Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Дебело прасе" излиза на сцената на Младежкия театър

СЪВРЕМЕННА ДРАМАТУРГИЯ

"Дебело прасе" излиза на сцената на Младежкия театър

Пиесата на Нийл Лабют е отличена с наградата Outer Critics Circle в категорията "Най-добра пиеса извън Бродуей" и е номинирана за "Лорънс Оливие" в категорията "Най-добра комедия"

Анастасия Ингилизова, Александър Хаджиангелов и Койна Русева в "Дебело прасе", режисьор Стайко Мурджев (Снимка: Иван Дончев/Младежки театър "Николай Бинев")

Пиесата "Дебело прасе" разказва историята на Том (Александър Хаджиангелов) - млад професионалист от големия град, който бързо губи интерес към красивите и сексапилни жени, с които излиза.

Премиерата е на 10 май в Младежкия театър, съобщават от трупата. Следващите дати на спектакъла "Дебело прасе" през май са 21 и 27 май.

Снимка на плаката: Гергана Дамянова

Случайна среща в ресторант го отвежда Том в неочаквана и непозната любовна територия. Там се захласва по самоуверена библиотекарка с наднормено тегло на име Хелън (Анастасия Ингилизова). Когато колегите на Том - Картър (Георги Гоцин) и Джийни (Койна Русева) започват да подозират за новата му връзка, Том е изправен пред множество избори и собствената си неспособност да вземе категорично решение.

Койна Русева, Анастасия Ингилизова, Александър Хаджиангелов и Георги Гоцин в "Дебело прасе", режисьор Стайко Мурджев (Снимка: Иван Дончев/Младежки театър "Николай Бинев")

Авторът на "Дебело прасе" а Нийл Лабют, преводът е на Деница Димитрова. Режисьор е Стайко Мурджев.

Сценографията и костюмите са на Никола Налбантов. Композитор е Петър Дундаков. Хореографията е на Станислав Генадиев, а спортната подготовка - на Ангелос Варналис. С вокал участват Мила Роберт.

Александър Хаджиангелов и Петър Дундаков (Снимка: Младежки театър "Николай Бинев")

Как Том ще се справи със социалния натиск, шушукането зад гърба, интригите в офиса, подигравателните погледи? Какъв избор ще направи? Ще се откаже от любовта под ударите на общественото мнение?

Ще застане срещу всички, оставайки с новата си приятелка, която колегите му наричат "дебело прасе"? Това само част от въпросите, които спектакълът поставя.

Анастасия Ингилизова, Александър Хаджиангелов и Георги Гоцин в "Дебело прасе", режисьор Стайко Мурджев (Снимка: Иван Дончев/Младежки театър "Николай Бинев")

Анастасия Ингилизова и Александър Хаджиангелов в "Дебело прасе", режисьор Стайко Мурджев (Снимка: Иван Дончев/Младежки театър "Николай Бинев")

Премиерата на пиесата "Дебело прасе" е в Ню Йорк през 2004 г. Европейската премиера е в мадридския театър "Алкасар" през 2006 г. През следващите 17 години е поставяна в театри в множество градове по целия свят, сред които Сан Хосе (САЩ), Бостън (САЩ), Лос Анджелис (САЩ), Лондон (Великобритания), Богота (Колумбия), Бъркли (САЩ), Мексико Сити (Мексико), Сао Пауло (Бразилия), Хонконг (Китай), Мелбърн (Австралия) и много други.

Отличена е с наградата Outer Critics Circle в категорията "Най-добра пиеса извън Бродуей" и е номинирана за "Лорънс Оливие" в категорията "Най-добра комедия".

Койна Русева и Александър Хаджиангелов в "Дебело прасе", режисьор Стайко Мурджев (Снимка: Иван Дончев/Младежки театър "Николай Бинев")

Георги Гоцин, Анастасия Ингилизова и Александър Хаджиангелов в "Дебело прасе", режисьор Стайко Мурджев (Снимка: Иван Дончев/Младежки театър "Николай Бинев")

Александър Хаджиангелов и Георги Гоцин в "Дебело прасе", режисьор Стайко Мурджев (Снимка: Иван Дончев/Младежки театър "Николай Бинев")

Още

Иван Юруков е Гоце Делчев в "Илинден", който идва премиерно в театър "София"

Иван Юруков е Гоце Делчев в "Илинден", който идва премиерно в театър "София"

Още

Четирима актьори излизат в една (без)паметна "Петък вечер" на театралната сцена

Четирима актьори излизат в една (без)паметна "Петък вечер" на театралната сцена

Още

 "Лулу" на режисьора Крис Шарков с премиера в Театър "София"

"Лулу" на режисьора Крис Шарков с премиера в Театър "София"

Още

Днес и утре са премиерите на "Чудесна неделя за Creve Coeur" от Тенеси Уилямс

Днес и утре са премиерите на "Чудесна неделя за Creve Coeur" от Тенеси Уилямс

Още

Светът на Хайтов оживява в моноспектакъла "Дърво без корен"

Светът на Хайтов оживява в моноспектакъла "Дърво без корен"

Още

Състуденти от класа на проф. Пламен Марков в спектакъла "Разбиване" от Нийл Лабют

Състуденти от класа на проф. Пламен Марков в спектакъла "Разбиване" от Нийл Лабют

Коментирай 3

Календар

Препоръчваме ви

Да преживееш театър в кутия – артисти от Италия, Чили, Бразилия и Барселона идват за „Театроскоп“

Международният фестивал на театралната миниатюра ще радва малки и големи от 12 до 16 юни

Първият моноспектакъл на Деян Донков с премиера в Народния театър

Многоликият актьор бие "Камбаната" на вярата в образа на сериен убиец

Фурор и любов след Зиях Соколович

С повече от 30 участници премина 3-дневната творческа работилница на босненския актьор Зиях Соколович в Народния театър, организирана от Сдружението за независимо изкуство Spam Studios

Английска театрална трупа поставя пиеса за цар Борис III, която ще се играе по време Единбургския международен фестивал

Пиесата ще бъде представена и в посолството на България в Лондон в края на юли и началото на септември - преди и след фестивала в Единбург

Балетът "Ромео и Жулиета" - карнавал, който се превръща в ритуален сблъсък

Предпремиерата е на 27 май 2023 г. в Държавна опера Варна от 19 ч. с нова хореография на Сергей Бобров и забележителни костюми на Ася Стоименова

Спектакълът "Мъртви души" изследва езика на телата по време на война

Премиера на спектакъла "Мъртви души" ще се състои днес в Пловдив, по време на 15-ото издание на One Dance Week, и в София - на 7 и 8 юни в "Топлоцентрала"