Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Без изход" - трима непознати в Ада на Жан-Пол Сартр

НОВА ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ

"Без изход" - трима непознати в Ада на Жан-Пол Сартр

Театър "Друга линия" ви кани отново най-новото си предстваление в Център за култура и дебат "Червената къща"

Мартина Кръстева, Радослав Владимиров и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

На 10 ноември от 19:30 в Центъра за култура и дебат "Червената къща" можете да видите най-новия независим проект на младите творци от Театър "Друга линия" - "Без Изход", чиято премиера се състоя през септември. 

Без Изход" e адаптация на Дарий Чавдаров по пиесата "При закрити врати"(1944), в която философът, писателят и нобелистът Жан-Пол Сартр, казва "Адът - това са другите", обобщавайки смисъла му.

Мартина Кръстева, Радослав Владимиров и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

В ролите ще видим Радослав Владимиров, Мартина Кръстева и Надя Керанова, под режисурата на Дарий Чавдаров и сценографията на Росица Грънчарова.

"Без изход" разказва историята на трима непознати, които попадат в ада. Стремежът им към спасение ги изправя пред собствените им слабости и ги довежда до крайност. Адът е място, в което животът, характерът и съществуването ни са немислими, ако няма огледало, което да ни отразява. Корективът са другите.

Мартина Кръстева в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

"Спектакълът е провокация за търсене на целите, пътят към тях и съзнаването за отговорност в живота. Присъдата е свободата в която живеем, но от която не се възползваме. Илюзията, че сме лишени от право на избор се превръща в основен проблем за съвременния човек. Жадни сме за алтернатива във всеки аспект от живота си - в работата, която вършим, в обществото, в което живеем и дори в изкуството до което можем да се докоснем. Появява се въпросът дали наистина я търсим, или се чувстваме по-комфортно, приемайки това, което ни се предлага - без сами да поемем отговорност. Роптаем срещу решенията, които ни налагат, но не разполагаме със свои."

Мартина Кръстева (вляво) и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

Жан-Пол Сартр е един от основоположниците на философията на екзистенциализма, сред най-блестящите западноевропейски интелектуалци от миналия век. "Човек е осъден да бъде свободен" е една от водещите му максими. Споделя идеята, че човешкият живот е възможен, ако сам избереш какъв да бъдеш. Оригинален и дълбок мислител, той съчетава творчеството си с богата обществено-политическа дейност. С многобройните си трудове доказва, че борбата е в самосъзнанието на човешката дейност, следователно е възможност. 

През 1964 отказва да приеме Нобеловата награда за литература, която му присъжда Нобеловият комитет, заради убеждението си, че "един писател не трябва да се превръща в институция".

Мартина Кръстева, Радослав Владимиров и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

Младите професионални артисти от Театър "Друга Линия" се събират през 2016 г., за творят съвместно в областта на сценичните изкуства в България. Театрално сдружение търси мостове между познатите норми и новите течения в театралното изкуство и цели да осигури платформа за съвместна работа между млади професионалисти в областта на режисурата, актьорското майсторство, сценографията и театралния мениджмънт. 

Те искат да създават иновативен, висококачествен театрален продукт, които да вълнува, провокира, вдъхновява и мотивира зрителите в България и извън нея.

Вярваме, че вълнуващо и успешно изкуство може да се създава и извън структурите на държавните и общински театрални институции. А привличането на нови публики и приобщаването им към стойностните театрални продукти е от особена важност за нас.

"Без Изход":

Режисура, адаптация и музикално оформление - Дарий Чавдаров
Сценография и костюми - Росица Грънчарова
Техническо осъществяване - Петър Сапунджиев
Превод: Мария Коева
Фотограф - Таня Дечева

С участието на - Радослав Владимиров, Мартина Кръстева, Надя Керанова

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Българският актьор Любен Кънев дебютира на West End в Лондон

По думите му представлението е композиция от текстовете на няколко автори и ще бъде показано на широката публика, както и на критици, продуценти, театрални и филмови агенти и кастинг режисьори от най-високото световно ниво в този бизнес

Лилия Абаджиева предизвика дъжд в бургаския театър с най-новия си спектакъл "Ромео и Жулиета"

"Посвещавам този спектакъл с цялата си любов и безкрайната си благодарност на моя учител Борислав Чакринов", заяви от сцената режисьорът Лилия Абаджиева

Задава се 32-ият международен театрален фестивал „Варненско лято“

28 заглавия на живо, на киноекран и онлайн ни очакват между 1 и 15 юни

Пиеса на ливано-канадски режисьор беше отменена в Бейрут

Неправителствената организация "Комисия по въпросите на задържаните" призова за разследване срещу Важди Муавад заради контактите му с Израел

Дара Екимова, Нети Добрева, Асен Блатечки, Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" на SoFest Spring

SoFest Spring с шест концерта и спектакли, пет специални премиери в четири фестивални вечери

Публиката аплодира дълго Емил Марков и Керана на премиерата на пиесата "Всяка първа сряда"

Неочакваният тандем на театралната сцена се оказа очаквано добра комбинация в спектакъла на драматурга Щефан Фьогел