Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Романтичната комедия "Като трохи на прозорец" на сцената в Младежкия

ПРЕМИЕРА

Романтичната комедия "Като трохи на прозорец" на сцената в Младежкия

Станка Калчева бори алкохолизма в пиеса на Нийл Саймън

Петър Дочев и Станка Калчева в "Като трохи на прозорец" на Младежки театър "Николай Бинев" (Снимка: Павел Червенков)

На 17 май ще се състои премиерата на най-новия спектакъл на Младежки театър "Николай Бинев" - "Като трохи на прозорец" на прочутия драматург Нийл Саймън.

Малин Кръстев за втори път влиза в ролята на режисьор. Първата режисирана от него постановка, "Семеен албум", пожъна огромен успех и му донесе редица награди.

В героите се превъплъщават звездите на трупата Станка Калчева и Силвия Лулчева, младата Рая Пеева, позната от филма "Пеещите обувки", Светослав Добрев, Петър Дочев и Севар Иванов.

Станка Калчева и Рая Пеева в "Като трохи на прозорец" на Младежки театър "Николай Бинев" (Снимка: Павел Червенков)

Силвия Лулчева и Станка Калчева в "Като трохи на прозорец" на Младежки театър "Николай Бинев" (Снимка: Павел Червенков)

Новият превод на "Като трохи на прозорец" е дело на режисьора Стайко Мурджев, под чието ръководство Малин Кръстев играе в "Еквус".

Пиесата разказва историята на Евелин Мейра (Станка Калчева), чиято кариера и личен живот са разрушени от въздействието на алкохола. След опит за лечение на своя проблем тя се завръща обратно в Ню Йорк, решена да започне нов живот. Нейните приятели Тоби (Силвия Лулчева) и Джими (Светослав Добрев) се опитват да бъдат близо до нея, но и те самите са ангажирани със собствените си мисли и дела.

Ситуацията се заплита емоционално и когато се появяват персонажите на Поли - нейната дъщеря (Рая Пеева) и на Лу Танър (Петър Дочев) - бившия й любовник.

Но какъв е финалът?

Дали всеки от персонажите ще успее да излезе от капана на собствените си пороци и ще промени себе си или те ще се превърнат в един безкраен порок - предстои да разберем в увлекателната комедия на Нийл Саймън.

Светослав Добрев и Станка Калчева в "Като трохи на прозорец" на Младежки театър "Николай Бинев" (Снимка: Павел Червенков)

Рая Пеева и Станка Калчева в "Като трохи на прозорец" на Младежки театър "Николай Бинев" (Снимка: Павел Червенков)

Пиесата с оригинално заглавие The Gingerbread Lady е публикувана през 1970 г. и играна на Бродуей в Playmouth theatre. С този спектакъл Младежкият продължава идеята на директора Владимир Люцканов за връщане в афиша на легендарни заглавия, пожънали успех през годините. Програмата "Rе(start)" вече възкреси с нови версии "Кухнята" на Арнолд Уескър и "Еквус".

Авторът на "Като трохи на прозорец", Нийл Саймън, е един от най-популярните американски драматурзи.

Носител е на наградата "Пулицър" за "Изгубени в Йонкърс" (1991), на три награди "Тони" и три номинации за "Оскар" за най-добър сценарий. Първата му постановка, превърнала се в хит на Бродуей през 1963г., е "Боси в парка" - поставяна многократно и у нас, заедно с други безценни негови пиеси - "Странната двойка", "Добрият доктор", "Глупаците", "Слънчево с гръмотевици".

Той е и единственият жив драматург, на чието име е кръстен театър през 1983 г. на Бродуей (Neil Simon Theatre New York).

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Затегнете коланите" – премиерата на новия спектакъл със Стефания Колева е на 6 октомври в София

Лично и доста комично пътуване в подсъзнанието на една жена, която прави равносметка за живота си, докато самолетът, в който пътува, пада и скоро ще се разбие

Очаквайте премиерата на късометражния филм на Девина Василева "На игра"

Събитието е на 29 септември от 17:30 ч. в Дом на Киното

"Как се научих да летя" идва предпремиерно на Sofia Summer Fest

Популярният сръбски режисьор Радивое Андрич споделя, че предлага на публиката филм за цялото семейство

Балетът на Държавна опера-Стара Загора със световна премиера на 17 август

"Одон", "Лейди Джейн" и "Танците на Саломе" на сцената на Старозагорската опера

Пламен Карталов: Нашите артисти пеят и под дъжда

Трети летен фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет на сцената в Панчарево

Тази вечер е премиерата на юбилейния албум "100 години Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

Събитието с модератор Виолета Тончева предхожда селектирания в официалната програма на фестивала спектакъл на Варненския драматичен театър "Амадеус" от Питър Шафър на режисьора Стайко Мурджев