Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Фестивалът за улични изкуства 6Fest обяви ново издание с огнени спектакли

СТИХИИ, ТАНЦ, ТЕАТЪР

Фестивалът за улични изкуства 6Fest обяви ново издание с огнени спектакли

В предстоящото девето издание ще вземат участие Пътуващ театър "Скрин", Цирк "Играчка-Плачко", Театър на огъня и сенките "Fireter", "Блоко Бринкадейра", Огнена група "Феникс", "Агни Сатя"

Огнен спектакъл на Divinitas на Фестивал за улични изкуства 6Fest Пловдив 2021 г. Снимка: Георги Сивилов

Фестивалът за улични изкуства 6Fest обяви ново издание, специално посветено на огнените спектакли. Девето подред в историята на фестивала, то ще се проведе в Пловдив от 28 април до 2 май.

"Black Fire" на Фестивала 6Fest Пловдив 2020 г. (Снимка: Георги Сивилов)

Още

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Троян предстои на 4 и 5 септември с вход свободен

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Троян предстои на 4 и 5 септември с вход свободен

Във фестивала ще вземат участие Пътуващ театър "Скрин", Цирк "Играчка-Плачко", Театър на огъня и сенките "Fireter", "Блоко Бринкадейра", Огнена група "Феникс", "Агни Сатя". Във всеки един от фестивалните дни ще има по един огнен спектакъл, след залез слънце, на емблематична за Пловдив локация. Входът за всички събития ще бъде свободен.

За първи път у нас 6Fest организира фестивално издание само с улични огнени спектакли през октомври 2020 г. в Пловдив. Предстоящото сега девето издание беше първоначално планирано за октомври 2021 г., но усложнената пандемична обстановка го отложи.

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Партньор на фестивала е Община Пловдив.

Предстои обявяването на програмата по дни, часове и локации.

Повече информация за фестивалните участници и спектакли ще бъде публикувана във Facebook страницата: ТУК, сайта: ТУК и в специалното Facebook събитие: ТУК

Кои ще са фестивалните артисти?

Още

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

Пътуващ театър "Скрин" (София, Перник) е основан през 2017 г. от екипа, работил по представлението "Каша за душата или Коледното джуже в бакалницата". Независимата формация пътува в страната и чужбина, като представя както огнени, така и куклени спектакли, а от 2021 г. - и новия си проект "Цирк в Скрин".

Цирк "Играчка-Плачко" (София, Пловдив) се сформира в началото на 2014 г. като съвместен проект за пътуващо представление между двама клоуни - Мила Иванова (Играчка) и Тихомир Димитров (Плачко). С представлението си "Тинтири-Минтири" циркът е участвал в международни фестивали в Сърбия, Полша, Австрия, Турция, както и в български фестивали в София и Пловдив.

Театър на огъня и сенките Fireter (София) e арт формация, чиито пърформанси включват експериментални похвати, уникални костюми, маски, живи статуи, светлинни ефекти, огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации. Участвали са на международни фестивали в Англия, Германия, Белгия, Румъния, Русия, Гърция, Литва, Турция и др.

Блоко Бринкадейра (София) е българска батукада група, която изпълнява бразилски перкусионни ритми, преплетени с български фолклор. Групата е участвала във фестивали в България и Германия. Батукада е вид бразилска перкусионна музика. Батукада се изпълнява най-често по улиците на големите градове в Бразилия. Тя е неотменна част от известния карнавал в Рио де Жанейро.

Още

Пловдив става новата столица на карнавала с уличния фестивал 6Fest

Пловдив става новата столица на карнавала с уличния фестивал 6Fest

Огнена група "Феникс" (Козлодуй) е детско-юношеска формация за експериментално изкуство (огън, театър и танц), създадена през 2012 г. Групата е участвала в международни фестивали, сред които: Международен античен фестивал "Tamasidava" - гр. Бакъу, Румъния; Festivalul Roman Apulum - Международен фестивал на античното наследство в Алба Юлия, Румъния; Световен фестивал на античното наследство "Натале ди Рома" - Рим, Италия; Международен фестивал на античното наследство "Орел на Дунава" - Свищов; Международен фестивал на хумора и сатирата - Габрово; Международен фестивал "Кукерландия" - Ямбол и др. Групата става популярна през 2014 г. със званието "Уеб талант" в полуфинала на тв предаването "България търси талант".

"Агни Сатя" e новосформирана пловдивска група. Събира ги приятелството и любовта към огъня. Таня Рачева се занимава с огнени изкуства от 10 години, като е участвала в различни фестивали и събития, освен това танцува, рисува и свири на перкусии. Николай Колев започва да върти огън като уличен артист, но вече е участвал и в големи събития и телевизионни предавания. Галатея Мутафова се занимава с поп и джаз пеене и свири на саксофон от седем години. Любовта си към огъня открива преди 2 години.

Звездомир Михалев се занимава с музика повече от 12 години, свири на китара и перкусии. Бил е част от групите "Downer Kill" и "T.D.K". Занимава се и с жонглиране с огън и огнени пойове като уличен артист. Мендал Младен свири на перкусии и китара от около 15 години, като е бил част от групите "The cultivators" (Англия), "Gang Jah Army and NRG D" и "Jambe" (България). Свирил е фестивалите "Беглика", "Събуди се", "Spirit of Burgas". Върти стаф от около 10 години, като през последните години се занимава и с огнен стаф, прави и улични шоута с други артисти.

Още

Изкуството на огъня ви очаква на 6Fest-а в Пловдив

Изкуството на огъня ви очаква на 6Fest-а в Пловдив

Още

Уличният фестивал 6Fest с ново тридневно издание в Пловдив през май

Уличният фестивал 6Fest с ново тридневно издание в Пловдив през май

Още

Уличният фестивал 6Fest - с фиеста в пловдивския квартал "Капана"

Уличният фестивал 6Fest - с фиеста в пловдивския квартал "Капана"

Още

Уличният фестивал 6Fest прави танцово шествие по Главната в Пловдив

Уличният фестивал 6Fest прави танцово шествие по Главната в Пловдив

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Зрелищно българско шоу грабна първа награда на конкурс за светлинно изкуство в Китай (ВИДЕО)

Орлин Павлов е в главната роля на шоуто "Metamorph", в което съзнанието на актьора е завладяно от изкуствен интелект

Non-human - визуален арт проект синхронизира звука с изображението

Представянето му е на 21 януари на столичния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 29

Стенопис от Тирана в списъка на 100-те най-добри стенописи в света

Всяка година в албанската столица се организира Фестивал за стенописи ("Mural Fest Tirana") - един от най-специалните арт фестивали

Организаторът на кражба на творба на Банкси в Киев може да получи присъда от 12 години затвор

Мъжът организира демонтирането на творбата от стена в киевското предградие Хостомел през декември миналата година

Банкси обяви, че е направил 50 принта на свои картини, които ще бъдат продадени в подкрепа на Украйна

Продажбите ще бъдат ограничени - по една картина на клиент. Цената е 5000 британски лири на принт

Музей с произведения на Банкси ще отвори врати в Брюксел

Целта на музея е да направят още по-позната политическата ангажираност на твореца и желанието му да предизвика размисъл