Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Концерт на Мирослав Илич - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Концерт на Мирослав Илич - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя програмата в Двореца за периода: 18 - 24 февруари 2019 г.

Мирослав Илич (Снимка: НДК)

18 февруари /понеделник/

Още

Защо "За кравите" е представление за "овце"?

Защо "За кравите" е представление за "овце"?

"За кравите" - документална пиеса на Вадим Леванов, която изследва ролята на телевизията в обществото ще можете да гледате на 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в Театър Азарян. Сюжетът проследява емисия новини в голям телевизионен канал със скандален сюжет за дълъг съдебен спор за гладуващи елитни крави между селска ферма и доставчик на фураж. Чиновници от различни нива се опитват да сплашат продуцентите на телевизията и да спрат сюжета, но въпреки всичко той излиза в ефир. Отвратителната история завършва щастливо за останалите живи крави, но има печален постскриптум за хората, работещи на фермата.

Книгата на Димитър Шумналиев "Любов и червено вино" ще бъде представена на 18 февруари (понеделник) от 18:00 часа в Литературен клуб "Перото".

19 февруари /вторник/

Италиански културен институт и Национален център за книгата, организират литературно четене с тема: Елена Феранте - "Новото фамилно име". Очакваме ви във вторник (19 февруари) от 18:00 часа в Литературен клуб "Перото".

"Прочети ми лична поезия", е събитието, което събира на една място пишещи хора, които искат да представят творчеството си. Мястото е Литературен клуб "Перото" на 19 февруари (вторник) от 20:00 часа.

Пърформансът НЕОН ще можете да гледате на 19 февруари от 19:30 часа на сцената на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. Спектакълът се интересува от тялото, което предизвиква, провокира, флиртува и празнува себе си като форма на протест. Той е резултат от колективното авторство и ще бъде представен от Александар Георгиев - Аце (Македония/Швеция/България), Жана Пенчева (България) и Дарио Баррето Дамас (Испания), водени от интереса към кабаретния жанр бурлескa и неговия потенциал за въздействие.

20 февруари /сряда/

Още

Христо Мутафчиев е страшният пират Флинт в "Островът на съкровищата"

Христо Мутафчиев е страшният пират Флинт в "Островът на съкровищата"

"Островът на съкровищата"- вълнуващо приключение за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови, ефектни декори и много младежка енергия и настроение. Това ще видите на 20 февруари от 18:30 часа в Театър Азарян.

На 20 и 21 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще можете да гледате премиерата на Moonlight. Спектакълът е село на STEAM ROOM и представя поредица от авторски хореографски дела, които работят в полето на поетичността и наблюдават поетичното тяло и неговите социални измерения през перспективата на хореографията. Те предлагат своята работа в контекста на Поетични тела.

Още

Номинираният за "Икар" спектакъл "Moonlight" с премиера в ДНК

Номинираният за "Икар" спектакъл "Moonlight" с премиера в ДНК

 21 февруари /четвъртък/

Най-новият спектакъл от програмата на Театър Азарян - "Апарт" ще можете да гледате на 21 февруари от 19:00 часа на сцена backstage в театъра. "Апарт" е документален спектакъл по текстове и интервюта на едни от най-значимите български режисьори и актьори: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев - Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Христо Домусчиев и др.

Национална конференция "Образование 4.0", организирана от "24 часа" ви очаква на 21 февруари (четвъртък) от 09:00 часа в зала 6.

Книгата "Поводи за връщане" ще бъде представена в четвъртък (21 февруари) от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

 22 февруари /петък/

Клуб 1 на НДК (Снимка: НДК)

По инициатива на фондация Академия-Кардиология и Арбилис ООД, съвместно с Фондация Логартис, от 22 до 24 февруари в зала 6 на НДК за втора поредна година се организира научна конференция, на която ще се обсъждат профилактичните, диагностичните и лечебните подходи при хората над 75-годишна възраст.

Детска лидерска академия ще се проведе на 22 февруари (петък) от 19:00 часа в Клуб 1.

В петък (22 февруари) в Литературен клуб "Перото" от 19:00 часа ще се проведе затворено събитие.

23 февруари /събота/

Мирослав Илич ще отбележи 45 години на сцената с концерт в зала 1 от 19:00 часа. Заедно с него ще бъде и оркестърът на Миша Миятович. Приходите от билетите за концерта ще отидат в помощ на клиниката по детска кардиология.

Представители на повече от 60 образователни институции пристигат в София за среща с ученици, студенти и кандидат-студенти в рамките на изложение "Световно образование". Форумът ще се състои на 23 и 24 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния дворец на културата от 10:00 до 17:00 часа.

Семинар посветен на IT професиите на бъдещето ви очаква на 23 февруари от 10:00 до 13:00 часа в Литературен клуб "Перото". 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Пламен Карталов: Нашите артисти пеят и под дъжда

Трети летен фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет на сцената в Панчарево

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"

Шаржове на най-известния руския политически карикатурист Сергей Елкин – на всички дигитални платформи на БНР

Първата карикатура за кризата в България, събра няколко хиляди преглеждания

Анника Липсиус и диалогът на формите

Откриването е на 20 юни, 17.00 часа, изложбата ще продължи до 30 юни 2022 г.