Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера очаква своята публика на сцена "Римски площад" в Киноцентър Бояна

ОПЕРНИ ПРАЗНИЦИ

Софийската опера очаква своята публика на сцена "Римски площад" в Киноцентър Бояна

От 10 до 19 юли можем да видим перли от оперната класика в полите на Витоша

Сцена "Римски площад" в Киноцентър Бояна (Снимка: Софийска опера)

Софийската опера и балет кани своята публика на едно запомнящо се приключение в тайнствените лабиринти на Киноцентър "Бояна".

Най-новата лятна сцена е разположена сред величествените декори на различни филмови продукции, на сцена "Римски площад" в Киноцентъра, където ще бъдат представени любими заглавия от световната оперна класика - "Риголето", "Тоска", "Атила", "Норма", "Дон Карлос" и "Кармен", които ще оживеят по нов начин на лятната сцена.

Маестро Пламен Карталов представя сцена "Римски площад" в Киноцентър Бояна (Снимка: Софийска опера)

Постановките на Софийската опера ще придобият нови измерения, героите на тези шест заглавия ще провокират нови емоции в полите на Витоша, в лабиринта на величествените декори.

Купи билетКато на кино ще се разгърнат познатите сюжети за любов, предателство, съдбовност.

Крал Филип, владетелят на тогавашния свят, за когото обаче няма любов, който не може да притежава най-ценното - любовта на своята кралица Елизабет. Тоска, героинята на Пучини, която страстно обича и мрази, избира смъртта. Кармен, циганката, за която любовта, свободата е нейната съдба, Норма - върховната жрица на друидите, една трагична история за любов и предателство, историята на Атила, хунския вожд.

Всеки спектакъл ще бъде незабравимо духовно пиршество в прегръдката на Витоша.

На 10 и 12 юли, от 20.00 часа ще бъде представена операта "Риголето" от Джузепе Верди.

Още

Вълшебната приказка "Музи на водата" на езерото Панчарево

Вълшебната приказка "Музи на водата" на езерото Панчарево

В ролята на Риголето гостува Владимир Стоянов, носител на титлата "Рицар на Верди", на диригентския пулт ще застане маестро Константин Тринкс. Участват още - Даниел Дамянов, Диана Василева, Ангел Христов, Александрина Стоянова-Андреева, Благовеста Мекки-Цветкова, Николай Петров, Атанас Младенов, Александър Георгиев и др.

Режисьорският прочит на Пламен Карталов прави постановката на "Риголето" особено актуална и днес. Той остава верен на Верди, но търси своята реплика към нашето време. Залага на "разголването" на характерите на героите, потапя ги в океан от страсти, събира експресивно човешки драми, за да ги отчужди на финала.

На 11 юли, събота, 20.00 ч. зрителите ще имат удоволствието да видят "Тоска" от Джакомо Пучини с Радостина Николаева в главната роля. Участват още - Костадин Андреев, Никола Мияйлович - Скарпия, Петър Бучков, Емил Павлов, Александър Георгиев, Ангел Христов, Илия Илиев, Антония Иванова.

Гост-диригент - Григор Паликаров. Гост-сценограф - Миодраг Табачки, художник на костюмите - Лео Кулаш, постановка - Пламен Карталов. Със специалното участие на Детски хор с диригент Таня Лазарова.

Още

Софийската опера с "Рейнско злато" от Вагнер на откритата сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево

Софийската опера с "Рейнско злато" от Вагнер на откритата сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево

На 15 юли, сряда, 20.00 ч. в програмата е включена операта "Атила" от Джузепе Верди. В ролята на Ецио ще се превъплъти световнопризнатия ни баритон Владимир Стоянов. Участват още - Бисер Георгиев - Атила, Радостина Николаева, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Красимир Динев, Детски хор с диригент Таня Лазарова и др.

Диригент - Велизар Генчев, постановка - Пламен Карталов.

На 17 юли, петък, 20.00 ч. "На опера в полите на Витоша" продължава с "Норма" от Винченцо Белини, постановка - Уго де Ана.

