Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Даян Шаер издава нова книга за бежанка от Алепо

ЗА СИРИЯ

Даян Шаер издава нова книга за бежанка от Алепо

Българо-сирийската писателка разказва история по действителен случай

През юни 2017 г. на българския книжен пазар предстои да се появи дългоочакваната втора книга на Даян Шаер - "На моята майка Сирия". След успеха на дебютния ѝ роман "Има ли места в Рая?" писателката изненадва читателите с нов проект, вдъхновен от действителни събития. В книгата авторката разказва историята на сирийка, избягала от Алепо, заедно с трите си дъщери, в разгара на войната.

В новото литературно произведение читателите ще научат защо главната героиня София* избира България за свой втори дом, както и как успява да осигури подслон за семейства в Сирия. За своя втори проект Даян Шаер споделя:

"Това е една история за важните неща в живота и моментите, в които губиш пътя пред себе си. Припомня за силата на душата и как звучи пулсът на забравените мечти. Пустинята винаги ще милее за своя дъжд така, както чужденецът за родината, но нека тази книга не бъде "Сбогом" с родината, а едно ново "Здравей" за душата, която съхранява в себе си цели светове, държави и истории".

Още

 „Има ли места в Рая?“  или още една гледна точка за войната в Сирия

„Има ли места в Рая?“ или още една гледна точка за войната в Сирия

Авторката отново акцентира на изключителната сила на женския дух, като умело пресъздава една силна история, базирана на действителен случай. Освен откровената изповед на бежанката изданието съдържа много биографични моменти от живота на писателката.

Даян Шаер ще представи новата си книга "На моята майка Сирия" на литературно турне в страната:

На 09.06.2017 г. (петък) писателката ще направи премиера на своя втори проект в "Art Club Sofia" в столицата от 19:30 ч.

На 10.06.2017 г. (събота) Даян Шаер ще зарадва публиката в "The Gallery" в град Велико Търново. Събитието започва в 20:00 ч.

На 11.06.2017 г. (неделя) писателката ще представи своята втора книга в "BH Cafe-Library" в град Русе. Срещата там започва от 17.00 ч.

На 12.06.2017 г. (понеделник) авторката ще се срещне със своите почитатели в Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" в град Ловеч. Представянето ще стартира в 17:00 ч.

На 15.06.2017 г. (четвъртък) Даян Шаер ще посети "Тhe Brain" в град Бургас. Начален час: 19:30 ч.

*Името на главната героиня в книгата "На моята майка Сирия" е променено.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Архив на изгубените деца" от Валерия Луисели (ОТКЪС)

На 16 април ще се потопим в един изумителен „Архив на изгубените деца“. Мексиканската писателка Валерия Луисели е създала разтърсваща история за това какво е да си човек в един нечовешки свят.

Лудостта на тълпите

Дъглас Мъри разкрива мащабната културна война, която бушува из целия свят в името на социалната справедливост, политиката на идентичността и политкоректността

Почина американският писател и футуролог Джон Нейсбит

Неговата книга "Мегатенденциите" даваше насоки как да се възприеме настоящето и да се предвиди бъдещето

"Подполковникa и пролетта" от Нил Колефф – считан за мъртъв диктатор се опитва да се върне на власт (ОТКЪС)

Всякакви прилики с действителни лица и събития в този невероятно смешен роман са случайни, непълни и понякога верни

Кодове за любов и вечност

Нестандартно авторско трио разкодира сложна плетеница от египетски тайнства, тракийски мистерии и бутанска мъдрост