Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Филип Киркоров и неговото шоу "Я+R" - сред акцентите в НДК

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Филип Киркоров и неговото шоу "Я+R" - сред акцентите в НДК

Impressio представя събитията в Двореца за периода: 3 - 9 юни 2019 г.

Филип Киркоров пристига в София, за да представи най-новото си шоу "Я+R" (Снимка: НДК)

Събитията в НДК
(7 - 9 юни 2019 г.)

Снимка: Shutterstock

3 юни (понеделник)

На 3 юни /понеделник/ в Литературен клуб "Перото" от 19:00 часа ще бъде представена студентската книга "Отвъд преградите", учебен продукт на студентите от втори курс специалност "Книгоиздаване". Организатор на събитието е Катедра "Пресжурналистика и книгоиздаване" към Факултета по журналистика и масова комуникация. То се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

4 юни (вторник)

Във вторник /4 юни/ от 10:00 часа в зала 6 Българска търговско-промишлена палата (БТПП) организира събрание.

Още

Калин Врачански е звездата в спектакъла "Дориан Грей" по Оскар Уайлд

Калин Врачански е звездата в спектакъла "Дориан Грей" по Оскар Уайлд

В същия ден от 19:00 ч. в Театър Азарян гостува спектакълът "Портретът на Дориан Грей"- постановка за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл - амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

По покана на Институт по регресивна и реинкарнационна терапия на 4-и юни от 18:00 до 21:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще се проведе семинар с участието на автора на Катарзис, Интеграция и Трансформация - Ханс тен Дам - световен лидер в областта на трансперсонната регресивна терапия. Участието в семинара е само с покани и предварителни записвания. Покани може да получите от адреса на Института по регресивна и реинкарнационна терапия в София.

Във вторник от 19:30 ч. в кино "Люмиер Лидл" може да се насладите на концерт на танцова школа "FLAVA HAUS".

5 юни  (сряда)

На 5 юни от 18:00 ч. в Арт галерия и Зала 4 в НДК, ще се открие 15-тото издание на Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн. На старта на тазгодишното издание, ще бъде открита изложба, на която ученици от 15 училища по изкуства от цялата страна от 8 до 12 клас ще представят своите произведения, като най-добрите сред тях ще бъдат отличени с грамоти. Ще бъдат представени номинираните и наградените произведения, които са селектирани за изданието на конкурса. Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 6-и до 20-и юни в Арт галерия, НДК, от 11:00 ч. до 19:00 ч. Входът за посетители е свободен.

6 юни (четвъртък)

Още

"Фалшив герой" тръгва на турне

"Фалшив герой" тръгва на турне

Спектакълът "Фалшив Герой" ви очаква на 6 юни от 20:00 часа в зала 1. Спектакълът е базиран на най-популярните и обични песни на Тодор Колев поднесени с нови арaнжименти в изпълнение на Русенската филхармония с диригент Димитър Косев и балета на Държавна опера Русе с хореография на Зорница Петрова, Бенда на Мишо Йосифов и Ангел Заберски.

В четвъртък /6 юни/ в зала 7 на НДК студенти от Нов български университет (НБУ) в специалност "Мода" ще представят дипломно ревю.

От 19:30 ч. в ДНК ще бъде представена продукцията "Борхестриптих". Това е вторият текст за театър на Ясен Василев, който стъпва едновременно върху три разказа на Борхес - "Смърт и Компас", "Вавилонската Библиотека" и "Другият" - и върху творчеството и живота на писателя, от които заема сюжет, персонажи и мотиви. Четиримата изпълнители са четири различни версии на Борхес, превъплъщаващи се в различните му персонажи. В този свят между библиотека и вселена е поставен знак за равенство, а пространствата и техните обитатели са изцяло изградени от цитати.

В Литературен клуб "Перото" от 19:00 ч. до 20:00 ч. издателство "Изкуства" ще представи премиерата на трилогията на Ангелина Жекова.

7 юни (петък)

Лийн Съмит България е първата по рода си лийн конференция, имаща за цел да събере професионалисти от различни сфери на бизнеса и да ги запознае с успехите и най-добрите практики при прилагане на лийн. 8 лектори в 2 експертни панела и 4 уъркшопа ще покажат, че лийн не е само за производствата, а може да бъде приложен и в сферата на услугите и IT. Семинарът ще се проведе на 7 и 8 юни в зала 8 на НДК.

