Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

НДК пуска допълнителни билети за празничния новогодишен концерт "Духът на Европа"

БЪЛГАРСКО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

НДК пуска допълнителни билети за празничния новогодишен концерт "Духът на Европа"

Виртуозът Светлин Русев е солистът на 31-то издание на фестивала в Двореца

Светлин Русев, цигулка/Сн. НДК

Поради големия интерес към Празничния новогодишен концерт "Духът на Европа", НДК пуска билети във втори балкон. Те са на стойност 20 и 25 лв.

Тридесет и първото издание на фестивала ще срещне блясъка на традицията с вълшебната цигулка на Светлин Русев и блестящия звук на Фестивалния симфоничен оркестър.

Маестро Емил Табаков/Снимка НДК

Концертът, който ще се проведе на 1 януари от 18:00 часа в зала 1, ще бъде първото събитие в България, с което Национален дворец на културата ще отбележи домакинството на страната ни като председател на Съвета на ЕС.

"Духът на Европа" ще включва произведения на композитори от всичките 28 държави-членки от ЕС, а България ще бъде представена с "Нестинарски танц" из балета "Нестинарка" на Марин Големинов.

Още

Празничен новогодишен концерт за началото на българското Европредседателство

Празничен новогодишен концерт за началото на българското Европредседателство

В духа на събитието и на престижното домакинство НДК избра за солист на концерта признатия в цяла Европа и в света цигулар Светлин Русев. "Много се радвам, че моята 2018 г. ще започне с такова приключение в зала 1 на НДК в компанията на маестро Емил Табаков и нашата чудесна българска публика", споделя Светлин Русев. Част от произведенията, в които зрителите ще се радват на голямото майсторство на цигуларя, са: Еужен Изаи - "Berceuse" (Белгия); Хенрик Виенявски - "Полонез в ремажор" (Полша); Жул Масне - Медитация из операта "Таис" (Франция); Николо Паганини - "Laсampanella" из Концерт за цигулка и оркестър №2 си минорoп.7 (Италия).

Диригент на концерта ще бъде Маестро Емил Табаков, който дълги години е бил диригент на Празничния новогодишен концерт и музикален директор на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център - НДК, както и онлайн на ndk.bg. Цените са от 20, 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

В дните 31 декември и 1 януари, касите на Билетен център ще бъдат отворени от 10:00 до 16:00 часа на 31 декември и от 14:00 до 18:30, в първия ден на новата година. 

Коментирай 0

1/1

Светлин Русев, цигулка/Сн. НДК

Маестро Емил Табаков/Снимка НДК

Календар

Препоръчваме ви

40 творби за 40-годишнината на пловдивски художник

Кирил Иванов е живописец и иконописец, в самостоятелната си изложба се представя с маслени платна

Монета на цар Иван Александър и личният печат на граф Игнатиев - в изложбата "Памет за бъдещето"

Експозицията на НВИМ включва 900 ценни реликви, дарени през 2019-а на музея

Фестивалът Намереното поколение, трибют на Адриано Челентано и още интересни спектакли в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 20 - 26 януари

Режисьорската постановка "Омайна нощ" на Велко Кънев се прощава с публиката

Последно представление - на 1 февруари 2020-а в театър "Сълза и смях"

"Човека преди всичко" - 125 години от рождението на Гео Милев

Богата документалната изложба в Столична библиотека представя част от книжовното наследство на българския поет, преводач, литературен и театрален критик, режисьор, издател, публицист и журналист

"Четене и живот" на Цветан Тодоров - за първи път на български

Книгата съдържа писани в рамките на 30 години текстове на различни теми - за писатели и художници като Ромен Гари, Сюзан Зонтаг и Жорж Жакло, на които "възпитаникът на Просвещението" се възхищава