Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Над 1000 аплодираха старта на „Театър пред Театъра"

МЕЛПОМЕНА НА ОТКРИТО

Над 1000 аплодираха старта на „Театър пред Театъра"

Тази вечер театралният маратон под звездите продължава с "Почивен ден" на Камен Донев

Повече от 1000 души изпълниха до краен предел огромната трибуна, издигната пред Народния театър "Иван Вазов" за грандиозното закриване на сезона с "Театър пред театъра".

Дълго след финала на пищния спектакъл на Владлен Александров "Мнимият болен", зрителите аплодираха на крака актьорите от звездната трупа на Народния театър, които буквално се раздадоха, за да превърнат събитието в истински празник.

Георги Мамалев, Михаил Петров, Албена Колева, Ева Тепавичарова, София Бобчева, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Владислава Николова, Павел Иванов, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов, музикантите, Слав Бистрев, Жорж Паликарски и Николай Казаков и студентите от НБУ подариха на зрителите истинска феерия от театър на открито с перфектна игра и изключителна енергия.

Мариус Донкин, директор на Народния театър

Лично директорът на Народния театър Мариус Донкин, видимо развълнуван, поздрави публиката преди началото на представлението и пожела на добър час на всички актьори, които в следващите пет дни ще изпълнят сцената на "Театър пред театъра".

"Щастлив съм, че тази вечер съм тук заедно с вас, и виждам пред очите си една сбъдната мечта - театър не само под звездите, но и със звездите на Народния театър. И вярвам, това доказа, че когато работим заедно и в екип, когато знаем целта си и правим всичко по силите си, нещата се случват по възможно най-добрия начин. Развълнуван съм, защото правим подобно нещо за първи път и се надявам догодина да бъде още по-добре", каза Мариус Донкин.

След хитовия  спектакъл на Народния театър - "Лунатици", в който блестяха звездите  Аня Пенчева, Михаил Петров, София Бобчева, Виолета Гиндева/Анна Петрова, Васил Драганов, Владислава Николова, Павел Иванов и Христо Чешмеджиев. За първи път в историята си, този спектакъл, който се играе на Камерна сцена се пренесе в пространството с размери 14 на 14 метра.

Подготовката за него започна веднага след края на "Мнимият болен", като техническите екипи на театъра работиха цяла нощ, за да построят декорите на "Лунатици". Режисьор на спектакъла по пиесата на Кен Лудвиг е Росица Обрешкова.

За "Почивен ден", който ще се играе на 6 и 7 юли, вече няма никакви билети. Зрителите, които искат да видят финала на "Театър пред театъра", все още могат да се сдобият с пропуски за 8 юли, когато ще се играе отложеното от 3 юли предсставление на "Мнимият болен".

Началният час е 21:30, а публиката ще може да заема местата си от 20:30 часа.

Коментирай 0

1/1

Мариус Донкин, директор на Народния театър

Календар

Препоръчваме ви

"Господ съществува, името й е Петруния" - сред акцентите на София Филм Фест днес

"Семейна романтика ООД" на Вернер Херцог ви очаква в Дома на киното, където днес е и Галата на "Франкофония 50", представена със "Синът" на Мехди М. Барзауи

Sofia Summer Fest завършва с концерт на АКАГА

Вижте какво ви очаква в последната седмица на фестивала - 28 септември - 1 октомври

Световноизвестният македонски режисьор Милчо Манчевски представя лично филма си "Върба" на откриването на 24 София Филм Фест ЕСЕН

Днес е началото на есенния кинофестивал и пред публиката в София и той ще получи Специалната награда на София Филм Фест за своя принос към изкуството на киното

Кино, театър, музика и тази седмица на сцената на Sofia Summer Fest

ПРОГРАМА НА SOFIA SUMMER FEST 21 – 27 СЕПТЕМВРИ

Музика и танци от Армения в "Капана"

Събитието е на 17 септември под чадърите на ул. "Абаджийска" до Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, а началото е в 19:30 ч.