Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Деян Донков, Йоана Буковска, Захари Бахаров, Мариус Куркински, Камен Донев и още любими актьори на "СОФИЯ МОНО" 2019

ТЕАТЪР ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Деян Донков, Йоана Буковска, Захари Бахаров, Мариус Куркински, Камен Донев и още любими актьори на "СОФИЯ МОНО" 2019

От 1 до 9 юни деветото издание на театралния фестивал ви очаква в парка на Военната Академия

Деян Донков и Радина Кърджилова в "Любовникът" от Харолд Пинтер (Фотограф: Стефан Н. Щерев / Народен театър "Иван Вазов")

Деветото издание на фестивалът на моноспектаклите - "СОФИЯ МОНО 2019" ще се проведе от 1-ви до 9-ти юни тази година на обичайното му място - в уютния парк на Военна Академия "Г. С. Раковски" в София.

Още

Невероятното дуо Йоана и Лив или какво е дуенде

Невероятното дуо Йоана и Лив или какво е дуенде

Организаторите на събитието - Продуцентска къща Артишок и Столична община ще посрещнат подобаващо верните фенове на театъра, под открито небе, веднага след края на театралния сезон. В тазгодишното издание на "СОФИЯ МОНО" в рамките на девет дни на едно място ще видим някои от най-качествените моноспектакли и любопитни театрални постановки от афиша.

Силен старт на събитието ще даде "Променяне" - първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, който е драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман.

Йоана Буковска в "Променяне" (Снимка: Здравко Йончев)

Следват топ спектаклите - "Черното пиле" на Мариус Куркински и хитът на Театър 199 - "Чамкория" с участието на Захари Бахаров. Това ще са последните изигравания на тези спектакли, преди лятната им ваканция. 

Още

Радина Кърджилова и Деян Донков в абсурдната игра на любов между двама съпрузи

Радина Кърджилова и Деян Донков в абсурдната игра на любов между двама съпрузи

За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката на Народният театър "Иван Вазов" - "Любовникът" с Деян Донков и Радина Кърджилова. В последната вечер на фестивала ще станем свидели и участници в нетрадиционният спектакъл "Сън в лятна нощ", който се играе без сцена, около публиката и ще бъдем изцяло в ръцете на актьорите от Казанлъшкия театър.

В традиционната за събитието КИНО ВЕЧЕР тази година ще видим премиерният филм с режисьор Камен Донев - "УЮТ". Любимият актьор ще ни забавлява и с моноспектаклите си - "Възгледите за Народното творчество" и "Възгледите за Всеобщата просвета" в две от вечерите на фестивала.

ахари Бахаров в ролята на Бае Славе в постановката на Явор Гърдев "Чамкория" (Снимка: Павел Червенков/Театър 199)

Билетите за спектаклите в програмата на "СОФИЯ МОНО 2019" са вече в продажба в мрежата на Ticketportal.bg. Цената им ще бъде от 10 до 40 лв. според датата и мястото.

Могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала "Арена Армеец", бензиностанции ОМВ, книжарници Booktrading, Office1Superstore.

НАЧАЛЕН ЧАС на вечерните представления - 21.00 ч.

"БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ" от Братя Грим - куклено-театрална школа за деца "ГЛУХАРТЧЕТА"

Интересна детска програма през деня ще съпътства фестивала!

За разлика от предишни издания, тази година в рамките на "СОФИЯ МОНО 2019" ще има повече детски дневни съпътстващи събития. В парка на Военната академия, малки и големи приятели на театъра ще се забавляват с богата куклено-театрална, театрална и литературна програма, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и вероятно присъсващите малки мечтатели ще се превърнат в театрални почитатели!

Детските събитията ще бъдат с НАЧАЛЕН ЧАС 13.30 ч. и ще са с ВХОД СВОБОДЕН!

"Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г." и се осъществява с подкрепата на Национален фонд култура - програма "ПУБЛИКИ".

