Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Силата на независимата мисъл във "Вярно с оригинала" от Галина Борисова

ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС

Силата на независимата мисъл във "Вярно с оригинала" от Галина Борисова

Премиера на авторско соло на Галина Борисова 28-и и 29-и януари, 2022 в галерия „Етюд“, София

На 28-и и 29-и януари (петък и събота) 2022г., от 19:30 часа в галерия "Етюд" ще се състои втората премиера на най-новото авторско соло на Галина Борисова - " Вярно с оригинала" (Източник: Галерия "Етюд")

На 28-и и 29-и януари (петък и събота) 2022г., от 19:30 часа в галерия "Етюд" ще се състои втората премиера на най-новото авторско соло на Галина Борисова - " Вярно с оригинала". Следващите дати за провеждане на спектакъла са 4 и 5 февруари!

Авторско соло на Галина Борисова
Идея, реализация и изпълнение: Галина Борисова
Изработка на костюми и сценична среда: Дарина Стоименова - Стодара
Музикално оформление: Емилиян Гацов - Елби
Видео и монтаж: Крум Янков
Репетитор: Елисавета Груева, Лидия Стефанова, Михаела Люцканова
Фотограф: Виолета Апостолова - Лети

В партньорство с галерия "Етюд" и фондация"Етюд"

С финансовата подкрепа на Министерство на културата

На 28-и и 29-и януари (петък и събота) 2022г., от 19:30 часа в галерия "Етюд" ще се състои втората премиера на най-новото авторско соло на Галина Борисова - " Вярно с оригинала" (Източник: Галерия "Етюд")

"Вярно с оригинала" се занимава със силата на независимата мисъл и конструктивното въображение. На фокус е връзката между автентичност и интерпретация, изследвани през артистичните предпочитания на Галина Борисова и уловени чрез погледа на чуждите спомени. Помним това, което ни е направило силно впечатление, но дали е достоверно? Как коментираме създаденото преди нас или от нас? Дали света около нас ни носи някакво удовлетворение? Артистът трупа опит чрез импровизацията, открива свежест, мутира и учи, но може ли да достигне съвършенство?

Още

Линии на живот от Калина Терзиева в Галерия Depoo

Линии на живот от Калина Терзиева в Галерия Depoo

Солото се опитва сериозно, но и с неизбежна ирония да "разследва" последователността на разума и безпорядъка на нашите впечатления. Затова нека бъдем в крак с новото време и да наложим автоматичното архивиране, без което не можем да удостоверим собственото си присъствие. В крайна сметка всичко се свежда до това да завериш себе си с подпис и печат, и да се отчетеш навреме.

"Размишлявайки за въздействието на обектите и въздействието на хората, които ни причиняват често горчиви усещания, животът става по-сложен и наситен, и не може да се продължава както допреди малко. Трябва да сме готови да можем да живеем и дори когато инструментите ни са счупени, електричеството е спряло и дъждът вали!"

Галина Борисова

* Галина Борисова нарича себе си хореограф " мутант". Тя е хореограф и изпълнител на повече от 50 спектакъла, представени в Европа и САЩ. Нейните емблематични солови работи са: "Хуанита Хилдегард Бо"; "Танцувам Мария Калас", "anti-GONE-It"s me", "Тук долу всички люляци умират", "Как бързо тече животът от януари до декември" и "Вярно с оригинала". Всички спектакли провокират с концептуални решения, прецизни детайли и чувство за хумор. Автор е на книгата "Танцови представи и артистични предпочитания". Активен блогър и инициатор на платформата "Предпочитания за танц".

Представлението разполага с лимитирани места! За да получите достъп, направете предварителна резервация на: etudgallery@gmail.com.

Галерия "Етюд" се намира на: "ул. Цанко Церковски 34, площад Журналист, София

Цени билети: 10 лева - учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение; 15 лева - редовнен билет. Билетите се закупуват преди представлението!

Още

THE SECRET GARDEN - мастило, хартия и свежи идеи

THE SECRET GARDEN - мастило, хартия и свежи идеи

Още

"Това, което знаеш, е това, което знаеш"  - Златка Яръмова и Георги Гиков

"Това, което знаеш, е това, което знаеш" - Златка Яръмова и Георги Гиков

Още

Михаил Михайлов, с когото отиваме на Биеналето във Венеция

Михаил Михайлов, с когото отиваме на Биеналето във Венеция

Още

Реставрираната за 145 000 долара картина на Джорджия О'Киф, отново е изложена в музея й в Санта Фе

Реставрираната за 145 000 долара картина на Джорджия О'Киф, отново е изложена в музея й в Санта Фе

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Момичето и смъртта" - Градска фантазия от Балет "Арабеск"

Премиерата на новия им спектакъл е на 31 март 2023 г., от 19.00 ч. и 2 април 2023 г., от 17.00 ч. на сцената на Музикалния театър

Михаил Билалов и Мая Бежанска с премиера на комедията „Моето мъжко момиче“ на 7 април в София

Режисьор е Димитър Стефанов, а актьорският състав допълват Асен Данков и Теона Димова

Френският спектакъл "Спомням си, че Небесата са далеч и Земята също" гостува в Народния театър

Това е визуален театър, без текст. Автори са френският сценограф, режисьор и хореограф Орелиен Бори и на роденият в Сараево режисьор Младен Материч. Събитието е на 5 и 6 април

Съни Сънински ще режисира пиесата, носител на наградата "Славка Славова"

"Кулата" на Борис Кръстев е последният засега носител на наградата на името на актрисата Славка Славова (1924-2002), която се дава от екипа на "Театър 199". Участват Йоана Буковска, Свежен Младенов и Йордан Ръсин

„Шърли Валънтайн“ ще има 100-тно представление в Народния театър

Едноименният моноспектакъл на Албена Колева е режисиран от нейния баща Тодор Колев

Самуел Финци с гръм и трясък

Не пропускайте "Един кон влязъл в бар" на 25 и 26 март в Народния театър, копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена)