Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Звездите на оперетата "вдигат наздравица" в НДК

ДА Е МИРНА И ЩАСТЛИВА 2018-А!

Звездите на оперетата "вдигат наздравица" в НДК

Солистите и хорът на Музикалния театър ще изпълнят прочутата наздравица от „Прилепът” на Щраус с чаши пълни с шампанско, под палката на Любка Биаджони

Любка Биаджони, диригент/Сн. Личен архив

Публиката на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър  "Стефан Македонски" на 28 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК ще вдигне наздравица с червено вино.

Сн. Музикален театър

На сцената пък солистите и хорът ще изпълнят прочутата наздравица от "Прилепът" на Щраус с чаши пълни с шампанско. Това е и единственото музикално изпълнение, което се повтаря от миналогодишния Оперетен бал, когато почитателите на жизнерадостния жанр изпълниха до краен предел зала 1 на НДК.

Сн. Музикален театър

В духа на старите дворцови традиции и Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК ще бъде открит с танца полонеза.

Публиката ще се наслади и на празничните виенски валсове, огнения чардаш на Калман и жизнерадостния канкан на Офенбах в изпълнение на балета на Музикалния театър. Детска балетна школа от малчугани между 5 и 15 годишна възраст ще танцува откъс от "Лешникотрошачката" на Чайковски.

Сн. Музикален театър

Солистите ще блеснат в прочути арии, дуети и септети от шлагерни оперети. Те са избрани от творчеството на класиците - от бащата на лекия жанр, както наричат оперетата, Офенбах, през виенския майстор Щраус до унгарските класици Лехар и Калман.

Още

100 години професионална оперета в България

100 години професионална оперета в България

"Лекият жанр се създава трудно и иска много сериозна работа. Затова човек не бива да гледа на него с пренебрежение" - убеден е проф. Светозар Донев, режисьор на Новогодишния оперетен бал и един от доайените на Музикалния театър.

Маестра Любка Биаджони дирижира и тази година Новогодишния оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК.

"За мен е чест да съм поканена отново на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър! Лично аз много обичам оперетата, но не ми се отдава често да я дирижирам. Миналата година направихме един много сполучлив спектакъл под режисурата на проф. Светозар Донев и успяхме да докоснем сърцата на много хора. Надявам се и сега на 28 декември да зарадваме почитателите на оперетата и на Музикалния театър" - казва Любка Биаджони.

Неслучайно за Новогодишния оперетен бал е избрано различно пространство от Музикалния театър. Целта е да бъде привлечена нова и млада публика извън традиционната, която обикновено влиза в залите на първата ни оперета.

Коментирай 0

1/1

Любка Биаджони, диригент/Сн. Личен архив

Гала оперетен бал в зала 1 на нДКq 2016/Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Календар

Препоръчваме ви

С бляскава гала и с българския химн бе открит новият сезон на Софийската опера

Райна Кабаиванска беше сред специалните гости на концерта, посветен на 90 години от рождението на великия оперен бас Николай Гяуров

Парижки бал 2019 се посвещава на българската танцова драма

"Ефектът Галатея" проправя пътя на нов еклектичен жанр

Британецът Карел Марк Чичон ще дирижира концерта на суперзвездата Елина Гаранча

На 23 септември сцената в зала 1 на НДК ще прозвучат популярни оперни арии и класически произведения от испанския репертоар

Премиера на "Фалстаф" с Кирил Манолов открива сезона в Опера Пловдив

Постановката е на режисьора доц. Нина Найденова, под палката на маестро Павел Балев - ръководител на Филхармонията в Баден-Баден

За Деня на независимостта, ансамбъл "Чинари" ще огласи с мелодии и ритми Средиземно море

Премиерата на "Магията на танца" се предвижда за декември в Зала 1 на НДК

Националният Военноисторически музей - с нов експонат

Пътуващата изложба "Музеят - неочакван, отворен, споделен" вече е в София