Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Джаз в Перото" в края на лятото

"АХ, ТОЗИ ДЖАЗ!"

"Джаз в Перото" в края на лятото

Ангел Заберски, Живко Петров, Братя Владигерови и Стунджи ще представят авторска музика и джаз импровизации в НДК

Концерт на Живко Петров трио, плакат (Снимка: НДК)

Най-добрите ни джаз музиканти ще представят авторска музика и джазови интерпретации в Литературен клуб "Перото". Концертите започват на 28 август от 20.00 ч. под надслов "Джаз в Перото", а ценителите на качествената музика ще се насладят в няколко поредни концерта на изпълненията на Ангел Заберски, Живко Петров, Братя Владигерови и Стунджи.

Братя Владигерови и Стоян Янкулов-Стунджи (Снимка: НДК)

Първият джаз концерт в "Перото" е на 28 август на квартета на Ангел Заберски, заедно със забележителния тромпетист Михаил Йосифов, контрабасиста Борис Таслев и барабаниста Борислав Петров.

Концерт на Живко Петров трио, плакат (Снимка: НДК)

На 30 август ще гостува популярното трио на пианиста и композитор Живко Петров - JP3, заедно с басиста Веселин Веселинов - Еко и барабаниста Димитър Семов.

Живко Петров трио (Снимка: Кантус Фирмус)

В Деня на Съединението на България - 6 септември ще свирят наследниците на фамилия Владигерови - братята Александър и Константин Владигерови, със специалното участие на перкусиониста Стоян Янкулов - Стунджи.

Билети за концертите може да закупите от билетните каси на НДК, онлайн на: tickets.ndk.bg, както и на входа на "Перото" - час преди концерта. Цената на билета е 12 лв.

Повече за концертите и изпълнителите:

28 август - 20:00 часа/Ангел Заберски Квартет

Ангел Заберски, пиано; Михаил Йосифов, тромпет; Борис Таслев, контрабас Борислав Петров, ударни

"Ангел Заберски квартет" е съставен от изявени български джаз изпълнители, добре познати на аудиторията в България, както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката.

Досега формацията е имала поредица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на "Ангел Заберски квартет" е на фестивала "Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато ансамбълът вдигна на крака публиката в култовия клуб Jazz keller.

Както и по-късно концертът в цикъла "Музиката на Америка" с участието на "Ангел Заберски квартет" с Оркестъра на Класик ФМ радио. Наскоро квартета участва на фестивала Today it"s all about jazz на Международния ден на джаза в Скопие, Македония.

Специално за откриването на джаз вечерите в "Перото", музикантите ще представят една вълнуваща програма от авторски композиции, джазови импровизации на четиримата поотделно. Ангел Заберски е подготвил композиции с елементи на суинг, фънк и латино, представени перфектно от партньорство на четиримата музиканти.

30 август - 20:00 часа/JP3 - Живко Петров Трио

Живко Петров - пиано, Веселин Веселинов - Еко - бас, Димитър Семов - барабани

JP3 е комбинация от трима уникални професионалисти, които стоят в основата на голяма част от висшата лига в българската поп и джаз музика в България през последните години. Музикантите се събират през 2004 година и бързо се превръщат в една от разпознаваемите джазформации в страната. Зад гърба си вече имат няколко албума и DVD-то с проекта "Understandable", записана на живо по време на концерт във Военния клуб в София. Триото издава първия си студиен албум през 2012 г. със заглавието "It's A Dream", а специален гост-музикант в албума е цигуларят Васко Василев.

Mузикантите издават редица сингли, участват в много фестивали в страната и чужбина, а също така са в основата на редица имена в българската поп и джаз музика като Белослава, Йълдъз Ибрахимова, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Павлов, Любо Киров, Васил Петров и други.

6 септември - 20:00 часа/Wladigeroff Brothers & Стунджи Янкулов

Александър Владигеров - тромпет; Константин Владигеров - пиано; Гост: Стоян Янкулов - Стунджи - ударни

Александър и Константин Владигеров и са внуци на големия български композитор Панчо Владигеров. Двамата завършват композиция във Виенската консерватория, след което остават да живеят и работят във Виена. През 2007 г. в Burgtheater представят авторския си албум Wanderer In Love, който придобива златен статут. Определят музиката в него като съчетание от европейски традиции със силен български привкус. Владигерови пишат театрална музика и изнасят самостоятелни концерти в Европа и Америка. Чест специален гост на техните концерти е българският перкусионист Стоян Янкулов - Стунджи, с когото концертират от над 10 години. На концерта в "Перото" братя Владигерови и Стунджи ще представят своите авторски композиции - един своеобразен микс от фолклор, джаз, реге и клaсика, в напълно забавен и очарователен синхрон.

Още

Стоян Янкулов-Стунджи: Преди казармата бях част от бенда на Емил Димитров

Стоян Янкулов-Стунджи: Преди казармата бях част от бенда на Емил Димитров

Още

Джаз примата от Черна гора - Йелена Йовович: Музиката прави мостове, прави ни по-човечни

Джаз примата от Черна гора - Йелена Йовович: Музиката прави мостове, прави ни по-човечни

Коментирай 0

1/1

Концерт на Живко Петров трио, плакат (Снимка: НДК)

Концерт на Живко Петров трио, плакат (Снимка: НДК)

Живко Петров трио (Снимка: Кантус Фирмус)

Братя Владигерови и Стоян Янкулов-Стунджи (Снимка: НДК)

Календар

Препоръчваме ви

Режисьорската постановка "Омайна нощ" на Велко Кънев се прощава с публиката

Последно представление - на 1 февруари 2020-а в театър "Сълза и смях"

"Човека преди всичко" - 125 години от рождението на Гео Милев

Богата документалната изложба в Столична библиотека представя част от книжовното наследство на българския поет, преводач, литературен и театрален критик, режисьор, издател, публицист и журналист

"Четене и живот" на Цветан Тодоров - за първи път на български

Книгата съдържа писани в рамките на 30 години текстове на различни теми - за писатели и художници като Ромен Гари, Сюзан Зонтаг и Жорж Жакло, на които "възпитаникът на Просвещението" се възхищава

Семейният спектакъл "Аполон и Хиацинт" от Моцарт ви очаква на 17 януари

След успеха на операта "Дон Жуан", Софийската опера поставя и първата опера на детето-чудо Моцарт, създадена, когато той е на 11 години

Леонардо, "Медея", "Пепеляшка" и "Коледна песен" ви очакват в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 14 - 19 януари

Изложба, книга и нова театрална постановка във втория "Месец на Радичков"

Експозиция с непоказвана досега рисунки на Радчиков се открива на 27 януари в галeрията-книжарница "София прес"