Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Без изход" - трима непознати в Ада на Жан-Пол Сартр

НОВА ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ

"Без изход" - трима непознати в Ада на Жан-Пол Сартр

Театър "Друга линия" ви кани отново най-новото си предстваление в Център за култура и дебат "Червената къща"

Мартина Кръстева, Радослав Владимиров и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

На 10 ноември от 19:30 в Центъра за култура и дебат "Червената къща" можете да видите най-новия независим проект на младите творци от Театър "Друга линия" - "Без Изход", чиято премиера се състоя през септември. 

Без Изход" e адаптация на Дарий Чавдаров по пиесата "При закрити врати"(1944), в която философът, писателят и нобелистът Жан-Пол Сартр, казва "Адът - това са другите", обобщавайки смисъла му.

Мартина Кръстева, Радослав Владимиров и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

В ролите ще видим Радослав Владимиров, Мартина Кръстева и Надя Керанова, под режисурата на Дарий Чавдаров и сценографията на Росица Грънчарова.

"Без изход" разказва историята на трима непознати, които попадат в ада. Стремежът им към спасение ги изправя пред собствените им слабости и ги довежда до крайност. Адът е място, в което животът, характерът и съществуването ни са немислими, ако няма огледало, което да ни отразява. Корективът са другите.

Мартина Кръстева в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

"Спектакълът е провокация за търсене на целите, пътят към тях и съзнаването за отговорност в живота. Присъдата е свободата в която живеем, но от която не се възползваме. Илюзията, че сме лишени от право на избор се превръща в основен проблем за съвременния човек. Жадни сме за алтернатива във всеки аспект от живота си - в работата, която вършим, в обществото, в което живеем и дори в изкуството до което можем да се докоснем. Появява се въпросът дали наистина я търсим, или се чувстваме по-комфортно, приемайки това, което ни се предлага - без сами да поемем отговорност. Роптаем срещу решенията, които ни налагат, но не разполагаме със свои."

Мартина Кръстева (вляво) и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

Жан-Пол Сартр е един от основоположниците на философията на екзистенциализма, сред най-блестящите западноевропейски интелектуалци от миналия век. "Човек е осъден да бъде свободен" е една от водещите му максими. Споделя идеята, че човешкият живот е възможен, ако сам избереш какъв да бъдеш. Оригинален и дълбок мислител, той съчетава творчеството си с богата обществено-политическа дейност. С многобройните си трудове доказва, че борбата е в самосъзнанието на човешката дейност, следователно е възможност. 

През 1964 отказва да приеме Нобеловата награда за литература, която му присъжда Нобеловият комитет, заради убеждението си, че "един писател не трябва да се превръща в институция".

Мартина Кръстева, Радослав Владимиров и Надя Керанова в "Без Изход" на Театър "Друга линия"

Младите професионални артисти от Театър "Друга Линия" се събират през 2016 г., за творят съвместно в областта на сценичните изкуства в България. Театрално сдружение търси мостове между познатите норми и новите течения в театралното изкуство и цели да осигури платформа за съвместна работа между млади професионалисти в областта на режисурата, актьорското майсторство, сценографията и театралния мениджмънт. 

Те искат да създават иновативен, висококачествен театрален продукт, които да вълнува, провокира, вдъхновява и мотивира зрителите в България и извън нея.

Вярваме, че вълнуващо и успешно изкуство може да се създава и извън структурите на държавните и общински театрални институции. А привличането на нови публики и приобщаването им към стойностните театрални продукти е от особена важност за нас.

"Без Изход":

Режисура, адаптация и музикално оформление - Дарий Чавдаров
Сценография и костюми - Росица Грънчарова
Техническо осъществяване - Петър Сапунджиев
Превод: Мария Коева
Фотограф - Таня Дечева

С участието на - Радослав Владимиров, Мартина Кръстева, Надя Керанова

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Спектакъл за жени, избрали да направят аборт, с премиера в I AM Studio

"Ембриони" е документална пиеса на Йордан Славейков

Известни режисьори с атрактивни семинари за мюзикъл и балет на Софийския фестивал на музикалния театър

Събитието се открива на 24 юни от 20:00 часа с театрализирано концертно изпълнение на мюзикъла "Фантомът на операта"

Над 20 часа програма и повече от 700 самодейци се качват на сцената на Църногорския събор

Част от събитията по време на събора ще бъдат "Поляната на животновъдите", "Алеята на манастирските производители", "Алея на занаятите", улицата "Възрожденско село от Граовския край", изложбата "Уникални църкви и манастири от Брезнишко, Трънско, Пернишко и Радомирско" и "Граовци в края на XIX и началото на XX век"

Мартина Пенева с втора награда за "Най-добра актриса" от международен фестивал

Тя е за първия й моноспектакъл. Актрисата е дъщеря на Атанас Пенев - Наско, фронтмен на Б.Т.Р.

Съкровища от Изтока откриват Sofia Summer Fest

Четвъртото издание на Азиатския Фестивал се завръща в София на 2 юли на сцената на Летния фестивал в Южен Парк II, зад музея "Земята и хората"

Балетът "Ана Каренина" е първата премиера в OPERA OPEN 2022 в Античния театър

Спектакълът на водещия хореограф Лео Муич ще бъде представен на 24 юни от 21 часа