Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Звездите на оперетата "вдигат наздравица" в НДК

ДА Е МИРНА И ЩАСТЛИВА 2018-А!

Звездите на оперетата "вдигат наздравица" в НДК

Солистите и хорът на Музикалния театър ще изпълнят прочутата наздравица от „Прилепът” на Щраус с чаши пълни с шампанско, под палката на Любка Биаджони

Любка Биаджони, диригент/Сн. Личен архив

Публиката на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър  "Стефан Македонски" на 28 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК ще вдигне наздравица с червено вино.

Сн. Музикален театър

На сцената пък солистите и хорът ще изпълнят прочутата наздравица от "Прилепът" на Щраус с чаши пълни с шампанско. Това е и единственото музикално изпълнение, което се повтаря от миналогодишния Оперетен бал, когато почитателите на жизнерадостния жанр изпълниха до краен предел зала 1 на НДК.

Сн. Музикален театър

В духа на старите дворцови традиции и Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК ще бъде открит с танца полонеза.

Публиката ще се наслади и на празничните виенски валсове, огнения чардаш на Калман и жизнерадостния канкан на Офенбах в изпълнение на балета на Музикалния театър. Детска балетна школа от малчугани между 5 и 15 годишна възраст ще танцува откъс от "Лешникотрошачката" на Чайковски.

Сн. Музикален театър

Солистите ще блеснат в прочути арии, дуети и септети от шлагерни оперети. Те са избрани от творчеството на класиците - от бащата на лекия жанр, както наричат оперетата, Офенбах, през виенския майстор Щраус до унгарските класици Лехар и Калман.

Още

100 години професионална оперета в България

100 години професионална оперета в България

"Лекият жанр се създава трудно и иска много сериозна работа. Затова човек не бива да гледа на него с пренебрежение" - убеден е проф. Светозар Донев, режисьор на Новогодишния оперетен бал и един от доайените на Музикалния театър.

Маестра Любка Биаджони дирижира и тази година Новогодишния оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК.

"За мен е чест да съм поканена отново на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър! Лично аз много обичам оперетата, но не ми се отдава често да я дирижирам. Миналата година направихме един много сполучлив спектакъл под режисурата на проф. Светозар Донев и успяхме да докоснем сърцата на много хора. Надявам се и сега на 28 декември да зарадваме почитателите на оперетата и на Музикалния театър" - казва Любка Биаджони.

Неслучайно за Новогодишния оперетен бал е избрано различно пространство от Музикалния театър. Целта е да бъде привлечена нова и млада публика извън традиционната, която обикновено влиза в залите на първата ни оперета.

Коментирай 0

1/1

Любка Биаджони, диригент/Сн. Личен архив

Гала оперетен бал в зала 1 на нДКq 2016/Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Сн. Музикален театър

Календар

Препоръчваме ви

Ученик на Гюзелев дебютира в "Цигански барон" в Музикалния театър

Дебютът на Добромир Момеков в театъра бе в "Прилепът"

Хорът на Турецкий сред акцентите в НДК тази седмица

Представяме ви събитията в Двореца на културата за периода: 24 февруари - 1 март

"Мистерията на българските гласове" с концерт в София за Великден

Първото за 2020 г. участие у нас на прочутия женски хор е на 3 април

"Езикът на изкуството", с художествени творби на български и турски преподаватели и студенти

Съвместната изложба се открива в чест на Международния ден на майчиния език и като символ на културните мостове между народите

Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина гостуват в "Турандот" в Софийската опера

"Винаги е фантастично да влезеш в една продукция, която е с толкова голяма история, когато тя е обиколила света, която е в кръвта на театъра", споделя световнопризнатата маестра