Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Джаз в Перото" в края на лятото

"АХ, ТОЗИ ДЖАЗ!"

"Джаз в Перото" в края на лятото

Ангел Заберски, Живко Петров, Братя Владигерови и Стунджи ще представят авторска музика и джаз импровизации в НДК

Концерт на Живко Петров трио, плакат (Снимка: НДК)

Най-добрите ни джаз музиканти ще представят авторска музика и джазови интерпретации в Литературен клуб "Перото". Концертите започват на 28 август от 20.00 ч. под надслов "Джаз в Перото", а ценителите на качествената музика ще се насладят в няколко поредни концерта на изпълненията на Ангел Заберски, Живко Петров, Братя Владигерови и Стунджи.

Братя Владигерови и Стоян Янкулов-Стунджи (Снимка: НДК)

Първият джаз концерт в "Перото" е на 28 август на квартета на Ангел Заберски, заедно със забележителния тромпетист Михаил Йосифов, контрабасиста Борис Таслев и барабаниста Борислав Петров.

Концерт на Живко Петров трио, плакат (Снимка: НДК)

На 30 август ще гостува популярното трио на пианиста и композитор Живко Петров - JP3, заедно с басиста Веселин Веселинов - Еко и барабаниста Димитър Семов.

Живко Петров трио (Снимка: Кантус Фирмус)

В Деня на Съединението на България - 6 септември ще свирят наследниците на фамилия Владигерови - братята Александър и Константин Владигерови, със специалното участие на перкусиониста Стоян Янкулов - Стунджи.

Билети за концертите може да закупите от билетните каси на НДК, онлайн на: tickets.ndk.bg, както и на входа на "Перото" - час преди концерта. Цената на билета е 12 лв.

Повече за концертите и изпълнителите:

28 август - 20:00 часа/Ангел Заберски Квартет

Ангел Заберски, пиано; Михаил Йосифов, тромпет; Борис Таслев, контрабас Борислав Петров, ударни

"Ангел Заберски квартет" е съставен от изявени български джаз изпълнители, добре познати на аудиторията в България, както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката.

Досега формацията е имала поредица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на "Ангел Заберски квартет" е на фестивала "Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато ансамбълът вдигна на крака публиката в култовия клуб Jazz keller.

Както и по-късно концертът в цикъла "Музиката на Америка" с участието на "Ангел Заберски квартет" с Оркестъра на Класик ФМ радио. Наскоро квартета участва на фестивала Today it"s all about jazz на Международния ден на джаза в Скопие, Македония.

Специално за откриването на джаз вечерите в "Перото", музикантите ще представят една вълнуваща програма от авторски композиции, джазови импровизации на четиримата поотделно. Ангел Заберски е подготвил композиции с елементи на суинг, фънк и латино, представени перфектно от партньорство на четиримата музиканти.

30 август - 20:00 часа/JP3 - Живко Петров Трио

Живко Петров - пиано, Веселин Веселинов - Еко - бас, Димитър Семов - барабани

JP3 е комбинация от трима уникални професионалисти, които стоят в основата на голяма част от висшата лига в българската поп и джаз музика в България през последните години. Музикантите се събират през 2004 година и бързо се превръщат в една от разпознаваемите джазформации в страната. Зад гърба си вече имат няколко албума и DVD-то с проекта "Understandable", записана на живо по време на концерт във Военния клуб в София. Триото издава първия си студиен албум през 2012 г. със заглавието "It's A Dream", а специален гост-музикант в албума е цигуларят Васко Василев.

Mузикантите издават редица сингли, участват в много фестивали в страната и чужбина, а също така са в основата на редица имена в българската поп и джаз музика като Белослава, Йълдъз Ибрахимова, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Павлов, Любо Киров, Васил Петров и други.

6 септември - 20:00 часа/Wladigeroff Brothers & Стунджи Янкулов

Александър Владигеров - тромпет; Константин Владигеров - пиано; Гост: Стоян Янкулов - Стунджи - ударни

Александър и Константин Владигеров и са внуци на големия български композитор Панчо Владигеров. Двамата завършват композиция във Виенската консерватория, след което остават да живеят и работят във Виена. През 2007 г. в Burgtheater представят авторския си албум Wanderer In Love, който придобива златен статут. Определят музиката в него като съчетание от европейски традиции със силен български привкус. Владигерови пишат театрална музика и изнасят самостоятелни концерти в Европа и Америка. Чест специален гост на техните концерти е българският перкусионист Стоян Янкулов - Стунджи, с когото концертират от над 10 години. На концерта в "Перото" братя Владигерови и Стунджи ще представят своите авторски композиции - един своеобразен микс от фолклор, джаз, реге и клaсика, в напълно забавен и очарователен синхрон.

Още

Стоян Янкулов-Стунджи: Преди казармата бях част от бенда на Емил Димитров

Стоян Янкулов-Стунджи: Преди казармата бях част от бенда на Емил Димитров

Още

Джаз примата от Черна гора - Йелена Йовович: Музиката прави мостове, прави ни по-човечни

Джаз примата от Черна гора - Йелена Йовович: Музиката прави мостове, прави ни по-човечни

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Вторият тур на конкурса на "Кантус Фирмус" за млади инструменталисти ще се проведе на 16 май

До втория етап от състезанието са допуснати по десет участници от всяка възрастова категория

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага за май 2022 година заради пандемията

През настоящата година Дома на хумора и сатирата ще предложи няколко събития, с които да ви въведе в темата на биеналето: икономия на средствата, в контекста на екология и начин на живот, както и икономия на изразните средства в изкуството и хумора

Да живееш с изкуството: Среща на опита и страстта в колекционирането

Международният колекционер Кристиан Каспар Шварм ви очаква на безплатен уъркшоп, който е кулминацията от пролетните събития на "Форум Колекционери" 2021