Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мюзикълът за деца "Пеещите пътни знаци" - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Мюзикълът за деца "Пеещите пътни знаци" - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя културните събития в Двореца в седмицата: 28 май - 3 юни 2018

НДК (Снимка: Shutterstock)

Предстоящи събития в НДК

(28 май - 3 юни 2018)

28 май /понеделник/

Представянето на книгата "Мисли и послания за живота и духовните ценности" от Виктор Рогозенски /изд. "Монт"/ е на 28 май (понеделник) от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото".

От 11:00 до 12:00 часа на 28 май в Литературен клуб "Перото" ще се проведе затворено за посетители събитие.

На 28 май от 13:30 часа в Литературен клуб "Перото"ще бъдат обявени победителите в българо-френския поетичен конкурс за деца - "Конкурс прованс". Поетичният конкурс се организира със съдействието на Българското посолство във Франция.

Представлението "В очакване на Годо" ще се играе за последен път през този сезон на сцената на Театър Азарян на 28 май (понеделник) от 19:00 часа. Режисьорската версия на спектакъла е дело на Деян Донков, познат на българската публика с десетки запомнящи се роли в театъра и с редица силни изяви и в киното.

В спектакъла участват: Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов, Мартин Цолов. Сценограф и костюмограф - Чавдар Гюзелев. Саунд дизайн: Калин Николов

Още

"Геният: Пикасо" открива Седмицата на испанското и иберо-американското кино

"Геният: Пикасо" открива Седмицата на испанското и иберо-американското кино

Двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино ще бъде открито на 28 май от 19:00 часа с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic "Геният: Пикасо" с Антонио Бандерас, в кино "Люмиер Лидл" (НДК). Националният дворец на културата е традиционен партньор на събитието. Откриващата прожекция от фестивала се осъществява с любезното съдействие на FOX Networks Group и ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства на откриването може да си вземе покана (до изчерпване на количеството) от касите на НДК или касата на Люмиер Лидл).

 29 май /вторник/

Не пропускайте възможността да оцените играта и класата на Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов в спектакъла "За теб" на 29 май (вторник) от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Това е и последното за този сезон представление в Театър Азарян на пиесата "За теб", написана специално за тези двама великолепни актьори от един от най-добрите ни съвременни драматурзи - Яна Борисова. Режисьорът на постановката Петър Кауков успява да преведе актьорите през нелекия текст и да ги мотивира да бъдат напълно откровени.

Литературен клуб "Перото" - НДК (Снимка: НДК)

Представянето на книгата "Изкуството - дете капризно и жестоко. Разкази за художниците" от Розалина Пепеланова (изд. "Камея Груп") е от 18:30 часа на 29 май (вторник) в Литературен клуб "Перото".

Особено значително място в книгата заемат преработеното и допълнено издание на "Питер Брьогел Старши", монографичните очерци за Кира Викторовна Корнилович - изтъкнат учен в областта на древноруското изкуство, и Роберт Едерер - архитекта, художника, един от основателите на Виенските фантастически реалисти, писателят, оставил значителна следа в културата на Австрия и Европа.

30 май /сряда/

Още

"Магическите гласове на България" с грандиозен спектакъл в  НДК

"Магическите гласове на България" с грандиозен спектакъл в НДК

Мултимедийният спектакъл "Магическите гласове на България" ще има своята българска премиера на 30 май (сряда) от 20:00 часа в Театър Азарян, НДК. Музикален продуцент и участник в спектакъла е Нина Николина, която подбира солистите на най-големите български ансамбли - Гергана Димитрова, Анна Нацкова-Виткова, Атанаска Бонева, Таня Първанова, Еличка Кръстанова. В проекта участва и дългогодишният музикален партньор на Нина Николина - перкусионистът, композитор и музикален продуцент Калин Вельов, който заедно с Димитър Тишев, акордеон и кларинет, ще представят с певици "Пендара етно проджект". Чрез специални видеа в концерта се включат световноизвестното българско сопрано Соня Йончева и Силви Вартан.

Билетите за концерта са в продажба на касите на Билетен център - НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

"Магическите гласове на България" (Снимка: НДК)

На 30 май | сряда | 19:30 ч. ще бъде представен спектакълът "Пътуване към ада", продукция на ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс с режисьор Ани Васева. Участват актьорите -  Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов. "Пътуване към ада" е визуална поема. 

"Пътуване към ада" е спектакъл за еуфорията от освобождаването на формите и желанията. За пространство без време. За радостното разбесняване на фантазията, каквото е у Бош, Брьогел, Данте и Блейк. Адът не е мястото на осъществяването или неосъществяването на желанията, а на откритието, че желанието започва и завършва в себе си. Където няма време, няма и развитие. Нещата са огледални образи на самите себе си.

  "Перото" - НДК (Снимка: НДК)

Конференция Форум гражданско участие ще се проведе на 30 май 2018 г. от 9:00 до 18:00 часа в Литературен клуб "Перото". Събитието е затворено за посетители.

