Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

В благоевградския театър започват репетиции по "Колко е важно да бъдеш сериозен" на Оскар Уайлд

НОВИ ТЕАТРАЛНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ

В благоевградския театър започват репетиции по "Колко е важно да бъдеш сериозен" на Оскар Уайлд

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград изпраща 2020-та с ново представление, което зрителите ще могат да гледат в началото на следващата година

Актрисата Мариана Бонева (Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград)

След успешните премиери на спектаклите "Тартюф" и "Панаир на суетата", екипът на благоевградския театър продължава да обогатява своя репертоар в сезон 101 на Драматичен театър "Никола Вапцаров".

Режисьорът на спектакъла "Колко е важно да бъдеш сериозен" Антон Угринов (Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград)

Още

"Панаир на суетата" - дългоочакваната премиера на Драматичния театър в Благоевград

"Панаир на суетата" - дългоочакваната премиера на Драматичния театър в Благоевград

Новото представление - "Колко е важно да бъдеш сериозен" е следващата съвременна интерпретация на класическо произведение, което публиката ще може да види на сцената. Режисьор на комедията на Оскар Уайлд е Антон Угринов - завършил "Актьорство за драматичен театър", след това "Режисура", Антон Угринов сега е преподавател в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". Той поставя на сцените на театър "Възраждане", театрална работилница "Сфумато", Народен театър "Иван Вазов", а "Колко е важно да бъдеш сериозен" е първата му постановка в Благоевград. Сценограф на представлението е Ванина Цандева - един от младите, креативни сценографи, изграждащи съвременната визия на театъра; композиторът на представлението - Калин Николов е написал музиката за повече от 100 постановки и филми. Отличен е с театралните награди Икар и Аскеер за авторската си музика.

Актьорът Нено Койнарски (Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград)

Още

Нов сезон и нов заместник-директор в Благоевградския театър

Нов сезон и нов заместник-директор в Благоевградския театър

В новия спектакъл участват актьорите Нено Койнарски, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Жанет Керанова и Мариана Бонева. В две от главните роли, зрителите ще видят най-новите попълнения в трупата на театъра - Недиляна Павлик и Йордан Ангелов, които тази година завършиха НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов. В представлението ще участват и студенти от Югозападен университет "Неофит Рилски", специалност "Актьорско майсторство".

Зрителите ще могат да гледат новата постановка "Колко е важно да бъдеш сериозен" на сцената на Драматичен театър "Никола Вапцаров" за първи път през месец март 2021 година.

Спектакълът се реализира с подкрепата на Община Благоевград.

Още

Благоевградският театър си върна директорката

Благоевградският театър си върна директорката

Още

Благоевградчани могат да се включат в нанизването на над двеста хиляди мъниста за следващата премиера на ДТ "Никола Вапцаров"

Благоевградчани могат да се включат в нанизването на над двеста хиляди мъниста за следващата премиера на ДТ "Никола Вапцаров"

Още

Нов прочит на "Тартюф" в Благоевград

Нов прочит на "Тартюф" в Благоевград

Още

Сентиментал Суингърс и Биг бенд Благоевград откриват  XX-я Джаз фест в Банско

Сентиментал Суингърс и Биг бенд Благоевград откриват XX-я Джаз фест в Банско

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

"Момичето и смъртта" - Градска фантазия от Балет "Арабеск"

Премиерата на новия им спектакъл е на 31 март 2023 г., от 19.00 ч. и 2 април 2023 г., от 17.00 ч. на сцената на Музикалния театър

Михаил Билалов и Мая Бежанска с премиера на комедията „Моето мъжко момиче“ на 7 април в София

Режисьор е Димитър Стефанов, а актьорският състав допълват Асен Данков и Теона Димова

Френският спектакъл "Спомням си, че Небесата са далеч и Земята също" гостува в Народния театър

Това е визуален театър, без текст. Автори са френският сценограф, режисьор и хореограф Орелиен Бори и на роденият в Сараево режисьор Младен Материч. Събитието е на 5 и 6 април

Съни Сънински ще режисира пиесата, носител на наградата "Славка Славова"

"Кулата" на Борис Кръстев е последният засега носител на наградата на името на актрисата Славка Славова (1924-2002), която се дава от екипа на "Театър 199". Участват Йоана Буковска, Свежен Младенов и Йордан Ръсин

„Шърли Валънтайн“ ще има 100-тно представление в Народния театър

Едноименният моноспектакъл на Албена Колева е режисиран от нейния баща Тодор Колев

Самуел Финци с гръм и трясък

Не пропускайте "Един кон влязъл в бар" на 25 и 26 март в Народния театър, копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена)