Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Академия за изкуство "Амадеус" започна своя първи международен оперен семинар

ОПЕРНА АКАДЕМИЯ

Академия за изкуство "Амадеус" започна своя първи международен оперен семинар

В навечерието на Коледа младите оперни дарования ще зарадват любителите на оперното изкуство с концерт в къщата на Борис Христов

На 17 декември Академията за сценично изкуство "Амадеус" стартира своя първи международен семинар по оперно пеене.

Обучителното събитие ще се проведе в Академия LIPA 4:19 (Liverpool Institute for Performing Arts), а в програмата му ще присъстват следните теми: сценично поведение, вокална техника, интерпретация и операта като бизнес.

В периода 17 - 20 декември младите оперни певци ще могат да споделят своите умения и да усъвършенстват знанията си с помощта на трима забележителни оперни артисти - проф. Генко Гешев, сопраното проф. Франческа Педачи и баритонът Петър Данаилов.

Проф. Генко Гешев е дългогодишен преподавател в Университета "Дюкейн" в Питсбърг, САЩ. Изълнява длъжността декан на вокалния департамент от 2003 до 2014 г. Той е директор на учебния оперен театър към университета, където продуцира и режисира опери, като: "Дон Жуан", "Сватбата на Фигаро", "Вълшебната флейта" и др. В студиото си проф. Гешев работи с учениците върху фундаментална вокална техника, намираща приложение в песенния, оперния и кантатно-ораториални жанрове на класическата музика. Негови ученици са победители и лауреати на множество престижни международни конкурси като "Опералия", "Певец на света"- Кардиф, "Метрополитън Опера", "Герда Лиснър" и др.

Проф. Генко Гешев

Проф. Гешев е основател и преподавател в Лятната академия за млади оперни певци, базирана в Болоня. Преподава пеене и опера в Централната консерватория в Пекин, Ксиян, Шанхай и Чингдао и като гостуващ професор.

Проф. Гешев ще се включи в семинара непосредствено след участието си като жури в Tokio International Voice Competition

Петър Данаилов

Петър Данаилов, баритон: В момента е щатен вокален педагог към Държавна опера - Пловдив и солист на свободна практика. Дълги години е щатен солист и гост-солист на редица западно-европейски сцени, като Щатсопер Хамбург, Норвежка национална опера - Осло, Гръцка национална опера - Атина, Мегарон - Солун, "Дойчес театер"- Мюнхен (Германия), Държавна Опера Сплит (Хърватска), Аудиториум-Палма де Майорка, "Аудиторио национал де музика"-Мадрид, "Аудиторио национал"- Барцелона, Белгийска национална филхармония - Брюксел, Роял филхармони - Ливърпул, Норич (Англия), Непълс (Naples) - САЩ, Балтимор - САЩ и много други театри по света. От 2008 г. е и вокален педагог. Води майсторски класове. Участва в редица международни журита в конкурси за млади оперни певци. През месец юни 2017 г. е поканен за преподавател в ежегодната Интернационална оперна академия в гр. Болоня - Италия.

Проф. Франческа Педачи е световно известна оперна певица - сопрано.

Преподава вокална техника и интерпретация в Консерватория Джовани Батиста Мартини, Болоня, Италия. Международната кариера на проф. Педачи преминава през всички най-представителни оперни сцени в света, като Метрополитън Опера - Ню Йорк, Ла Скала - Милано, Арена ди Верона, Щатсопер Виена, Театро Сан Карло - Неапол, оперните театри в Рим, Париж, Падова, Осло, Копенхаген и много други. Работи с едни от най- големите диригети на нашето съвремие: Рикардо Мути, Клаудио Абадо, Лорин Маазел, Рикардо Шаи, Густав Кун, Зубин Мета, Джанлуиджи Джелмети, Даниеле Гати, Даниел Хардинг.

Допълнителна мотивация за обучаващите се млади певци е атрактивната награда, която се присъжда от организаторите на оперния семинар - стипендия за едногодишно обучение в университета в Питсбърг в Америка.

Заключителният концерт на участниците ще се проведе в къщата на Борис Христов на ул. "Цар Самуил" 43 в София на 20.12.2017 г. от 19:00 ч.

Входът е свободен.

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Кастор. Портрети на неизвестното" се завръща в "Топлоцентрала" на 6 и 7 април

В първата вечер е предвидено представлението да бъде последвано от дебат на тема "Утопиите и антиутопиите за човешкото бъдеще"

"Два Дома": уникален арменски танцов спектакъл в София

Събитието и на 29 април 2023 г. от 18:30 ч. в ДК Искър /парк Дружба/. Концерт-спектакълът е под егидата на Н. Пр. Г-н Армен Едигарян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

На този празник - 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - Биг бендът ще посвети един от най-обичаните си проекти "Биг бенд джаз академия", даващ път на млади и изявени музиканти и певци на сцената

Наградите ИКАР 2023 ще бъдат връчени в Свeтовния ден на театъра 27 март

Събитието по традиция ще се проведе в Народен театър "Иван Вазов"

"Вкусът на Африка" завладява Столичната библиотека в концептуален концерт на 22 март

Фокусът на второто мултикултурно събитие от "Заслушай се" са новите светове, които разкриват книгите и музиката

"Полет отвътре": Български музиканти свирят в памет на Румен Тосков и Васил Пармаков

Събитието е на 23 март в Софийската градска художествена галерия