Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Театрите в Белгия с победа срещу принудителното затваряне заради вируса

КУЛТУРА И КОВИД 19

Театрите в Белгия с победа срещу принудителното затваряне заради вируса

Държавният съвет - върховният административен съд в страна, спря временно правителственатото разпореждане заради "несъразмерност"

Белгийските театри и други културни обекти постигнаха първоначална съдебна победа да отворят отново, след като правителството нареди те да бъдат затворени като част от ограниченията за борба с разпространението на коронавирусния вариант Омикрон, предаде Ройтерс.

Държавният съвет - върховният административен съд на Белгия, временно спря разпореденото от правителството затваряне, което беше обявено миналата седмица и влезе в сила в неделя.

Съдът определи мярката като "несъразмерна". Той заяви, че дори ако заради Омикрон се налага въвеждането на допълнителни ограничения, правителството би трябвало да покаже защо дадена мярка е необходима във връзка с общественото здраве. Решението на съда все още не е окончателно.

Не е съвсем ясно кои места се смятат за културни обекти, но те няма да включват кината и други закрити обекти като боулинг клубове или нощни заведения.

Властите решиха миналата седмица да затворят кината и театрите, а спортните прояви да се провеждат без публика. Те обаче позволиха баровете, ресторантите, фитнес залите и други обекти да останат отворени.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Осъдени души" на режисьора Бойко Илиев ще се играe в шуменския ДКТ "В. Друмев"

В ролите на Фани Хорн, отец Ередия и Жак Мюрие се превъплъщават добре познатите от театралната сцена, малкия и големия екран актьори Елена Петрова, Ники Илиев и Любомир Ковачев

Силата на независимата мисъл във "Вярно с оригинала" от Галина Борисова

Премиера на авторско соло на Галина Борисова 28-и и 29-и януари, 2022 в галерия „Етюд“, София

Сатиричният театър гостува в Германия с два спектакъла

Постановките "Помощ, имам две деца!" и "#МЪЖЪТМИЕВИНОВЕН" гостуват в Берлин, Кьолн и Мюнхен на 11-и, 12-и и 13-и февруари от 19:00 часа

Цветана Манева и Теодора Духовникова в хотела на тъгата

Първата премиера на Народния театър за 2022 г. е с пиесата на Яна Борисова "Тъгата на кралиците", режисьор е Стилиян Петров

"Духът на Гогол" оживява на сцената на Театър "София" през януари

Драматичен театър Ловеч представя вълнуващата история на световноизвестния руски и украински писател Николай Василиевич Гогол, автор на романа "Мъртви души"

Прекият път към театралния салон

Театрите успешно спестяват време, средства и усилия на публиката си при купуването на билети