Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Балдахинът" и "Женска логика" са големите победители от Театрален фестивал "На стълбите"

ТЕАТРАЛНИ СЪБИТИЯ

"Балдахинът" и "Женска логика" са големите победители от Театрален фестивал "На стълбите"

Първата постановка е на театър "Българска армия", а втората на ДТ "Константин Величков" Пазарджик

Меглена Караламбова в ролята на Агнес в спектакъла "Балдахинът" на Театър Българска Армия (Снимка: Театър София)

Снощи завърши Театралният фестивал "На стълбите", организиран от Театър "София" и провел се на едноименната лятна сцена от 1 до 7 юли.

Близо 1000 зрители посетиха фестивала в шестте вечери с конкурсен характер и се насладиха на постановките на гостуващите театри от столицата и страната със студена бира - подарък от организаторите, под звездите в парка "Заимов".

Гергана Данданова в спектакъла "Балдахинът" на Театър Българска Армия (Снимка: Театър София)

Журито в състав Ириней Константинов - директор на Театър "София", Анелия Янева - театровед и театрален критик, проф. Маргарита Младенова - театрален режисьор и професор в НАТФИЗ, проф. Георги Каприев - професор в Софийския университет и театрален критик, реши, че награда за най-добър спектакъл не се присъжда.

Награда за женска роля се присъжда на Ели Колева за спектакъла "Балдахинът" на театър "Българска армия" (Снимка: Театър София")

Награда за женска роля се присъжда на Ели Колева, Гергана Данданова и Меглена Караламбова в ролята на Агнес в спектакъла "Балдахинът" на Театър Българска Армия. Награда за мъжка роля се присъжда на Георги Керменски в ролята на Стас в спектакъла "Женска логика" на ДТ "Константин Величков" Пазарджик, и Петър Димов в ролята на Мишел в спектакъла "Балдахинът" на Театър Българска Армия.

Поощрителна награда за проявен професионален дух се присъжда на целия екип на спектакъла "Женска логика" на ДТ "Константин Величков" Пазарджик във връзка с извънредната ситуация, предизвикана от изсипалия се неочаквано силен дъжд.

Меглена Караламбова и Иван Налбантов в спектакъла "Балдахинът" на Театър Българска Армия (Снимка: Театър София)

За неволите, които климатичната обстановка причини на екипа на Театър "София" по време на фестивала директорът Ириней Константинов разказва: "Всяка вечер успявахме да превърнем в прекрасно преживяване.

Опитвахме се да надхитрим природата, но не ни се получаваше. Дъждът ни изненада два пъти. На самото откриване на фестивала минахме неколкократно от леко прикапване до по-силен дъжд, но дъждобраните, които раздадохме на всички присъстващи, ни запазиха сухи.

Награда за мъжка роля се присъжда на Георги Керменски в ролята на Стас в спектакъла "Женска логика" на ДТ "Константин Величков" Пазарджик (Снимка: Театър София)

Докато при представлението на ДТ "Константин Величков" Пазарджик на 5 юли, изведнъж "зададе се облак страшен", както пише Яворов и се изсипа порой. Дъждобраните не помогнаха и аз излязох на сцената и спрях представлението, като помолих хората да се скрият във фоайето. Те търпеливо изчакаха, а ние набързо преместихме декора вътре и представлението продължи в залата."

Още

Премиера на операта "Жената от езерото" за първи път в България

Премиера на операта "Жената от езерото" за първи път в България

Още

Задава се осмото издание на фестивала за иновативно изкуство 180°

Задава се осмото издание на фестивала за иновативно изкуство 180°

Още

Моменти от "Театърът – това съм аз"

Моменти от "Театърът – това съм аз"

Още

"Вишнева градина" с Изабел Юпер открива театралния фестивал в Авиньон

"Вишнева градина" с Изабел Юпер открива театралния фестивал в Авиньон

Още

Театър „София“ открива Театрален фестивал „На стълбите“

Театър „София“ открива Театрален фестивал „На стълбите“

Още

Креативни роботи: артисти обсъждат изкуствения интелект в изкуството

Креативни роботи: артисти обсъждат изкуствения интелект в изкуството

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Съни Сънински ще режисира пиесата, носител на наградата "Славка Славова"

"Кулата" на Борис Кръстев е последният засега носител на наградата на името на актрисата Славка Славова (1924-2002), която се дава от екипа на "Театър 199". Участват Йоана Буковска, Свежен Младенов и Йордан Ръсин

„Шърли Валънтайн“ ще има 100-тно представление в Народния театър

Едноименният моноспектакъл на Албена Колева е режисиран от нейния баща Тодор Колев

Самуел Финци с гръм и трясък

Не пропускайте "Един кон влязъл в бар" на 25 и 26 март в Народния театър, копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена)

"Риголето" с гост-диригент и забележителни солисти на бургаска сцена

Спектакълът ще бъде под палката на Матей Поп от Румъния

Документална изложба представя Апостол Карамитев пред Народния театър

До 2 април 28 табла разказват за живота и творческия път на големия актьор, който ще бъде запомнен както с големите си роли в киното, така и на театралната сцена

"Живакът" на Димитър Живков излиза като роман след 10 години и 250 представления

"Това е роман, от който ще се смеете с глас, който ще пречисти душата ви. И след който с усмивка ще си повтаряте "Я съм могу див!", разказва издателят Христо Блажев