Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Певицата Мария Славова номинирана за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

МЛАДИ ТАЛАНТИ

Певицата Мария Славова номинирана за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

Петима млади творци от различни сфери ще се състезават за престижното и чакано отличие

Мария Славова

На 24-ти април, от 19 часа на сцената на "Théatro" (ул. Върбица 12) ще се състои Осмата oфициална церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев".

Водещ за втори път ще е приятелят на Фондацията Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на звездните изпълнения на Мария Илиева, Любо Киров и малката Жаклин Таракчи. Билети за гала-спектакъла могат да се намерят в мрежата на eventim.bg, на билетната каса на театъра и на касите на Тechopolis.

Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов лично от НВ Царица Маргарита, която ще бъде почетен гост на Церемонията заедно с НВ Цар Симеон II, който миналата година връчи Голямата награда на кинорежисьора Павел Веснаков.

Наградата се превърна в най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България поради факта, че Фондацията, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, насърчава не само носителя на Голямата награда, но подкрепя осъществяването на конкретни проекти на всички млади талантислед церемонията.

Мария Славова

Младата певица Мария Славова е една от петимата номинирани тази година. Фондация "Стоян Камбарев" отдавна следи развитието на осемнадесет годишната изпълнителка, която е изненадващо опитна за възрастта си. Тя е солист в Детския радиохор на БНР от дете и израства под музикантското крило на големия диригент академик Христо Недялков. Участва в много концерти на едни от най-прочутите концертни зали в света. Нейният красив кристален тембър е съчетан с много добрата за възрастта ѝ техника и впечатляваща визия, което е рядка, но печеливша комбинация в класическата музика. Тази година Мария е абитуриентка и ще започне професионалното си обучение по класическо пеене като студент в Националната Музикална Академия.

Мария Славова в Европейския парламент/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Ето какво споделя Мария за своята страст към музиката:

"Смятам, че човек трябва да се занимава с това, което обича и му доставя удоволствие. Това за мен безспорно е пеенето. Не мога да си представя да не се занимавам с него, защото то е моето призвание. Вярвам във всяка една своя мечта и я постигам със силата на музиката!"

Мария Славова с Детския радиохор/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Мария се занимава с пеене от много малка и на три годишна възраст става част от известната вокална група Бон-Бон, а четири години по-късно се присъединява и към Детския радиохор на БНР. Там тя е солист вече над десет години, получавайки необходимите за процъфтяването на музикалния ѝ талант опит и техника.

Мария Славова с Детския радиохор/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Заедно със състава, тя е посетила много чужди страни, разширявайки мирогледа и културата си- Франция, Германия, Турция, Румъния, Белгия, Италия, Испания, Китай.. През 2015 година взима участие и в Детската Евровизия, изпълнявайки оперните вокали на песента Discover, а също така имаше честта да изпълни солото на Националния химн на България през 2016 година на бенефиса за Христо Стоичков.

Мария Славова на бенефиса на Стоичков

Останалите млади творци, номинирани за Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2017 са аниматорът Мина Златева, художникът Радослав Нинов, куклената актриса Ралица Стоянова и кинорежисьорът Христо Симеонов.

Още

Вижте номинираните за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

Вижте номинираните за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

Носителят на Голямата награда за изкуство се избира от жури, в което влизат членовете на Фондация "Стоян Камбарев" - водещи имена от културния и обществен живот на България, начело с Председателя на УС Деси Тенекеджиева. Но не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички получават сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни проекти, както и много парични и предметни награди. Ето защо истинската мисия на Фондацията започва след края на Церемонията, а именно реализацията на мечтите и арт проектите на талантливи млади творци.

Номинирани за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2017

Официалната Церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" е част от Културния календар на Столична община.

DIR.bg и Impressio.dir.bg са сред основни медийни партньори на Фондация "Стоян Камбарев" за събитието.

NOVA film е продуцент на събитието.

Билети за церемонията могат да се намерят в мрежата на eventim.bg, на билетната каса на Théatro и на касите на Тechopolis.

Вижте кратък филм зa Мария Славова:

 Повече за Церемонията 2017:

Всичко за Наградите за полет в изкуството "Стоян Камбарев" и за Фондацията можете да видите ТУК.

Коментирай 0

1/1

Мария Славова

Номинирани за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2017

Мария Славова

Мария Славова на бенефиса на Стоичков

Мария Славова с Детския радиохор/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Мария Славова в Европейския парламент/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Мария Славова с Детския радиохор/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Календар

Препоръчваме ви

"Съседите на вулкана" - с прожекция в G8

Филмът на Иван Цибулка бе награден през 2014-а година с престижна награда в Чили

Ученик на Гюзелев дебютира в "Цигански барон" в Музикалния театър

Дебютът на Добромир Момеков в театъра бе в "Прилепът"

"Мистерията на българските гласове" с концерт в София за Великден

Първото за 2020 г. участие у нас на прочутия женски хор е на 3 април

"Езикът на изкуството", с художествени творби на български и турски преподаватели и студенти

Съвместната изложба се открива в чест на Международния ден на майчиния език и като символ на културните мостове между народите

Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина гостуват в "Турандот" в Софийската опера

"Винаги е фантастично да влезеш в една продукция, която е с толкова голяма история, когато тя е обиколила света, която е в кръвта на театъра", споделя световнопризнатата маестра