Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Владо Карамазов обяви, че се връща на щат в Народния

ИЗБОР

Владо Карамазов обяви, че се връща на щат в Народния

Актьорът не предполагал, че световни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще поставят на сцената на националния театър. Той вече се е срещнал и разговарял с някои от тях, очевидно за участие в техни предстоящи проекти на първата ни сцена, пише Карамазов в профила си във Фейсбук

Владо Карамазов (Официален профил в Instagram)

Още

Племенникът на Владо Карамазов забравил, че чичо му е актьор

Племенникът на Владо Карамазов забравил, че чичо му е актьор

Актьорът Владимир Карамазов, който се беше отдал на фотографията и печелеше множество награди на новото поприще, се връща в Народния театър. Това съобщи самият той в своя профил във Фейсбук.

"След почти 15 години като актьор на свободна практика и след дълго обмисляне вече мога да кажа, че отново съм част от щатната трупа на Народен театър "Иван Вазов".

През последните години получих доста предложения от директорите, но не ги приех, защото не виждах да има интересна творческа посока както за актьорите, така и за зрителите. Сега в театъра наистина се случват неща, които за един актьор са повече от прекрасни. И искам да бъда част от тях", пише Карамазов.

Актьорът споделя, че не е предполагал, че световни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще поставят на сцената на националния театър. Той разкрива, че вече се е срещнал и разговарял с някои от тях, очевидно за участие в техни предстоящи проекти на първата ни сцена.

"Защото в Народен театър "Иван Вазов" има място и за световен театър. А и Народният театър трябва да показва своите спектакли на света", завършва Карамазов.

Колеги и фенове го поздравиха за решението и му пожелаха успех.

В момента сред актьорите от Народния театър цари разделение, след като директорът Васил Василев уволни режисьорът Александър Морфов.

Още

Владо Карамазов с първа фотографска награда

Владо Карамазов с първа фотографска награда

Още

Владо Карамазов дари 75 хил. лева на педиатрична болница

Владо Карамазов дари 75 хил. лева на педиатрична болница

Коментирай 24

Календар

Препоръчваме ви

Честит световен ден на театъра!

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на българските артисти, отправи специален поздрав към колегите си

"Момичето и смъртта" - Градска фантазия от Балет "Арабеск"

Премиерата на новия им спектакъл е на 31 март 2023 г., от 19.00 ч. и 2 април 2023 г., от 17.00 ч. на сцената на Музикалния театър

Михаил Билалов и Мая Бежанска с премиера на комедията „Моето мъжко момиче“ на 7 април в София

Режисьор е Димитър Стефанов, а актьорският състав допълват Асен Данков и Теона Димова

Френският спектакъл "Спомням си, че Небесата са далеч и Земята също" гостува в Народния театър

Това е визуален театър, без текст. Автори са френският сценограф, режисьор и хореограф Орелиен Бори и на роденият в Сараево режисьор Младен Материч. Събитието е на 5 и 6 април

Съни Сънински ще режисира пиесата, носител на наградата "Славка Славова"

"Кулата" на Борис Кръстев е последният засега носител на наградата на името на актрисата Славка Славова (1924-2002), която се дава от екипа на "Театър 199". Участват Йоана Буковска, Свежен Младенов и Йордан Ръсин

„Шърли Валънтайн“ ще има 100-тно представление в Народния театър

Едноименният моноспектакъл на Албена Колева е режисиран от нейния баща Тодор Колев