но даже и да не бях: Черно-белите (защото даже и в 1988 нЕмаше цветни) снимки, не могат да скрият сивотата на тогавашното живуркане и безвремие.

Киселото мляко си беше истинско. Както и фактът, че баща ми купуваше свещи Champion за Жигулата от Кореком с долари, купени на черно. Едното изобщо не изключва другото. През соца в кофите за боклук ровеха само цигани, щото им идеше отвътре, при демокрацията и пенсионери почнаха да ровят вътре.

И специално за снимките - черно-белите филми се проявяваха без проблем вкъщи. И се вадеха снимки. Аз като ученик имах всичко необходимо за това. Проявители и фотохартия се продаваха в ЦУМ. С цветните снимки проблемът беше много голям - проявяваха ги за около 1-2 месеца. Обикновено се майтапехме, че снимките от морето ги гледаме на нова година. Беше абсурд да си ги проявиш сам. Един съученик ходеше на кръжок по фотография и беше помолил да прояви един цветен филм - бяха му връчили дозата, химикалите и му бяха казали - давай, върти. И така час и половина, постоянно наливаш и излизваш някакви разтвори. Беше успял, но каза, че втори път няма да опитва. Когато при демокрацията внесоха за пръв път машините за снимки народът направо се побърка - днес даваш филма, утре снимките са готови. А ако ти е спешно - плащаш повече и са готови за час.

И аз залитах по фотографията, с един приятел промивахме филмите у дома му, голям кеф беше. Имаше тръпка, тръпката да видиш какво се е получило. Снимах с една "Смена - 8", после си купих "Байрете" от Халите на II - рия етаж, след това снимах и със "Зоркий".

Да, бях забравил, в Халите на втория етаж също продаваха фотографски материали. Българска хартия "Фохар", източногермански проявител за ленти R-09 и кисел фиксаж....Забравил съм как му беше името на проявителя за фотохартия обаче.... Ние като ученици се бъзикахме, веднъж извадихме снимки като некролози на един съученик (с по една черна лента в единия ъгъл, той ни беше дал лента да му извадим едни снимки) и ги залепихме на стълбовете около тях, после той ни гонеше да ни бие....

Това не е вярно!!! Това са снимки от прогнилия запад!!! При нас магазините пръщяха от стока и всичко беше розово!

Забелязват се две лица, които присъстват там неслучайно. А за да контролират тълпата. И да записват кой от контин- гента е там. Там е и крадената стока. Единият, към днешна дата, е собственик на ЗАД "Дружество". Вторият... Дано да е жив и да се оправя човекът.

Моллов, нали?

Точно той.

В момента България взима 15 милиарда на година заеми - без тези заеми щеше да е по-зле от това на снимките. И това не е случайно - сега управляват децата на тогавашните боклуци. А именно разните там Бойкикевци, ген Гном и подобните им.

"С 5-10 лева по онова време можеше сносно да хапнеш и да пийнеш на кракмаг" Ясно, пишат младежи, които си нямат представа за какво говорят и колко струваха 10лв тогава!

10 лева за ядене! Моооже...ако са бригада монтажници.

Нещо не ми липсва много, освен младостта де. Тогава се занимавах с електроника. Западните полупроводници бяха кът и на битака от руснаците си намирах боклучиви аналози. Пак от тях поялници за кюнци и всякакви грамадни боклуци :)

Майтап, ама KD503 се намираха в магазините, поне в София. Понякога и 2N3055. Ама пробвай да намериш таймер 555 - изобщо не се внасяше в България....А ако си ремонтирал телевизори, много добре помниш ония ключови транзистори на ТХО-то на половината български телевизори.

Мизерията

Ааааа, развития социализъм, да!

Ей го и АЕЦ-ът, за който някои реват толкова много. Същата трагедия, същата цигания и същата мизерия и това са "висококвалифицирани ядрени специалисти", работещи с високотехнологична съветски ядрена техника https://www.youtube.com/watch?v=5rGw0J_jGJs Българска АЕЦ от каменната ера - потресаващ репортаж + БГ субтитри

доста манипулативно клипче, има доста не истини в него

Поинтересувай се, АЕЦ Козлодуй прави Ден на отворените врати поне 2 пъти в годината. Иди и виж с очите си централата отвътре, вместо да кълвеш на евтина пропаганда и после пак пиши.

Глупче, това е отпреди 30 години.

Трагедия Позор Срам

Циганска работа... Сега клошарите вадят подобна "стока" да разпродават тук-там, намерена по кофите...

Добре, че показвате, каква Цигания ни беше направил главния Циганин на НРБ-то бай ви Тодор Правешкия ром.

Не че нещо, ама и сега съботите по малки и не толкова градове си има битак и си ги има същите бити физиономии. Извода: не сме мръднали, колкото и да ни заблуждават. Да, тва че някои карат коли за по половин милион лева, а други са целите в бело не значи че всичко е розово!

Да, обаче Банкянския ром пък му беше прислужник, а после като го повишиха и шофьор.

Забелязват се две лица, които присъстват там неслучайно. А за да контролират тълпата. И да записват кой от контин- гента е там. Там е и крадената стока. Единият, към днешна дата, е собственик на ЗД Дружество. Вторият... Дано да е жив и да се оправя човекът.

Календар