Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Харизмата - дар или инструмент за манипулация

НОВИ КНИГИ

Харизмата - дар или инструмент за манипулация

Издателска къща "Хермес" представя на книжния пазар "Митът за харизмата" от Оливия Фокс Кабейн

"Митът за харизмата" от Оливия Кабейн, корица (Снимка: Издателство "Хермесд")

"Митът за харизмата" от Оливия Кабейн ще ви помогне не просто да придобиете харизма, но и да напреднете в кариерата си, да осъществите плановете си, да създадете нови контакти, да подобрите социалното си общуване и личните си взаимоотношения. А защо да не упражните новооткритата си харизма, като последвате най-смелите си мечти!

Дали ще притежавате харизма, зависи изцяло от вас.

Развенчаване на мита за харизмата
Според всеобщото схващане харизмата е вродено качество: някои хора - като Наполеон, Опра Уинфри и Стив Джобс - просто са се родили с него, докато други нямат този късмет. За никого не е тайна, че обаятелните личности са по-щастливи и по-успели, и то само защото притежават предимството на харизмата. И за никого не е тайна, че всеки мечтае да очарова околните със силно присъствие и магнетизъм.

Но дали харизмата е въпрос на късмет, или е нещо, което можем да усвоим? За радост учените са успели да определят съставните й части и да я превърнат в приложна наука. Именно на научните открития и опити се позовава в книгата си Оливия Фокс Кабейн, за да разкрие механизмите на личния магнетизъм и тяхното приложение в практиката.

Какво е харизмата
Харизматичното поведение включва три основни елемента: присъствие, сила и топлота. Те зависят както от съзнателните ни усилия, така и от несъзнателните сигнали, които излъчваме към околните. За да бъдем обаятелни, трябва така да подберем мисловните си нагласи, че езикът на тялото, думите и постъпките ни единно да изразяват тези три елемента.

Присъствие
Събеседниците ви обикновено забелязват, когато сте разсеяни и не слушате внимателно, и е малко вероятно да спечелите доверието и симпатиите им. Затова трябва да усвоите осъзнато присъствие в момента.

Сила
Да внушавате сила, означава да упражнявате въздействие посредством власт, пари, компетентност, интелигентност, физическа сила или висок социален статус. За пълноценно общуване трябва задължително да подплатите тази сила с топлота.

Топлота
Топлотата се изразява в добронамереност спрямо другите. Ако я излъчвате, хората ви приемат за сърдечни, щедри, грижовни и ви се доверяват.

Как да овладеем изкуството на харизмата
В книгата ще намерите полезна и практическа информация:
как да постигнете вътрешно харизматично състояние, върху което да построите и външната си харизма;
кои са факторите, които пречат на харизмата, и как да ги отстраните;
с какви практики да ускорите изгражданието на личния си магнетизъм;
кой от четирите типа харизма е най-подходящ за вашата личност и цели и как да го овладеете;
и още много интересни и полезни техники, насоки и примери от ежедневието.

 

За автора
Оливия Фокс Кабейн
изнася лекции в Харвард, Йейл, Станфорд, Масачузетския технически институт и Организацията на обединените нации. Тя редовно е канена като основен говорител и инструктор на ръководни кадри в компании от класацията на списание "Форчън 500". Основавайки се на науката за човешкото поведение, Кабейн е синтезирала най-практичните за бизнес сферата инструменти, представяйки на клиентите си техники, които първоначално разработва за Харвард и Масачузетския технически институт. Нейната работа се отразява в медии като Forbes, The New York Times, BusinessWeek и Wall Street Journal.

Отзиви

"Не можем всички да бъдем харизматични като Александър Македонски, но с помощта на Кабейн можем със сигурност да направим стъпка в тази посока!"
Маршал Голдсмит, автор на книгата за успешни лидери
Mojo

"Харизмата не е дар, а инструмент. Кабейн дава сериозни обещания с тази книга и наистина ги спазва."
Сет Годин, автор на We Are All Weird

"Кабейн е свършила страхотна работа, съчетавайки научни и лични открития в един ясен и завладяващ поглед към човешката харизма. Книгата е интригуваща и разбираема, истински извор на мъдрост и практични и изключително полезни съвети."
Стивън М. Козлин, директор на Центъра по съвременни проучвания в областта на поведенческите науки към университета Станфорд

"Оливия Фокс Кабейн разбулва тайнствеността около харизмата и разкрива нейните механизми на действие. Тя ни уверява, че подобно на всяко друго лидерско качество, харизмата може да бъде съзнателно и целенасочено развита и усилена. Ползвани с разумен и почтен подход, идеите в тази книга предлагат значително предимство на хората, които искат да дадат позитивен принос за света."
Евън Уитънбърг, завеждащ отдела за набиране на таланти към "Хюлет Пакард"

"Някои хора, изглежда, по рождение са дарени с харизма, а други се питат: Защо и аз не съм такъв? Оливия Фокс Кабейн, опитен преподавател по харизма, отговаря: Всеки го може. В тази книга читателите ще намерят отговори и техники, които ще им помогнат да усилят личния си магнетизъм."
Майкъл Фойър, съосновател на OfficeMax

"Митът за харизмата" хвърля светлина върху мистичната привлекателност, за която понякога завиждаме на другите. Оливия ни дава чудесни практични идеи, с чиято помощ всеки може да увеличи ефективността и въздействието, което упражнява върху другите."
Ранди Комисар, автор на The Monk and the Riddle и Getting to Plan B

"Практична и новаторска книга. Кабейн прави завладяващ анализ и подробна дисекция на ключовите елементи на харизмата, придружени от практични съвети и лесни за изпълнение упражнения за развиване на личната харизма. Горещо я препоръчваме на всеки, който търси леснодостъпен и интересен наръчник за развиване на собствените си харизматични умения."
Блог Бизнес свят

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

За цената на изкуплението и втория шанс в любовта

"Изток-Запад" пусна на книжния пазар "Момичето, което някога познаваше"на Трейси Гарвис Грейвс, определяна от критиците като "нежна и вечна любовна история" (откъс)

Театрално-танцова студия "Чекмедже" дава стипендии на деца от социално слаби семейства

Стипендиантите могат да бъдат деца на възраст от 8 до 11 години и още две във възрастова група от 4 до 6 години

Издават книгите на Селинджър в дигитален формат

Сред избраните заглавия е и прочутият роман "Спасителят в ръжта"

"Добрата дъщеря" - мистериозният трилър, с който Карин Слотър се завръща (откъс)

Романът ще ви завладее, а писателката му вече си е извоювала име сред най-добрите автори на мистерии

Закрилникът на бедните Зоро става на 1 век

Роден е на 9 август 1919 г. под перото на Джонстън Маккъли, превърна се в културна икона, като Тарзан и Супермен

Посетете "Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг"

Дебютният роман на Линда Рътлидж разказва за историята на няколко поколения от виден тексаски род, за пропуснати възможности и нови шансове, за великодушие и изкупление (откъс)