Представянето на българското издание на книгата "Някой като теб" от каталонския писател Шавиер Бош е на 30 май (сряда) от 19:00 ч. в Литературен клуб"Перото". Каталонецът Шавиер Бош (р. 1967 г.) е утвърден журналист и писател. Името му се свързва с водещи печатни и електронни медии, основател е на успешни периодични издания, телевизионни и радиопрограми. На белетристичното поприще се изявява като автор на кратки разкази и романи, спечелили интереса на читателите и на критиката. За романа "Някой като теб" той е удостоен с престижното литературно отличие "Рамон Люл".

Паулин и Жан-Пиер прекарват заедно само четири дни. Но тези четири дни са съвършено единение на тела и души, облъхнато от пеперуден полет и "узаконено" с вино от Анжу. В топлите обятия на Париж...

Защото влюбените имат собствен начин за справяне със страховитото и натрапчиво чувство за нетрайност, което преследва всички ни, някои повече, други по-малко, въпреки усърдието да го прикриваме".

31 май/четвъртък/

Представянето на известния полски писател, журналист и репортер Мариуш Шчигел в Литературен клуб "Перото" е на 31 май (четвъртък) от 18:30 часа. Гостуването на Мариуш Шчигел се осъществява по покана на издателство "Парадокс", в партньорство с Национален център за книгата при НДК и е част от културния календар на Българското председателство на ЕС. Новата книга на автора - "Направи си рай" (изд. "Парадокс"), е своеобразно продължение на "Готланд", но се фокусира върху днешните чехи и тяхната "култура на радостта и тъгата, където смехът има за цел да замаскира трагичната безпомощност".

На 31 май от 8:30 до 14:00 часа в Литературен клуб "Перото"ще се проведе организирана от УНИЦЕФ дискусия, посветена на потребностите на съвременните родители.

Традиционният годишен концерт на ЧОУ "Св. София" е на 31 май (четвъртък) от 19:00 часа в Театър Азарян.

Концерт-спектакълът на Балет"Силви" при Народно читалище "Пенчо П.Славейков - 1921"е на 31 май от 18:00 часа в зала 11 (кино "Люмиер Лидл") на НДК. Школата по модерен балет към НЧ "Пенчо П. Славейков - 1921" е създадена още преди три десетилетия. Изявите на Танцова формация "Силви" са празник при всяка поява на сцената - и у нас, и в чужбина. Балет "Силви" е носител и на редица награди от участия във фестивали в Турция, Гърция, Украйна.

На 31 май през целия ден ще има затворено събитие за посетители в ДНК.

 1 юни /петък/

Традиционният годишен концерт на Националния учебен комплекс по култура (НУКК)ще е на 1 юни (петък)от 18:30 часа в зала 1 на НДК.

 В Литературен клуб "Перото" на 1 юни от 10:00 до 15:00 часа ще има затворено за посетители събитие.

Представянето на дебютната стихосбирка "Бог в очакване на дилъра" на Бистра Величкова (Изд. "Ерго") е на 1 юни от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото". "

Народно читалище "Д-р Петър Берон - 1926" ви кани на детския балетен спектакъл "Снежанка, мащехата и огледалото" на 1 юни (петък) от 19:00 часа в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл"). Спектакълът е по приказката на Братя Грим, музика на Едвард Григ, сценарий и режисура - акад. Красимира Колдамова.

 2 юни /събота/

Традиционният годишен концерт на Националното училище за танцово изкуство(НУТИ)ще се състои на 2 юни(събота) от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

Годишният концерт на Ансамбъл "Росна китка"ще се състои на 2 юни от 18:00 часа в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл").В ансамбъла танцуват стотици танцьори, разделени на възрастови групи, като всички репетиции се водят от професионални хореографи и музиканти.

3 юни/неделя/

Гала-концерт на лауреати от фестивала "Млади таланти", посветен на Международния ден на детето,ще се състои на 3 юни (неделя) от 11:30 часа в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл").Фестивал "Млади таланти" е организиран от Национален дворец на децата.

Народно читалище "Д-р Петър Берон - 1926" и Детски музикален театър "СветЮлка" Ви канят на мюзикъла за деца - "Пеещите пътни знаци". Музикалният спектакъл е на 3 юни от 19:00 часа в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл").

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Хитовият мюзикъл "Парижката Света Богородица" за първи път на сцената на зала 1 на НДК на 26 май

Потопени в атмосферата на Париж от края на XV век зрителите на спектакъла ще се насладят на изключителната музика, хореография и актьорска игра

БНР споделя българската музика с украинските деца

Те ще бъдат гости на концертите с фолклорна, детска и класическа музика на съставите на националното радио

"Ефектът Галатея": Тялото е терен за метаморфози, експерименти, култове, желания…

С нов премиерен състав солисти балет "Арабеск" ви кани 19 май 2022 г. на сцената на Музикалния театър на най-новия си спектакъл

Блестящият виртуоз Андрей Йоница - солист на Радиосимфониците

В програмата – Антонин Дворжак, Анатолий Лядов, Георги Андреев

Приключи Първият тур на Националния конкурс и академия за оркестър "Кантус Фирмус" 2022

Журито в състав Григор Паликаров, Атанас Кръстев и Людмил Ненчев класира за следващия етап от състезанието общо 25 млади музиканти