Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Сатирата обявява конкурс за стенописи

СТЕНОПИСИ С ИДЕИ

Сатирата обявява конкурс за стенописи

Проектите трябва да са с тематични стенописи за двата купола във фоайетата на сградата на ул. „Стефан Караджа“ 26 в София

Конкурсът за проекти за стенописи в двата купола има задачата да съхрани историята на театъра и връзката между поколенията творци сатирици (Снимка: Сатиричен театър)

Основан през 1956 година, театърът чества с поредица от събития своята 65 годишнина, част от които е и конкурсът за изографисване на купола в малкото и в голямото фоайе в емблематичната сграда, където чрез своето творчество значим отпечатък за идните поколения са оставили знаменити актьори, драматурзи, режисьори, музиканти, художници.

Проектите трябва да са с тематични стенописи за двата купола във фоайетата на сградата на ул. „Стефан Караджа“ 26 в София (Източник: Сатиричен театър)

Лео Комфорти, Нейчо Попов, Радой Ралин, Методи Андонов, Григор Вачков, Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Крикор Азарян, Станислав Стратиев, Хиндо Касимов, Невена Коканова, Катя Паскалева, Никола Анастасов, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова, Пепа Николова, Васил Попов, Светослав Пеев, Христо Гърбов и още куп български знаменитости имат специално място в историята на трупата, попълнена с млади таланти от по-новите поколения.

"Обичам този театър заради неговата ярка съвременност, днешен рефлекс, чувствителност и ритъм, заради "хитрите" и ярки форми на сценична изразност, на пряко общуване със зрителите - наистина дяволски динамичен театър", сподели преди години доайенът и преподавател по "История на театъра" в тогавашния ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" покойният проф. Любомир Тенев.

Конкурсът за проекти за стенописи в двата купола има задачата да съхрани историята на театъра и връзката между поколенията творци сатирици.

Краен срок за подаване на проектите: 7 април - Ден на Сатиричния театър. 

Сатиричният театър ще финансира проектите.

Размер фоайе 1: Кръг с диаметър 4 метра.
Размер фоайе 2: Дължина 11 метра, широчина 3 метра.
Снимка фоайе 1: Сатиричен театър.
Снимка фоайе 2: Сатиричен театър.
Скица: Сатиричен театър.

Директорът на театъра Калин Сърменов стартира проектите, за да обогати представите на публиката на Сатирата - приятел и събеседник по горещите теми на деня.

Офертите се очакват на [email protected]

Още

 Радой Ралин ще "оживее" в Сатирата, за да каже нещата, който са важни за него

Радой Ралин ще "оживее" в Сатирата, за да каже нещата, който са важни за него

Още

Сатирата отбеляза 100 години Радой Ралин със спектакъла "Една красива грешка"

Сатирата отбеляза 100 години Радой Ралин със спектакъла "Една красива грешка"

Още

На 100-тния й рожден ден великата Стояна ще се появи на сцената на Сатирата

На 100-тния й рожден ден великата Стояна ще се появи на сцената на Сатирата

Още

Спектакълът "100 г. Стоянка Мутафова" -  колегите й от Сатирата с дълбок поклон за легендата

Спектакълът "100 г. Стоянка Мутафова" - колегите й от Сатирата с дълбок поклон за легендата

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Марсело Молина - най-младият хореограф, избран от Борис Ейфман в емблематичния Александрински театър

В момента мексиканският танцьор и хореограф поставя, заедно с многонационалната балетна трупа на Старозагорската опера, грандиозния балетен спектакъл "Одон"

"Набуко" от Верди открива тази вечер "Опера на върховете – Белоградчишки скали“

Фестивалът "Опера на върховете - Белоградчишки скали" ще бъде открит тази вечер със спектакъл по шедьовъра "Набуко" от Верди

Националният събор на народното творчество в Копривщица се завръща

В петък, събота и неделя на поляните до средногорското градче ще се пеят песни, разказват легенди и представят обичаи от цялата страна

Творческата лаборатория "Поетите на Стара Загора" ще бъде представена на сцена

На 3 август можете да видите резултатите от работата на петимата режисьори Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Ивайло Ненов, Йордан Тинков и Милена Миланова заедно с техните екипи

Павилионът на VOX POPULI – нова открита сцена в София

10 години след основаването си "Студио за документален театър VOX POPULI" открива пространство за култура в градска среда в София

Захари Карабашлиев ще бъде представен с нова пиеса на сцената в Плевен

След хита на театралния сезон - "Опашката" от Захари Карабашлиев, авторът ще бъде представен с нова пиеса на сцената в Плевен. Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" подготвя премиера на пиесата му "Талант"