Следете за подробности и новини във фейсбук събитието на фестивала - ТУК

Вижте ПЪЛНАТА ПРОГРАМА на "СОФИЯ МОНО 2019":

Още

Йоана Буковска-Давидова изправи публиката на крака с "Променяне"

Йоана Буковска-Давидова изправи публиката на крака с "Променяне"

1 ЮНИ - "ПРОМЕНЯНЕ" - въздействащ, истински и откровен моноспектакъл на Йоана Буковска -Давидова. Той е драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман и отбелязва нейният 80-годишен юбилей. Моноспектакълът е и първото представление в България, а и едно от първите в Европа, в което пресечна точка намират най-новите технологии, киното, интерактивно сценично решение и традиционното въздействие на театъра. Спектакълът ще бъде представен извън страната с голямо европейско турне.

Йоана Буковска в "Променяне" (Снимка: Здравко Йончев)

2 ЮНИ - "АЗ, ДОСАДНИКЪТ" - е изключително забавна комедия с участието на невероятните Мариан Бачев и Александър Кадиев, които играят наемен убиец и самоубиец в две съседни хотелски стаи. Единият има мишена за убиване, другият е нещастно влюбен. Режисьор е Богдан Петканин.

3 ЮНИ - "ЧАМКОРИЯ" - с участието на Захари Бахаров и под режисурата на Явор Гърдев е едно от топ представленията на сезона. Зрителите ще го видят за първи път в рамките на фестивала. Книгата на Милен Русков пожъна не по-малък успех и без съмнение спектакълът ще е един от най-предпочитаните от публиката.

ахари Бахаров в ролята на Бае Славе в постановката на Явор Гърдев "Чамкория" (Снимка: Павел Червенков/Театър 199)

Още

Камен Донев дебютира като филмов режисьор с комедията "Уют"

Камен Донев дебютира като филмов режисьор с комедията "Уют"

4 ЮНИ - КИНО ВЕЧЕР - "УЮТ" - е първият филм на Камен Донев, човекът, който пълни "Арена Армеец" и зала 1 на НДК с театралните си постановки. Във филмът се разказва за две приятелски семейства, чиито взаимоотношения се развалят, след като едното печели големият джакпот от тотото. В ролите освен Донев ще видим още: Стефка Янорова, Албена Колева, Вальо Танев, Захари Бахаров, Ники Сотиров, Ани Пападополу и други.

5 ЮНИ - "ЧЕРНОТО ПИЛЕ" с великолепният Мариус Куркински, което съвсем скоро бе представено за 100-тен път в зала 1 на НДК. Спектакълът обединява три великолепни разказа на Хайтов - "Мерак", "Пазачът на овесената нива" и "Черното пиле". А тази година отбелязваме и 100-та годишнина от рождението на големият български писател, публицист и драматург - Николай Хайтов.

"Черното пиле", ПК "Ажур Пико"

6 ЮНИ - "ЛЮБОВНИКЪТ" от Харолд Пинтър е едно от най-новите заглавия в афиша през сезона. На сцената са Радина Кърджилова и Деян Донков, който е и режисьор на спектакъла по прочутата пиеса на Нобеловия лауреат. Двамата актьори са семейство извън театъра, но сега за първи път играят заедно и разказват историята на съпрузите Сара и Ричард. Представлението не е подходящо за лица под 16 г.

Радина Кърджилова и Деян Донков в "Любовникът" от Пинтер (Снимки: Стефан Н. Щерев/Народен театър)

7 ЮНИ - "ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ЕДИН УЧИТЕЛ ЗА ВСЕОБЩАТА ПРОСВЕТА" - авторски моноспектакъл на Камен Донев.

Снимка: 3inSpirit

8 ЮНИ - "ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ЕДИН УЧИТЕЛ ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО" - авторски моноспектакъл на Камен Донев.

Снимка: 3inSpirit

Двата спектакъла безспорно са едни от най-високите постижение в "дисциплината" моноспектакъл, а в главната им роля е самият Камен Донев. С неповторимо чувство за хумор и специално внимание към българските народни песни и танци, премирата на "Възгледите на един учител за народното творчество" бе през 2007 г. От тогава до сега той е изигран стотици пъти - в препълнени зали, пред няколко стотин хиляди души публика. Сам на сцената, в ролята на учител Донев изнася подробна лекция, чиято тема сме ние - българският народ. И двата спектакъла ще се играят последно за сезона.

Още

Тайнството на Шекспир в един двор, под едно дърво и много звезди

Тайнството на Шекспир в един двор, под едно дърво и много звезди

9 ЮНИ - "СЪН В ЛЯТНА НОЩ" по Уилям Шекспир - нетрадиционен поглед и спектакъл, който се играе без сцена. За декор и сцена служи пространството на парка и всичко се случва около публиката. Действието водят прекрасните актьори от Казанлъшкият театър "Любомир Кабакчиев", а режисурата на постановката е дело на Димитър Стефанов. "Сън в лятна нощ" ще постави вълшебен финал на тазгодишното издание на "СОФИЯ МОНО 2019".

"Сън в лятна нощ" на Театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък, режисьор Димитър Стефанов (Снимки: Иван Бонев/Колаж: Юлиян Илиев)

Eто я и ДЕТСКАТА ПРОГРАМА с начален час 13.30 ч. и вход свободен:

1 ЮНИ - "БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ" от Братя Грим - куклено-театрална школа за деца "ГЛУХАРТЧЕТА" представя забавен куклен спектакъл, изпълнен от деца за деца. Постановката е дело на Таня Гигова и Крум Крумов. Следва РАБОТИЛНИЧКА ЗА КУКЛИ, в която могат да се включат малките зрители.

"БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ" от Братя Грим - куклено-театрална школа за деца "ГЛУХАРТЧЕТА"

2 ЮНИ - "СЪН В ЛЯТНА НОЩ" от Уилям Шекспир - откъси. Представят деца от театрална школа и фондация "ВЕДНА". Постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева.

"Сън в лятна нощ" от Уилям Шекспир на децата от театрална школа и фондация "Ведна"

4 ЮНИ - "БИБЛИОТЕКА ЗА ВСЕКИ" - в партньорство с Национална Библиотека "Св.Св. Кирил и Методий". Малки и големи ще могат да се включат в разходка по пътя на книгите на тема "от праисторическите писмени знаци до дигиталната ера".

5 ЮНИ - "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТИЙН ИДОЛИ" - среща-дискусия с писателката Юлия Спиридонова три пъти номинирана за най-голямата награда за детска литература "Астрид Линдгрен". Ще бъдат представени романите ѝ "Тина и половина", "Графиня Батори", "Макс" и "Кронос, тоя нещастник". Събитието е подходящо за тийнейджъри.

6 ЮНИ - "ОБЪРКАНОТО СТИХОТВОРЕНИЕ" - представят деца от втори клас на 38 ОУ "Васил Априлов".

8 ЮНИ - РАБОТИЛНИЦА ЗА САПУНЕНИ БАЛОНИ в партньорство с театър "Мале Мале" и асоциация АРДУС. Зрелищен спектакъл и работилница със сапунени мехури - без думи, в които ще се включат и децата от АРДУС - Асоциация на родителите на деца с увреден слух.

РАБОТИЛНИЦА ЗА САПУНЕНИ БАЛОНИ в партньорство с театър "Мале Мале" и асоциация АРДУС

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Провокативен прочит на "Дон Жуан" от Моцарт отправя послания срещу насилието

Четвърта премиера в програмата на OPERA OPEN 2021 на Античния театър

"Театър пред театъра" се завръща през септември

Десет спектакъла под звездите очакват зрителите на откритата сцена пред Народния театър

Италианското сопрано Фиоренца Чедолинс ще бъде Сантуца в "Селска чест" край езерото в Панчарево

Фиоренца Чедолинс ще бъде Сантуца в "Селска чест" на 13 август в рамките на фестивала "Музи на водата" край езерото в Панчарево

Театър на открито започна представления на "Комедия от грешки" в родния град на Шекспир

За първи път британската "Роял Шекспир къмпани" организира толкова мащабна продукция в последната година

"Арт поток" започва с Цветана Манева, Ненчо Илчев и Алекс Сърчаджиева

Началото ще бъде поставено с откриването на изложба на художника Пламен Съботинков

"Балдахинът" и "Женска логика" са големите победители от Театрален фестивал "На стълбите"

Първата постановка е на театър "Българска армия", а втората на ДТ "Константин Величков" Пазарджик