Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Концертът на дует "Ритон" - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Концертът на дует "Ритон" - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца за периода: 27 май - 2 юни 2019 г.

Дует Ритон по време на концерт в зала 1 на НДК (Снимка: Булфото)

Събития в НДК

27 май (понеделник)

Още

"Цикадите" - среща на прага между живота и смъртта

"Цикадите" - среща на прага между живота и смъртта

Спектакълът "Цикадите" ще можете да гледате на 27 май (понеделник) от 19:00 часа в Театър Азарян, сцена Backstage. Една история за мъжкото и женското начало, за несломимата любовна хватка между двама души. Всичко ги разделя и всичко ги събира. За любовта като машина на времето и митичен сблъсък между мъжа и жената. Желание да се бориш за непостижимото срещу желание да рискуваш, скачайки в неизвестното. Сблъсък на живот и смърт. Емоционално срещу рационално. Тяло срещу тяло. Да се довериш на съдбата, или да си поемеш въздух, и да се откъснеш напред?

Леонид Йовчев и Галя Костадинова в "Тотална щета" (Снимка: НДК)

Спектакълът "Тотална щета" ви очаква на 25 май от 19:30 в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще ви разкажат за щетата, която си нанасяме, живеейки.

Култовият руски писател Дмитрий Глуховски идва в София на 27 май, за да разкаже една история за греха и изкуплението, за отговорността и безразсъдството, и за наследството, което оставяме на следващите поколения. В Енергиен център - НДК от 18:00 часа той ще представи своята последна антиутопия - "Граничен пост" - под формата на аудиосериал, създаден специално за Storytel.

Традиционните дискусии на Клуба на българските писателки в Литературен клуб "Перото" са повод да се срещнем с литературни приятели и да обсъдим темите, които ни вълнуват. Присъединете се към разговора на тема "Границите на позволеното в историческата фикция". Леа Коен, Боряна Дукова и Катя Зографова Ви очакват на 27 май /понеделник/ от 18:00 до 20:00 часа.

В понеделник, 27 май, е предвидена прожекция на филма "Щастливият Ладзаро" в кино "Люмиер Лидл" от 19:00 часа.

28 май  (вторник)

От 28 май до 2 юни НДК отново ще бъде домакин на най-голямото пролетно книжно изложение у нас - "Пролетният базар на книгата". Паралелно с това ще се проведе и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. В рамките на шестте дни базарът ще бъде отворен за посетителите от 10:00 до 20:00 часа.

Още

"Косвени щети" по книгата "Войната не е с лице на жена" с премиера в Театър Азарян

"Косвени щети" по книгата "Войната не е с лице на жена" с премиера в Театър Азарян

В Театър Азарян - сцена Backstage на 28 май от 18:30 часа публиката ще може да гледа премиерния спектакъл "Косвени щети". Представлението на талантливата режисьорка Максима Боева е по книгата на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич - "Войната не е с лице на жена". Във време на война, жените говорят за борбата да създадеш свой нов бит във всекидневие, което е противно на женската им природа и на изградения им светоглед. Възможно ли е обаче в свят на убийства да съхранят и "женското" в себе си?

Още

Кой прибира сутрин звездите на Димо от P.I.F.?

Кой прибира сутрин звездите на Димо от P.I.F.?

Същата вечер, отново в Театър Азарян, но от 20:00 часа ще може да се насладите на моноспектакъла на Димо Стоянов "Кой прибира сутрин звездите?". Под режисурата на Мария Банова и с помощта на Иван Велков (китари), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани), Димо ще преведе публиката през различните етапи от живота си. Представлението е изградено от шест монолога, в чиито теми всеки може да припознае част от себе си - за детството, самотата, славата, любовта и магията да си родител.

На 28 май в Литературен клуб "Перото" ще се проведе затворено събитие между 16:00 и 21:00 часа.

На 28 май ще има прожекция на българския филм "Уют" в кино "Люмиер Лидл" от 19:00 часа.

29 май  (сряда)

В зали 3 и 3.1 на НДК ще се състои двудневна /29 и 30 май/ международна туристическа и хотелска конференция. Това е най-голямото международно събитие за инвестиции и управление на хотели у нас. Над 400 делегати от цялата страна се очаква да се съберат, за да научат, какви са последните тенденции в управлението и маркетинга на хотела, да се запознаят с възможностите за инвестиции в тази област, да се срещнат с колеги и партньори, да обогатят професионалните си познания и опит.

Поредното годишно издание на инициативата "Лекарите, на които вярваме" на "24 часа" ще се проведе на 29 май в зала 6 на НДК от 14:00 часа.

Руската поетеса и писател Мария Степанова ще се срещне със софийската публика за премиерата на книгата й "В памет на Паметта" на 29 май от 18:30 часа в КЛУБ 1 на НДК.

В сряда, 29 май, е предвидена прожекция на филма "Ага" в кино "Люмиер Лидл" от 19:00 часа.

