Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

КИНО АКЦЕНТИ

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

Непосредствено след церемонията на Платформата А6 (НДК) ще бъде излъчен филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император"

От 19:45 на Платформата А6 (НДК) е официалната церемония по награждаването на победителите в конкурсните програми на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО.

Още

Свитата на "Босият император" ще гостува на  24-тия София Филм Фест

Свитата на "Босият император" ще гостува на 24-тия София Филм Фест

Непосредствено след церемонията, зрителите и гостите ще могат да гледат премиерно копродукцията на Белгия, Нидерландия, Хърватия и България "Босият император" на режисьорския тандем Джесика Удуърт и Петер Бросенс.

Филмът проследява историята на белгийския крал Николас III, който е прострелян в ухото по време на злощастен инцидент в Сараево и се събужда на хърватски остров в санаториум, който някога е бил лятна резиденция на Тито. От Виена пристига делегация, предвождана от властната д-р Илзе Щрохайм - архитект на националистическата Нова Европа.

Тя носи сензационната новина, че кралят на Белгия ще стане първият император на Европа. На краля му омръзва други да решават съдбата му и взeма нещата в свои ръце.

БИЛЕТИ - ТУК 

В специална рубрика на София Филм Фест "Интервю без автограф" ОНЛАЙН в днешния ден ще имате възможност да се срещнете чаровната ДЖЕСИКА УДУЪРТ, един от режисьорите на "Босият император" в МРЕЖАТА - ТУК

"Господ съществува, името й е Петруния" на македонската режисьорка Теона Стругар Митевска

В Дома на киното още в 18:00 часа може да гледатe един от хитовете в Балканския конкурс на 24-тия София Филм Фест - "Господ съществува, името й е Петруния" на македонската режисьорка Теона Стругар Митевска.

Филмът получи Наградата ЛУКС на Европейския парламент за 2019 година и е представен в специална фестивална програма заедно с още номинирани заглавия в партньорство с екипа на Наградата ЛУКС и Бюрото на Европейския парламент в България.

Филмът е разказ за един малък македонски град, в който всяка година през януари свещеникът хвърля кръст в местната река, а стотици мъже се хвърлят, за да го извадят. Според вярванията този, който намери кръста, ще се сдобие с благополучие и успех. Безработната млада жена Петруния съвсем случайно успява да извади кръста, но нейните съперници изпадат в ярост - жена е дръзнала да постигне това, което те не са успели. Петруния настоява, че има пълното право да бъде победител и отказва да върне кръста... Не пропускайте провокативната история на Теона Митевска на голям екран!

БИЛЕТИ - ТУК 

"Писма от Антарктида" на режисьора Станислав Дончев

От 20:30 часа в Дома на киното може да гледате българския филм "Писма от Антарктида" на режисьора Станислав Дончев с участието на актьорите Ирмена Чичикова, Симеон Ангелов, Диана Димитрова, Мая Бабурска, Иван Стаменов и със специалното участие на проф. Христо Пимпирев.

Историята е повече от завладяваща: Диана е самотна майка, която не може да съобщи на осемгодишния си син Ники, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже детето, че баща му е на експедиция в Антарктида, и от негово име му изпраща писма и колети.

Илюзорният свят първоначално кара Ники да се чувства щастлив, но постепенно лъжата се разраства и децата в училище започват да се подиграват на измислените му истории за Антарктида. Ники става агресивен и това привлича вниманието на учителката му - тя прави проверка и разбира истината за смъртта на баща му.

БИЛЕТИ -ТУК  

"Летящият цирк" на режисьора Фатос Бериша

Гледайте на територията на цяла България близо 90 фестивални филма от програмата на София Филм Фест - ОНЛАЙН ТУК - online.siff.bg

В Балканския конкурс на фестивала участва филма на Фатос Бериша "Летящият цирк".

Всеки момент в Косово ще избухне война. Малък театър в Прищина е последната обществена институция, която ще бъде затворена. Четиримата млади актьори от пиесата "Летящият цирк", вдъхновена от легендарния британски сериал "Летящият цирк на Монти Пайтън", виждат как плакатът на постановката е свален от стените на театъра. Представлението им е поканено на театрален фестивал в Албания, но пътищата са опасни, а актьорите нямат паспорти, за да преминат границата.

Тогава те разбират, че Майкъл Пейлин от трупата на "Монти Пайтън" ще снима филм в Албания по време на фестивала и не могат да устоят на идеята, че имат възможност да се срещнат със своя идол.

Не забравяйте, филмът може да бъде видян само ОНЛАЙН и само до 19 юли


София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на ЕС, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Още

Филмов разказ за уникални съдби - "Денят на жената" с премиера на открито

Филмов разказ за уникални съдби - "Денят на жената" с премиера на открито

Още

"Шарлатан" на Агнешка Холанд прави своята фестивална премиера днес на открито

"Шарлатан" на Агнешка Холанд прави своята фестивална премиера днес на открито

Още

За лечебната сила на любовта в "Тези, които останаха" -  унгарското предложение за "Оскар"

За лечебната сила на любовта в "Тези, които останаха" - унгарското предложение за "Оскар"

Още

Единствена прожекция на "Соло" - филм за борбата да черпиш сили от собствената си слабост

Единствена прожекция на "Соло" - филм за борбата да черпиш сили от собствената си слабост

Още

"Кръвта на пеликана" с премиера на  24-тия София Филм Фест ЛЯТО

"Кръвта на пеликана" с премиера на 24-тия София Филм Фест ЛЯТО

Още

"Аврора" - най-добрият музикален документален филм за миналата година, прави своята премиера днес

"Аврора" - най-добрият музикален документален филм за миналата година, прави своята премиера днес

 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Дейвид Гарет издаде нов сингъл с прочутия Андреа Бочели

Песента "Ave Maria" e част от предстоящия албум на виртуозния цигулар

До дъно: Истории за падение, отмъщение и любов с Калин Врачански

Вторият сезон на аудиосериала, създаден специано за Storytel, обещава обрати, комедия и напрегната драма

С тържествена церемония бе открит Залцбургският фестивал

Един от ораторите на тържествената церемония беше писателят Илия Троянов, който отбеляза, че лъжци и лицемери има не само в Русия, но и в Австрия. Алчността свързва бивши политици и други хора повече с логиката на войната

Най-популярната японска манга поредица отбеляза 25-ата си годишнина

"Ще започна да разкривам всички тайни на този свят, които съм пазил скрити", каза авторът на "One Piece" Ейичиро Ода

"Отело" с Желко Лучич, Джанкарло Монсалве и Тамара Калинкина на Античния форум в Стара Загора

Звезден солистичен състав ще очарова почитателите на оперното изкуство на на 23 юли

Не ние пилеем времето си, а времето пилее нас

"Човешките истории са възможност, стъпало по стълба, която води само нагоре", убеден е писателят Иво Иванов, чиито неподражаеми истории жегват читателя в сърцето

Виж всички

Календар