Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Театрите в Белгия с победа срещу принудителното затваряне заради вируса

КУЛТУРА И КОВИД 19

Театрите в Белгия с победа срещу принудителното затваряне заради вируса

Държавният съвет - върховният административен съд в страна, спря временно правителственатото разпореждане заради "несъразмерност"

Белгийските театри и други културни обекти постигнаха първоначална съдебна победа да отворят отново, след като правителството нареди те да бъдат затворени като част от ограниченията за борба с разпространението на коронавирусния вариант Омикрон, предаде Ройтерс.

Държавният съвет - върховният административен съд на Белгия, временно спря разпореденото от правителството затваряне, което беше обявено миналата седмица и влезе в сила в неделя.

Съдът определи мярката като "несъразмерна". Той заяви, че дори ако заради Омикрон се налага въвеждането на допълнителни ограничения, правителството би трябвало да покаже защо дадена мярка е необходима във връзка с общественото здраве. Решението на съда все още не е окончателно.

Не е съвсем ясно кои места се смятат за културни обекти, но те няма да включват кината и други закрити обекти като боулинг клубове или нощни заведения.

Властите решиха миналата седмица да затворят кината и театрите, а спортните прояви да се провеждат без публика. Те обаче позволиха баровете, ресторантите, фитнес залите и други обекти да останат отворени.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Явор Гърдев започна репетициите на "Венецианският търговец" от Уилям Шекспир в Народния театър

От Германия, където живее и работи, за специално участие в проекта е поканен актьорът Самуел Финци. Премиерата ще бъде на 12 и 13 май на Голяма сцена

"Джобове, пълни с хляб" от Матей Вишниек с премиера на 26 февруари в Националния студентски дом

Проектът включва още четирима млади артисти - Теодор Кисьов и Йоан Попов (актьори) и Калоян Вешков и Кая Иванова (сценографи)

Мариус Куркински започва национално турне с "Нашенец"

Актьорът подготвя гастроли в САЩ и Канада

Новият спектакъл на Яница Атанасова с премиера на One Dance Festival

Продукция на One Dance и РЦСИ Топлоцентрала, "Шило" ще бъде представен на 24 май в Драматичен театър, Пловдив

Започнаха репетициите на спектакъла "Елементарните частици" на режисьора Крис Шарков по романа на Мишел Уелбек

Премиерата ще бъде на 21 април на Камерна сцена на Народен театър "Иван Вазов"