30 май (четвъртък)

Още

Дует "Ритон" пред Dir.bg: Най-важното за нас е да бъдем честни в професията си

Дует "Ритон" пред Dir.bg: Най-важното за нас е да бъдем честни в професията си

Дует "Ритон" се завръща на сцената на зала 1 на НДК с концерта "Чакаме Ви с любов". На 30 май от 20:00 часа публиката ще има възможността да чуе едни от най-обичаните си песни, да се потопи в стилна сценография и богато светлинно шоу.

SHARE София Архитектура и инженеринг форум ще сестои на 30 май в зали 8 и 9 на НДК от 09:00 до 18:00 часа.

Фондация "Множествена склероза в България" организира концерт в четвъртък, 30 май, на терасата на зала 6 от 16:00 часа.

Литературен клуб "Перото" на 30 май между 11:00 и 13:00 часа ще бъде затворено за външни посетители. Следобед от 16:30 до 17:30 ще се състои литературно събитие на издателство "Знаци". По-късно същият ден от 18:30 до 20:30 ще проведе друго литературно събитие - на издателство "Парадокс".

На 30 май ще има прожекция на българския филм "Уют" в кино "Люмиер Лидл" от 19:00 часа.

 31 май (петък)

Още

Иван Янъков, Марко Теца и Сергей Редкин са "Майстори на пианото" в "Люмиер Лидл"

Иван Янъков, Марко Теца и Сергей Редкин са "Майстори на пианото" в "Люмиер Лидл"

Националният дворец на културата продължава линията на силни класически концерти с висок професионален стандарт и тази година. През май и юни ще се състоят три клавирни рецитала със заглавие "Майстори на пианото" на утвърдените пианисти, концертиращи по целия свят: Марко Теца (Италия), Сергей Редкин (Русия) и Иван Янъков (България). На 31 май публиката ще може да се докосне до музиката на виртуозния пианист Марко Теца от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

На 31 май от 19:00 часа Театър Азарян посреща спектакъла "Ама че крокодил!" на ДКТ - Пловдив. Представлението е разпродадено.

В петък (31 май) в Литературен клуб "Перото" от 09:00 до 16:00 часа ще се проведе конференция на тема "Дезинформацията и фалшивите новини в навечерието на европейските избори".

Отново в Литературен клуб "Перото" между 18:00 и 20:00 часа ще бъде представена книгата "Популационна генетика на българите, основоположници на европейскага цивилизация".

1 юни (събота)

Второто издание на кампанията "Национална седмица на детската книга", посветена изцяло на децата, които обичат да четат, но и мечтаят да пишат, ще се проведе от 1 до 7 юни в Литературен клуб "Перото" и зала 4 на Националния дворец на културата. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел "Книги за деца" и в партньорство с Национален център на книгата - НДК.

Двудневен безплатен курс за бременни "И за мама" ще се проведе на 1 и 2 юни между 10:00 и 18:00 часа в зала 6 на НДК. По време на обучението ще получите полезна информация и практически съвети за всичко, което е свързано с бременността, раждането, кърменето и отглеждането на вашето дете от доказани професионалисти: акушер-гинеколози, неонатолози, акушерки от Алианса на българските акушерки.

"Животът е сън", спектакъл на Театър "Азарян" (Снимка: НДК)

В Театър Азарян - сцена Backstage на 1 юни от 19:00 часа публиката ще може да гледа спектакъла "Животът е сън", който бе удостоен с две награди ИКАР 2019 - за водеща мъжка роля на Боян Арсов и за дебют на режисьора Дина Маркова. Представлението е продукция на Театър ЗОНГ и Център за култура и дебат "Червената къща". Спектакълът е антиутопична хорър приказка по "Животът е сън" на Педро Калдерон де ла Барка.

В Литературен клуб "Перото" от 10:30 до 13:30 ще се състои честване по повод Деня на детето.

По-късно същият ден, отново в Литературен клуб "Перото" гостува писателката Дулсе Мария Кардозо, която ще представи своята книга между 17:00 и 19:00 часа.

Празничен концерт на Ансамбъл "Росна китка" ще се проведе на 1 юни от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

2 юли (неделя)

На 2 юни от 19:00 часа Национално училище за танцово изкуство ще има концерт в зала 1 на НДК.

Неделя, 2 юни, между 11:00 и 17:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде излъчено на живо предаването на БНТ "Библиотеката".

Отново в Литературен клуб "Перото" от 14:00 до 17:00 ще се състои работна среща на "Юнифай". Събитието е затворено за външни посетители.

В кино "Люмиер Лидл" ще има два танцови спектакъла на 2 юни - концерт на фолклорни ансамбли "Хоп-Троп" и "Лозенска младост" от 14:00 до 16:00 часа и "Детство мое" на балет "Силви" от 17:30 до 19:00 часа.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"

Шаржове на най-известния руския политически карикатурист Сергей Елкин – на всички дигитални платформи на БНР

Първата карикатура за кризата в България, събра няколко хиляди преглеждания

Анника Липсиус и диалогът на формите

Откриването е на 20 юни, 17.00 часа, изложбата ще продължи до 30 юни 2022 г.