Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Концертът на Веселин Маринов сред акцентите в седмичната програма на НДК

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Концертът на Веселин Маринов сред акцентите в седмичната програма на НДК

Предстоящи събития в НДК за периода 20 ноември - 26 ноември

20 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

В понеделник (20 ноември) от 19:00 часа в клуб "Перото" ще бъде представен брой 34 на "Литературен вестник", който е посветен на съвременната украинска литература.

21 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/

Орлин Горанов - певец с универсални качества и завладяваща харизма, ще посрещне 60-ия си рожден ден на сцената. Любимецът на няколко поколения тръгва на НАЦИОНАЛНО ЮБИЛЕЙНО ТУРНЕ. Програмата е специално създадена за личния празник на незалязващата звезда, а идеята и организацията е на "БГ Мюзик къмпани". Мотото на концертите е "Орлин Горанов на 60 - Златните дуети на България". Това подсказва, че освен в най-любимите песни от соловия репертоар на певеца, публиката ще го аплодира и в дует. Нежното присъствие ще бъде представлявано от Кристина Димитрова, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Мариана Попова - 21 ноември (вторник), 20:00 часа, зала 1.

На 21 ноември от 18:30 в клуб "Перото" Яница Радева ще представи книгата си "Пътят към Тива".

HYSTER

Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК

21 ноември | вторник | 19:30 ч.

спектакъл на Младен Алексиев

сценография и костюми: Златна Михайлова

авторска музика: Калин Николов

асистент-режисьор: Росица Младенова

асистент-драматург: Пламен Харманджиев

графичен дизайн: Стоян Атанасов

изпълнителен продуцент: Светлозара Христова

изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов

с участието на Ана Табакова, Анна Манолова, Васил Читанов

HYSTER - спектакълът на режисьора Младен Алексиев, е едно от най-новите заглавия в програмата на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. В края на изминалия сезон представлението бе изиграното на две премиерни дати.

HYSTER е спектакъл, чието заглавие и последователност на епизодите се решава от алгоритъм в деня на всяко негово представяне пред публика. HYSTER е постоянен процес, чиято определяща база е зависима от 40 думи и словосъчетания. Този "списък на тревогите" получава своя рейтинг в Google News преди всяко изиграване и по този начин определя последователността на сцените. Поради това е малко вероятно структурата на едно представление напълно да повтори тази на предишното.

HYSTER (откъс):

"От там тя писа: В една статия попадам на следния фрагмент: "Романите, в крайна сметка, се оказват деликатни структури, в които една история поставя под въпрос достоверността и реалното съществуване на друга. При все това като че ли техните автори ценят най-високо именно тази свързаност на историите, представяйки ни я като абсолютна стойност. Една безкрайна мрежа е всичко, което им е необходимо, за постигането на смисъл. Всички тези романи са неудържимо центростремителни. Различните истории се преплитат, удвоят и утрояват самите себе си. Персонажите непрестанно провиждат връзки, препратки, сюжети и параноични паралели. Има нещо дълбоко параноично във вярването, че всяко нещо е свързано с всичко останало."

--

Спектакълът е копродукция на Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Програма "Култура" на Столична община.

Реализиран в партньорство с LINDA, Дерида Денс Център, Concept Studio, Athlon

Билети: 12|8 лв.

 22 НОЕМВРИ /СРЯДА/

ТОТАЛНА ЩЕТА

Метеор и ДНК

22 ноември | сряда | 19:30 ч.

автор и режисьор: Ани Васева

драматург: Боян Манчев

художник: Георги Шаров

музика: Константин Марков

участват: Галя Костадинова и Леонид Йовчев

фотография: Георги Димитров

връзки с обществеността: Михаела Люцканова

изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов

ТОТАЛНА ЩЕТА е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.

Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.

Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога - косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена и "Тотална щета".

"Няма пречки пред любовта (освен физически)."

ТОТАЛНА ЩЕТА е физически спектакъл на една от най-оригиналните в момента групи от съмишленици в независимата българска сцена между театъра и пърформанса. През годините театралният автор и режисьор Ани Васева изгражда тясно сътрудничество с философа Боян Манчев и актьорите Леонид Йовчев и Галя Костадинова. Тя развива своя система на работа, която включва личния опит на участниците и импровизация, достигайки до силно експресивен физически и театрален език. Представленията им предизвикват силен интерес, като сред тях са "Малдорор" по Лотреамон (моноспектакъл на Леонид Йовчев), "Пиеса за теб" по текст на Ани Васева, "Пиеса за умиране" по текст на Боян Манчев и Ани Васева и др.

--

Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична община за 2016 г.

Билети: 12|8 лв.

23 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

Веселин Маринов/Сн. фейсбук профил

Веселин Маринов отново събира своя бенд за представяне на новия албум "Представи си...". Музика на живо, най-актуалното в света на ефектното осветление и технологиите, нови песни и най-обичаните хитове на популярния изпълнител гарантират отново шоу на световно ниво - 23 и 24 ноември, 19:00 часа, зала 1 на НДК.