Още

Месец на фотографията с изложбата "Фотоакадемика" в НДК

Месец на фотографията с изложбата "Фотоакадемика" в НДК

На 7 юни от 19:00 ч. на Полуетаж Запад НДК ще се открие традиционната изложба "Фотоакадемика", организирана от Фотографска академия "Янка Кюркчиева". Организаторите на Фотографска Академия подготвят няколко важни събития в юбилейната програма с богато съдържание. Може да разгледате фотографиите от "ФОТОАКАДЕМИКА" всеки ден от 8-и до 19-и юни от 11:00 ч. до 19:00 ч. на Полуетаж Запад, НДК. Вход - СВОБОДЕН.

На 7 юни между 18:30 и 20:30 в Литературен клуб "Перото" ще се състои премиерата на стихосбирката "Седмият жест II" на Цветанка Еленкова.

На 7 юни от 19:00 часа в зала "Люмиер Лидл" ще можете да се насладите на изпълнението на Сергей Редкин /Русия/. Концертът е част от серията клавирни рецитала със заглавие "Майстори на пианото". В програмата: творби от Шопен, Чайковски, Прокофиев

8 юни (събота)

Кралят на руската поп музика Филип Киркоров ще изнесе концерт на 8 юни в зала 1 от 20:00 часа. Артистът ще представи най-новото си шоу "Я+R" #Цвет Настроения. Мащабната продукция е дело на творческия двигател на "Цирк дю Солей" - Франко Драгоне, известен не само с режисура на спектаклите на цирка, но и с бляскавото шоу на Селин Дион "А New Day".

Концерт "Любими български песни" на Вокална Група Мики Маус ви очаква на 8 юни от 11:00 ч. в кино "Люмиер Лидл". В репертоара, който талантливите Мики Маусчета ви подготвят са включени едни от най-любимите български хитове. Ще чуете песни на Васил Найденов, Фамилия Тоника, Дони и Нети, Орлин Павлов, Графа и други. Билети за концерта ще можете да си закупите от касите на НДК.

9 юни (неделя)

Гейминг събитие на младежката организация "Пакта" ви очаква на 9 юни в зала 3 от 11:00 до 18:00 часа.

Още

"Косвени щети" по книгата "Войната не е с лице на жена" с премиера в Театър Азарян

"Косвени щети" по книгата "Войната не е с лице на жена" с премиера в Театър Азарян

В Театър Азарян - сцена Backstage на 9 юни от 19:00 часа публиката ще може да гледа премиерния спектакъл "Косвени щети". Представлението на талантливата режисьорка Максима Боева е по книгата на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич - "Войната не е с лице на жена". Във време на война, жените говорят за борбата да създадеш свой нов бит във всекидневие, което е противно на женската им природа и на изградения им светоглед. Възможно ли е обаче в свят на убийства да съхранят и "женското" в себе си?

Малко по-късно от 19:00 ч. в ДНК-пространство за съвременен танц и пръформанс Международната танцова платформа Balkan Dance Project ще представи "Копнеж". Копнежът е онова, което никога не спира, никога не свършва, защото бъде ли задоволен, наситен, има способността да се превърне в оръжие на собственото ни унищожение. Наситеният копнеж е загуба на смисъл, празнота, своя противоположност. Хореограф на спектакъла е Стефания Георгиева. Танцов екип: Калина Георгиева, Дорина Пунчева, Радослав Йорданов, Моица Майцен (Словения), Бранко Митрович (Босна и Херцеговина), Енди Шротер (Хърватия).

На 9 юни между 11:00 и 17:00 часа ще бъде излъчено на живо предаването на БНТ "Библиотеката" в Литературен клуб "Перото".

На 9 юни в зала 11 на НДК балетна школа "Финес" ще представи свой концерт.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Страхът: Zона Сиво - Изложба живопис на Стоян Куцев

Може да се види от 31 март в 17:30 ч. до 14 април в 17:30 ч. в Галерия [a] cube contemporary

"Анархо-клоунада" с премиера в деня на изборите

На 2 април ще се състои вторият спектакъл за сезона на реж. Боян Крачолов на сцената на Yalta Art Room

Водещият на "100% будни" по БНТ Стефан А. Щерев с награда "ИКАР 2023"

Актьорът е отличен за съвременен танц и пърформанс

Вижте Моменти и настроения на Велислава Гечева

Изложбата е от 27 март до 11 април 2023 в Галерия "Стубел"

"Кастор. Портрети на неизвестното" се завръща в "Топлоцентрала" на 6 и 7 април

В първата вечер е предвидено представлението да бъде последвано от дебат на тема "Утопиите и антиутопиите за човешкото бъдеще"

"Два Дома": уникален арменски танцов спектакъл в София

Събитието и на 29 април 2023 г. от 18:30 ч. в ДК Искър /парк Дружба/. Концерт-спектакълът е под егидата на Н. Пр. Г-н Армен Едигарян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България