Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Гледайте виртуалния авторски тур на визуалния артист Емил Миразчиев

ИЗКУСТВОТО ОНЛАЙН

Гледайте виртуалния авторски тур на визуалния артист Емил Миразчиев

Експозицията ПЪТЯТ (ПРОДЪЛЖВАМЕ ЗАЕДНО), се намира в Изложбена зала "2019" на ул. "Гладстон" №32 в Пловдив.

Eмил Миразчиев (Градска художествена галерия - Пловдив)

Емил Миразчиев представя онлайн експозицията си ПЪТЯТ (ПРОДЪЛЖВАМЕ ЗАЕДНО), която е в Изложбена зала "2019" на ул. "Гладстон" №32 в Пловдив.

Българският визуален артист Емил Миразчиев повежда публиката във виртуален авторски тур в своята ретроспективна изложба "ПЪТЯТ. Продължаваме заедно". Експозицията му е подредена на двете нива в Изложбена зала "2019" и трябваше да бъде открита на 17 март. Но заради пандемията с COVID-19 Градската художествена галерия трябваше да затвори врати за неопределен срок.

Но изкуството преодолява преградите по-успешно от вирусите и намира начин да стигне до своята публика. Стига публиката да има нужда от него.

Авторът сам разкрива подробности около създаването на всяка своя творба, за проведените артистични акции и намеси в публичното пространство във виртуалната обиколка, заснета от Владислав Севов.

Проектът на Емил Миразчиев е подкрепен от Община Пловдив.

Последвайте Facebook страницата на галерията в Пловдив.

Още за експозицията:

В изложбата артистът запознава аудиторията с различните техники и технологии в развитието на изкуството през последните 60 години, стартирайки от експерименти в класическите графични техники (литография, офорт), минавайки през ръчно лята хартия, колажир и фуртажи, фотография, видео, обекти, инсталации. Той ни потапя в един процес, в който нещата следват овладения професионализъм на традиционните и на съвсем новите авторски техники и технологии. Намерили са място инициирани от него акции в обществени социални, политически, културни, медийни пространства с участието на публика, творци, политици, медийни активисти. Засягат се различни теми със социална, културна и политическа проблематика като банковата система, правото на творческо изразяване, демократичното развитие, правата на гражданите, екологията и политическите вмешателства.

Това е изложба в развитие и показва един ПЪТ - процес на изследване на естетическо, художествено и обществено въздействие на творчеството на Емил Миразчиев, един от активните автори в областта на съвременното изкуство.

Експозицията демонстрира различни изразни средства и медии в областта на съвременното изкуство. Проекти като този са от изключителна важност за младата аудитория и студенти. Те им дават възможност да се запознаят на живо с изразните средства на съвременното изкуство в най-широк спектър. Самият проект е в развитие и продължава, докогато авторската активност позволява да се реализират отделните етапи.

Известният график, създател и куратор на съвременно изкуство Емил Миразчиев кани ценителите на изкуството на Авторски виртуален тур (първа част) в своята ретроспективна изложба "ПЪТЯТ. Продължаваме заедно".

Експозицията е подредена в Изложбена зала "2019" на ул. "Гладстон" №32 и очаква своето официално откриване, когато ограничителните мерки срещу COVID - 19 отпаднат.

Можете да гледате видеообиколката ТУК 

Вижте още:

Емил Миразчиев е художник и куратор. Роден в Пловдив през 1960 г.

Завършва графика в Национална художествена академия София (1986). Работи в областта на графиката, фотографията, инсталацията, видеото, обекта, новите медии и акции в публични пространства. Един от основателите на група "Ръб", емблематична за развитието на съвременното изкуство в България.

Автор и ръководител на международен проект "Графично ателие - Пловдив", председател на сдружение "Изкуство днес", основател и директор на Център за съвременно изкуство - Пловдив, "Баня Старинна" и галерия "Коридор".

Инициатор и директор на международния фестивал за видео изкуство "Фасада" и фестивал на светлината LUMMIX, Пловдив.

2010 - Инициатор на проекта Пловдив - Eвропейска столица на културата 2019 и художествен директор през 2013 г., пряко ангажиран в изготвяне културната програма на проекта.

Негови творби са притежание на престижни колекции, музей и галерии по света. Видео инсталацията "Да разлаем кучетата" е притежание на Музея за модерно и съвременно изкуство в Прага. Реализирал е редица индивидуални изложби.

Още

 Направете своята 3D виртуална разходка в галерията с икони в Пловдив

Направете своята 3D виртуална разходка в галерията с икони в Пловдив

Още

Вижте експозицията "Българско Възраждане" във виртуална 3D разходка в Пловдив

Вижте експозицията "Българско Възраждане" във виртуална 3D разходка в Пловдив

Още

Виртуална разходка на Големия празник в Рилския манастир (ВИДЕО)

Виртуална разходка на Големия празник в Рилския манастир (ВИДЕО)

Още

Виртуален тур ви предлага Градската художествена галерия във Варна

Виртуален тур ви предлага Градската художествена галерия във Варна

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Психеделична зоологическа градина открива FLUCA 2021 този петък

Шестият сезон на Австрийския културен павилион FLUCA ще бъде открит на 7 май 2021 г. на ул. "Отец Паисий" 36 в Пловдив с колективна изложба на трима млади артистки - Rosie Eisor, Алина Папазова и Александра Георгиева, а куратор е визуалният артист Вълко Чобанов

Сотбис ще приема биткойн и етериум в търг за творба на Банкси

Това се случва за първи път при аукцион за физически съществуващо изкуство

Странставащият фотограф Гилад Саде представя "Арцах - изгубен в мира"

Откриване на 5 май 2021 г. от 19 часа в Цар Симеоновата градина в гр. Пловдив, до фонтана на Деметра

Един различен анализ на любовта в "Проект лечение" на Вяра Гунева

Арт галерия Le Papillon ви кани на необичайна изложба-пърформанс от 7-ми до 12-ти май 2021 г.