IAB Mixx Awards са награди за интерактивен маркетинг и са еталон за постижение в дигиталния бизнес по целия свят. Победителитe вдъхновят интернет общността и посочват бъдещите тенденции в бранша. Наградите са приети не само като най-съществен показател в света за най-добрите онлайн кампании, а и като състезание за цялата дигитална индустрия. През ноември в София ще се проведе третото издание на престижния конкурс, който все още остава единствената платформа, даваща възможност да бъдат представени и отличени най-добрите практики в дигиталния маркетинг у нас - 23 ноември (четвъртък) от 14:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

УЪРКШОП с Тражал Харел (Trajal Harrel) | САЩ, Белгия

Meждународна програма "Мигриращото тяло"

23 ноември | четвъртък | 18:00 ч. - 21:00 ч.

с предварително записване на dnk@ndk.bg

за повече информация следете FB страницатa ни: fb.me/dnkSpace

24 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/

JUDSON CHURCH IS RINGING IN HARLEM (MADE-TO-MEASURE) | САЩ, Белгия

TWENTY LOOKS OR PARIS IS BURNING AT THE JUDSON CHURCH (M2M)

Международна програма "Мигриращото тяло"

24 ноември | петък | 19:30 ч.

На 24 ноември в София за пръв път ще гостува един от най-авторитетните и иновативни млади творци на нашето време - хореографът Тражал Харел.

"Kакво би се случило ако воуг артистите от Харлем се включат в представленията на постмодернистите от Джъдсън Чърч през 1963?", пита Тражал Харел в Judson Church is Ringing in Harlem (Made-to-Measure)/Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (M2M).

Тази хипотетична ситуация, използвана за вдъхновение и отправна точка в спектакъла, създава един екстравагантен сблъсък между минимализма на Джъдсън Чърч и пищността на воугинг културата, който поставя под въпрос собствените ни разбирания за раса, класово общество, сексуалност и богатство.

Judson Church is Ringing in Harlem (M2M)/Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (M2M), е работа, която се адаптира към различни пространства, в които бива представяна.

Тражал Харел съумява да подреди тази необичайна и неочаквана среща между воугинг културата и постмодерния танц. Вместо да пресъздава усещането на контракултурата от късните 60-те, той поставя тялото отново в центъра на сцената като сърцевина, около която Аз-ът може да се формира или да функционира като пресечна точка, която настоява за различност.

Въпреки това, Харел не се задоволява просто с реконструирането на въображаема историчност - той иска да предизвика съвременния зрител, като го постови на предела между тези два свята и му предложи История, интерпретирана през призмата на тялото.

По време на гостуването си в ДНК, Тражал Харел ще направи и уъркшоп за професионалисти, студенти и артисти, работещи във всички сфери на съвременните изкуства.

--

Спектакълът гостува с подкрепа на Фондация "Америка за България", чрез Програмата за българо-американски обмен в областта на изпълнителските изкуства, администрирана от Фондация "Арт Офис" .

Представлението е част от Международна програма "Мигриращото тяло" на ДНК, финансирана от Столична програма "Култура" на Столична община за 2017 г.

Билети: 12|8 лв.

 25 НОЕМВРИ /СЪБОТА/

Д-р Рюдигер Далке пристига в България, за да проведе еднодневен семинар на тема "Болестта като символ - семинар за духовно и физическо здраве" - 25 ноември (събота) от 09:00 до 16:00 часа в зала 2 (Театър Азарян).

 26 НОЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/

След големият интерес, който предизвика спектакъла Neo Dervish, игран четири пъти в Народен театър "Иван Вазов" ще бъде представен отново на нова сцена - Tеатър Азарян в НДК - 26 ноември от 18:00 часа. NEO DERVISH е авторски танцово-музикален и визуален спектакъл на Ziya Azazi и 3inSpirit. "С този спектакъл искаме да Ви дадем нещо, което е отвъд думите, нещо което е в областта на чувствата и усещанията.... нещо, което кара душата и съзнанието да търсят още по-непримиримо от къде идват и от какво са част!"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Христофор Раданов празнува юбилей с Оркестъра за народна музика в Първо студио на БНР

Концертът ще открие изпълнение на Оркестъра за народна музика под диригентството на Димитър Христов

Испанският писател Хавиер Серкас среща Георги Господинов в София

Събитието ще се състои на 6 декември от 18:30 ч. на Културната сцена на 4-ия етаж на НДК в рамките на Софийския международен панаир на книгата

Купуваш билет за спектакъла "Камбаната" за 31 декември, получаваш втори от Народния театър

Деян Донков излиза на сцената с музикантите от "Карандила"

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Един букет от мелодии, някои от които са на повече от 400 години

Детски маратон на Балет "Арабеск" в навечерието на Коледа

"Арабеск" ще представи любимите спектакли "Снежната кралица" и "Лешникотрошачката"

Галерия Аросита и галерия Depoo представят: For Fans Only 2023

Събитието е от 8 до 10 декември, 2023 г.