Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Инвестбанк" АД отново се включва в инициатива в подкрепа на съвременното българско изкуство

НОВАТОРСТВОТО В ИЗКУСТВОТО

"Инвестбанк" АД отново се включва в инициатива в подкрепа на съвременното българско изкуство

Финансовата институция за поредна година подкрепя единствения по рода си конкурс за съвременно изкуство MOST, организиран от галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5"

За поредна година "Инвестбанк" АД подкрепи единствения по рода си конкурс за съвременно изкуство MOST, организиран от галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5".

Финансовата институция е генерален партньор на инициативата. Проектът насърчава новаторството в изкуството и дава възможност за професионална реализация на български артисти от страната и чужбина на локално и международно ниво. Победителите ще представят творбите си на финална изложба.

Както и през 2022 г. "Инвестбанк" АД отново ще определи един от финалистите и ще работи с него по създаването на различни креативни проекти.

Мая Станчева - Изпълнителен директор на Инвестбанк АД

Шестото издание на MOST стартира на 3 май с официална пресконференция, която бе открита от Деница Гергова, артистичен директор на галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5" и Мая Станчева, изпълнителен директор и член на УС на "Инвестбанк" АД.

"Тази година решихме да премахнем ограничението на възрастта за участие, с което направихме конкурса отворен към всички съвременни български автори, без значение на колко са години.

Интересът е още по-голям от миналата година, вече започнахме да получаваме кандидатури. Финалната изложба на победителите е своеобразна карта на съвременното българско изкуство. Показва тенденции, развитие, средства на творене и посоки", каза Деница Гергова по време на откриването.

От своя страна Мая Станчева изрази увереност, че и тази година конкурсът ще събере достойни произведения на изкуството, каквито заслужава публиката. "Светът, в който живеем се нуждае от повече цветове и изкуство, а способните артисти от друга страна се нуждаят от подкрепа. Щастлива съм, че за поредна година "Инвестбанк" АД подкрепя конкурса MOST, защото чрез подобни инициативи творбите на съвременни български творци ще достигнат до по-широка аудитория.

Вярвам в потенциала на талантливите хора, те заслужават да бъдат мотивирани и да знаят, че зад гърба си имат стабилен партньор", каза още тя по време на откриването на конкурса и пожела успех на всички участници.

Изпълнителният директор на "Инвестбанк" АД сподели информация за още едно събитие, което банката ще организира в края на този месец, съвместно с галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5". На 25 май ще бъде открита изложба на картини, нарисувани от деца от два центъра за настаняване от семеен тип - "Паисий Хилендарски" и "Софроний Врачански" в София.

Сумата от продажбата на картините ще бъде предоставена на младите автори. Надявам се, че и тяхната изложба ще бъде добър пример за кауза, получила публичност и обществена подкрепа", разказа Мая Станчева.

Още

"American Art" на "Оборище" 5 София

"American Art" на "Оборище" 5 София

Още

Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол в месеца на любовта  в галерия "Оборище" 5

Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол в месеца на любовта в галерия "Оборище" 5

Още

Вижте "Ние сме Земята" на Радослава Боор

Вижте "Ние сме Земята" на Радослава Боор

Още

"Другаде" - Лариса Илиева показва абстрактна живопис

"Другаде" - Лариса Илиева показва абстрактна живопис

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Служител в музей в Германия e подменял и продавал картини

"Обвиняемият е използвал парите, за да изплати дългове и да финансира луксозен начин на живот", посочват от съда

Стефан Николаев избра новооткритото пространство "Dot Sofia" за новата си изложба "Дом"

Експозицията ще бъде представена от 29 септември до 12 ноември 2023 г.

Дигитални и сетивни разкази за истории с добър край

Идеята е в основата на интерактивната изложба "История за &", която ще отвори врати на 30 септември в зала 4 на НДК

Голямата есенна изложба на „Белведере“ е посветена на Луиз Буржоа

В експозицията, озаглавена "Луиз Буржоа. Непоколебима съпротива", за първи път в Европа публиката може да види самостоятелно представени почти неизвестни картини на една от най-ярките личности на 20-и и 21-и век в контекста на цялостното й творчество

Народният театър преобразява фасадата на Националната галерия на Ирландия

Върху историческата фасада на Merrion Square, сред множеството селектирани снимки, жителите и гостите на Дъблин ще могат да видят и красотата на Народния театър "Иван Вазов", заснета от фотографа Тодор Геров

Емилия Панайотова: майстори на изящния дизайн

Изложбата е от 21 септември до 3 октомври 2023 в СБХ - Шипка 6, зала 2А