Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Samsung и Niio Art търсят най-вдъхновяващите произведения на дигитално изкуство от цял свят с престижен конкурс

ИЗЖИВЯВАНИЯ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Samsung и Niio Art търсят най-вдъхновяващите произведения на дигитално изкуство от цял свят с престижен конкурс

Конкурсът поставя на пиедестал визуалните арт-творби чрез "The Wall" и ще завърши през май с първата по рода си международна изложба

Photo credit: Samsung The Wall x Niio Art Awards

Samsung Electronics обяви началото на конкурс в сътрудничество с Niio, платформа от най-висок клас за съвременно медийно изкуство.

Отворен за участия на прохождащи и утвърдени артисти, Samsung The Wall x Niio Art Awards имат за цел да открият най-вдъхновяващите произведения на дигитално изкуство от цял свят. Участниците ще влязат в надпревара за възможността творбите им да бъдат показани в световен мащаб върху The Wall на Samsung, своеобразни широкоформатни LED 4K Micro платна за дигитално изкуство с най-високо качество, както и за парични награди до $ 15 000.

Конкурсът ще завърши с изложби на десет локации, включително Корея, Сингапур, Обединеното кралство и Съединените щати.

Класираният на първо място в конкурса ще бъде поканен да присъства на откриването на произведението, с което е спечелил, в шоурума на Samsung The Wall през май. Победителите ще бъдат избрани от жури в състав от признати експерти в областта на визуалното изкуство.

Когато селектира всяка от подадените за участие творби, журито ще оценява произведенията на изкуството, които въплъщават художествени и концептуални качества от най-високо ниво, включително креативност, оригиналност и детайлност.

"Samsung винаги търси нови начини да създава максимално въздействащо съдържание и да предложи на потребителите изживявания от ново поколение", заяви Hyesung Ha, старши вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics. "Поканата за участие в партньорство с Niio Art и световната общност от водещи художници, има за цел да отличи новооткрити и утвърдени таланти в дигиталното изкуство и да предоставя на арт-общността значима платформа, в рамките на която могат да бъдат представени художествените им творби.

Конкурсът ще играе основна роля в разкриването на следващото поколение изживявания, при които ключов е екранът - и всички те ще бъдат представени на вдъхновяващия The Wall."

Photo credit: Samsung The Wall x Niio Art Awards

"В днешния свързан свят, артистите разчитат на дигитални инструменти, за да разказват своите истории. Радваме се да си партнираме със Samsung, за да предложим на артистите по целия свят шанса да споделят своите творения на най-емблематичното и изящно мащабно платно, което съществува", каза Rob Anders, изпълнителен директор на Niio.

"Освен това, концепцията ни за паралелно представяне на отличените произведения на изкуството през май в различни точки на планетата ще промени възприятието ни за дигитално изкуство."

Niio вдъхновява хората по целия свят, като осигурява безпроблемен достъп до първокласно видео и модерно медийно изкуство чрез своята съвременна технология в рамките на платформа за разпространение със селектирани творби. Платформата на Niio дава възможност на разрастващата се мрежа от над 4000 художници и партньори в областта на изкуството от над 70 държави самостоятелно да публикуват творбите си; след това публикуваните произведения на изкуството могат да бъдат «наети» или придобити, за да бъдат показвани на висококачествени дисплейни устройства навсякъде по света.

Вече наличен в световен мащаб, The Wall представлява най-новото приложение на модулната MicroLED технология на Samsung, която може да бъде персонализирана според размера и диагонала на екрана, внасяйки финес и атмосфера във всяко пространство.

За да научат повече за конкурса, хората на изкуството могат да посетят https://www.niio.com/get/the-wall-open-call/ и да изпратят своите произведения, както и да намерят подробности за процедурата за подаване на творбите, изискванията и спецификациите, правилата, сроковете и за самите награди.

За повече информация за The Wall, моля, посетете: https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/the-wall 

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и хард памет, системите LSI, леярните и LED решения. За да откриете повече, посетете официалния информационен сайт: http://news.samsung.com.

За Niio

Niio преосмисля начина, по който хората взаимодействат с изкуството в ежедневието си. Подкрепен от надеждна технологична платформа, която захранва екосистемата на "дигиталното изкуство", Niio събра глобална общност от водещи художници, галерии и институции, които съхраняват и публикуват най-големата база данни с най-доброто и вдъхновяващо изкуство на едно място. Чрез предоставяне на безпроблемен достъп до първокласно дигитално изкуство за всеки екран и навсякъде, Niio въвежда изцяло нова форма на потребление на съдържание: дигитално изкуство, при поискване.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Вижте "Светлината на брега" от Огнян Георгиев

Изложбата е от 16 май до 30 май 2022 г. в Галерия "Арт Маркони"

Поетесата Маргарита Петкова бе звездният гост в Европейската нощ на музеите и галериите в Плевен

Двамата с поета Добромир Банев представиха пред многобройна аудитория в залата на галерия "Арт център Плевен" своята съвместна поетична творба "Абсурдни времена" - нецензурирана версия

Софийското метро се превръща в музей на детското изкуство

Метростанция Сердика е началната точка на пътуващата интерактивна изложба "Малките свидетели на войната"

"Душата на дървото" от Александра Ивойлова и Таня Цанова

Изложбата е от 27 май до 10 юни 2022 г. в Галерия-книжарница "София Прес"

"(Не)Нормалност" в новата изложба на Венцислав Диков

В 15 нови живописни платна в галерия ArtVibes художникът за пореден път преосмисля творческата реалност: стабилизатор на хаоса, скривалище или просто бягство от реалността

48,8 милиона щатски долара за първата скулптура на Пикасо

Цената за "Женска глава (Фернанд)" е рекордна за произведение от бронз на великия модернист