Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Български певец бе гост-изпълнител на Втората Балканска олимпиада по изкуства и танци в Белград

ИЗКУСТВОТО - КУЛТУРЕН МОСТ МЕЖДУ НАРОДИТЕ

Български певец бе гост-изпълнител на Втората Балканска олимпиада по изкуства и танци в Белград

Красимир Аврамов пя пред талантливи деца и младежи от 10 страни

На 4-ти и 5-и ноември, след грандиозна церемония в "Дом Гарде", намиращ се в старинния парк Топчидер на сръбската столица Белград, се проведе Втората Балканска олимпиада по изкуства и танци, организирана от "Балкански алианс" и Евгения Веда, с подкрепата на Министерството на отбраната на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили. За гост-изпълнител и член на журито бе поканен българския изпълнител Красимир Аврамов.

В Олимпиадата участваха хиляда младежи от Русия, Гърция, България, Македония, Румъния, Украйна, Босна и Херцеговина, Черна гора, Беларус, Армения, Молдова и Сърбия, които показаха своя талант като певци, инструменталисти, хористи и танцьори. Участниците бяха посрещнати лично от министъра на отбраната на Сърбия - Александър Вулин.

Аврамов, в журито на олимпиадата

Като специален гост-изпълнител и член на журито, от "Балкански алианс" бяха поканили българския изпълнител Красимир Аврамов. Певецът, който журира финалистите навръх рождения си ден - 5-и ноември, изпя няколко свои песни и бе бурно аплодиран и изкаран на бис от участниците в олимпиадата.

"Подобни форуми показват, че изкуството сприятелява и може да "поправя" дори грешките на политиците. Чувствах се като у дома си в Сърбия, а тези прекрасни деца - деца от различни страни и народи, бяха като едно - не се конкурираха помежду си за победа "на всяка цена", а бяха приятелски настроени един към друг. Тяхната глъч и съвпадението на конкурса с моя рожден ден, ме върна в моето детство - бях на 6, когато ме обявиха за "най-малкия мим", и на 22, когато журналистка ме кръсти Човека глас. Тези деца тук, които ме върнаха в най-красивите ми спомени и така горещо и искрено ме аплодираха,..ми направиха истински подарък. Техните аплодисменти бяха най-хубавият подарък за рождения ми ден!..", каза певецът.

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни

На 28 септември ще се играе първото заглавие - "Дон Жуан се връща от война" с режисьор Крис Шарков, "Одисея" е втората премиера - на 29 септември, премиерата на танцовия спектакъл "Just say it" е на 30 септември

Премиера на "Докато смъртта ме раздели" и Spam Studios на 5 години

На 1 октомври сдружението отбелязва своя пети рожден ден с наградената с ПУЛИЦЪР пиеса на Дъг Райт

Френската звезда Жад-Рос Паркер аплодира в София българския вариант на пиесата си "Моето мъжко момиче"

Комедията оживява на сцената през актьорите Мая Бежанска, Михаил Билалов, Теона Димова и Асен Данков

Танцовата мистерия "Сънят на Пилат" гостува на сцената на Софийската опера и балет

На 29 септември, от 19.00 часа на сцената на Софийската опера и балет Държавна опера-Стара Загора ще представи танцовата мистерия "Сънят на Пилат" от Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев

Авторката на пиесата "Хага" - украинката Саша Денисова, ще присъства на премиерата на спектакъла тази вечер

Галин Стоев поставя първия спектакъл от новия сезон на Народния театър

Младежки театър с премиера на австрийската комедия "Малки негодници" - за първи път на българска сцена

На 20-и и 21-и септември пиесата ще бъде представена в превод на Владко Мурдаров и под режисурата на Атанас Атанасов