Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Инвестбанк" АД отново подкрепи конкурса за съвременно българско изкуство MOST

НОВАТОРСТВОТО В ИЗКУСТВОТО

"Инвестбанк" АД отново подкрепи конкурса за съвременно българско изкуство MOST

Проектът се реализира съвместно с галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, където на 12 юли бе открита заключителна изложба на петимата финалисти

За втора поредна година "Инвестбанк" АД е генерален партньор на конкурса за съвременно изкуство MOST. Целта на инициативата е да насърчи новаторството и да подпомогне български артисти от страната и чужбина да покажат творчеството си и да получат професионална реализация на локално и международно ниво.

Проектът се реализира съвместно с галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, където на 12 юли бе открита заключителна изложба на петимата финалисти, един от които бе избран от "Инвестбанк" АД. В случая това е Константина Живова, за която ще бъде организирана самостоятелна изложба в хотел Феста София, а впоследствие ще се работи по създаването на различни съвместни креативни проекти.

"Щастлива съм, че за поредна година сме част от тази прекрасна инициатива, защото за изкуството трябва се говори, да се показва и да намира мястото си в повече домове. Има една фраза на Хипократ, стара колкото света, а именно, че "животът е кратък, изкуството - вечно".

Банално е, но именно изкуството е онова непреходно и трайно съкровище, което можем да завещаем на поколенията след нас и чрез него те да се докоснат до нашата действителност, впечатления, чувства и емоции. В "Инвестбанк" вярваме, че талантът трябва да бъде подкрепян и поощряван, за да може да се реализира в пълния си потенциал. По-хубаво от това не може да има", каза по време на откриването Мая Станчева, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на "Инвестбанк" АД.

Мая Станчева – член на УС и изпълнителен директор на "Инвестбанк" АД

Още

"Инвестбанк" АД отново се включва в инициатива в подкрепа на съвременното българско изкуство

"Инвестбанк" АД отново се включва в инициатива в подкрепа на съвременното българско изкуство

Конкурсът за съвременно българско изкуство MOST придоби голяма популярност и се очаква от художници и публика всяка година. Тази година той се проведе в периода от 3 май до 10 юни. Интересът за участие в него беше изключително силен. Kандидатури на художници, желаещи да се включат, продължаваха да пристигат дори и след края на обявения срок.

Екипът на Галерията открои четирима финалисти, които се отличават с иноваторски решения, силни биографии, съвременно звучене и цвят. Вярвам, че арт любителите ще оценят положително избора ни на финалисти и ще се насладят на тяхното изкуство, добави Деница Гергова, артистичен директор на Vivacom Art Hall Oborishte 5 по време на откриването на изложбата.

Мая Станчева – член на УС и изпълнителен директор на "Инвестбанк" АД

В периода от 13 до 29 юли посетителите на галерията могат да видят творбите на тазгодишните финалисти - Константина Живова/INLY (финалист избран от "Инвестбанк" АД), Борислава Василева, Димитър Грънчаров/NOIЯ77, Катя Танева, Елена и Стефания/Tornado Twins.

Входът е свободен. Всички творби на финалистите могат да бъдат закупени на място.


 *Материалът е предоставен от Investbank.

Още

"American Art" на "Оборище" 5 София

"American Art" на "Оборище" 5 София

Още

Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол в месеца на любовта  в галерия "Оборище" 5

Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол в месеца на любовта в галерия "Оборище" 5

Още

Уникална експозиция, посветена на Махатма Ганди, бе открита на Оборище 5

Уникална експозиция, посветена на Махатма Ганди, бе открита на Оборище 5

Още

Световноизвестният художник Хубен Черкелов с изложба в галерия Оборище 5

Световноизвестният художник Хубен Черкелов с изложба в галерия Оборище 5

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Графикът, който сънува картините си

50 графики на Владимир Чукич от 5 октомври 2023 г. в. Галерия "Графикарт", Вернисаж: 5 октомври 2023 г. от 17:00 до 20:00 часа

3XPER1ENCE: Три международни фестивала по едно и също време

Платформата 3XPER1ENCE обединява ACT Фестивал за свободен театър, Da Fest и Aerowaves in Sofia

Интерактивната изложба "История за &" отвори врати

Тя може да бъде видяна до 8 октомври в Зала 4 на НДК

"Образцов дом: Откриване и закриване": Артисти с пърформанс за жертвите на расизъм, хомофобия и ксенофобия

Пърформансът "Винаги съм искала..." е посветен на тези, които вече ги няма. Това включва всеки, който си е отишъл заради лицемерието на политическите режими. Това включва жертвите на расизъм, хомофобия и ксенофобия...

Cryptid Art Space представя "Цветя на злото" от Малакроа

Изложбата ще бъде открита на 2-ри октомври от 18:30 ч. и ще може да бъде разгледана до 14-ти октомври