На диригентския пулт ще застане маестро Жорж Димитров. Участват - Габриела Георгиева - Норма, Гергана Русекова, Мартин Илиев, Иванка Нинова, Петър Бучков, Красимир Динев.

Софийската опера ще представи операта "Дон Карлос" от Джузепе Верди на 18 юли, събота, 20.00 ч. с брилянтния Владимир Стоянов в ролята на Родриго, Маркиз Поза и Иван Момиров в ролята на Дон Карлос. С Цветана Бандаловска Елизабет Валоа, Светозар Рангелов, Диана Василева, Александър Георгиев и др.

Диригент - маестро Григор Паликаров, режисьор - Пламен Карталов.

Купи билетПоследната оперна перла, включена в програмата на сцена "Римски площад" - Киноцентър Бояна е операта "Кармен" от Жорж Бизе на 19 юли, неделя, 20.00 ч. Участват - Гергана Русекова, Радостина Николаева, Костадин Андреев, Веселин Михайлов, Силвана Пръвчева, Светозар Рангелов, Атанас Младенов, Детски хор с диригент Таня Лазарова и др.

На диригентския пулт - Жорж Димитров. Сценография - Миодраг Табачки, художник на костюмите - Християна Михалева-Зорбалиева. Постановка - Пламен Карталов.

Маест"Римски площад" в Киноцентър Бояна (Снимка: Софийска опера)

Проектът се реализира под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на програмата "Опера в парка" и е част от Културните събития на Столична община за 2020 г., с подкрепата на Nu Boyana Film Studios.

Билетите са в продажба на касата на Софийската опера, както и онлайн на сайта на операта, Easy Pay, EpayGo и Eventim.bg. На мястото на събитието има позиционирана каса, която ще работи в дните на спектаклите.

Столична община и Центърът за градска мобилност удължават работното време на обществения транспорт (автобусна линия № 64) от Ню Бояна Филмс до приключване на спектаклите. Повече информация можете да намерите на сайта на Центъра за градска мобилност и фейсбук профила на Софийската опера и балет.

Още

Започва фестивалът "Опера в парка" на Софийската опера

Започва фестивалът "Опера в парка" на Софийската опера

Още

"Веселите малчугани" на Софийската опера ви очакват на "Опера в парка"

"Веселите малчугани" на Софийската опера ви очакват на "Опера в парка"

Още

2292 растения бяха публиката на първия концерт на Операта в Барселона

2292 растения бяха публиката на първия концерт на Операта в Барселона

Още

Новият сезон в операта Метрополитън ще започне по-късно заради пандемията

Новият сезон в операта Метрополитън ще започне по-късно заради пандемията

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Анелия Димитрова блести като Китри в "Дон Кихот" в Летния театър в Бургас

На 15-и август от 20.30 часа в главната мъжка роля ще бъде премиер-балетистът на Бургаската опера Даниел Тичков

Фестивалът „Опера на върховете -Белоградчишки скали“ представя премиерния балетен спектакъл „Хиляда и една нощ“

На фона на величествените Белоградчишки скали, тази вечер публиката под звуците на пулсиращи барабани ще се наслади на великолепния балетен спектакъл "Хиляда и една нощ" от големия азербайджански композитор Фикрет Амиров

Жана д'Арк е небинарен персонаж в постановка на Шекспировия театър "Глоуб"

Пиесата "Аз, Джоан" (Аз, Жана) ще "предложи възможност за друга гледна точка", казват от управата на театъра

Марсело Молина - най-младият хореограф, избран от Борис Ейфман в емблематичния Александрински театър

В момента мексиканският танцьор и хореограф поставя, заедно с многонационалната балетна трупа на Старозагорската опера, грандиозния балетен спектакъл "Одон"

"Набуко" от Верди открива тази вечер "Опера на върховете – Белоградчишки скали“

Фестивалът "Опера на върховете - Белоградчишки скали" ще бъде открит тази вечер със спектакъл по шедьовъра "Набуко" от Верди

Творческата лаборатория "Поетите на Стара Загора" ще бъде представена на сцена

На 3 август можете да видите резултатите от работата на петимата режисьори Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Ивайло Ненов, Йордан Тинков и Милена Миланова заедно с техните екипи