Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"М" като Жена - балетна премиера в Старозагорската опера

БЕНЕФИС НА ПРИМАТА НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ВЕСА ТОНОВА

"М" като Жена - балетна премиера в Старозагорската опера

Танцов проект на хореографа Росен Михайлов

На 2 ноември, от 19:00 часа на сцената на Държавна опера - Стара Загора ще се състои премиерата на новия танцов проект на хореографа Росен Михайлов - "М" като Жена".  Проектът "М" като Жена е своеобразен бенефис на Примата на българския балет Веса Тонова.

Росен Михайлов и Веса Тонова, работен момент на спектакъла "М като Жена"/Сн. Старозагорска опера

Спектакълът овенчава близо 30-годишната кариера на една от най-ярките български балерини, чиито творчески постижения, артистични превъплъщения и технически изпълнения оставят следа в балетното изкуство в България и на световната сцена. В него Веса Тонова ще направи своята равносметка и ще "разчисти сметките" си с класическия балет.

Главната цел на проекта не е да утвърди пред публиката ярки образи от класическото наследство в уникалните превъплъщения на балерината.Той се стреми да разкрие и разкаже повече за личностните коментари, рефлексии и съкровения на една жена, посветила живота си на изкуството. Този спектакъл не поставя точка на безспорната кариера на класическата балерина, а по-скоро е начало на качествено нов етап в развитието на артиста със собствен почерк. Ще видим "новата" Веса Тонова - разкрепостена, освободена от желанието да бъде харесвана, от инерцията да флиртува с очакванията на публика и критика, да се съобразява с каноните и ограниченията на дадена естетическа система. Ще видим една жена, приела своите страхове и съмнения, загърбила предразсъдъците, решена да разчупи собствените си "рамки" и да погледне отвъд удобството на рутината и опита.

В това "рисковано" и съкровено пътуване към себе си, основен партньор на Веса ще бъде хореографът Росен Михайлов, техни спътници, сценични партньори, съперници и конкуренти, ще бъдат солистите и ансамбъла на балета на Държавна опера - Стара Загора. Всички те ще обединят усилия и талант в създаването на съвременно сценично произведение, носещо тоталното въздействие на визия, звук и движение в едно.

Росен Михайлов и Веса Тонова, репетиция на "М като Жена", Старозагорска опера

"М" като Жена

Сюжетът 
Със заглавието на танцовия спектакъл "М" като Жена, екипът на проекта дава заявка за многоплановост и дълбочината на творческите си търсения. И предизвиква разнопосочни нагласи и отговори на въпросите: 
Защо Жена с Главно "М"?.... Как може да се асоциира Жена с "М"?.... Коя е "М"?.... Кой е Жената?...

Коментирай 0

1/1

Росен Михайлов и Веса Тонова, репетиция на "М като Жена", Старозагорска опера

Росен Михайлов и Веса Тонова, работен момент на спектакъла "М като Жена"/Сн. Старозагорска опера

Календар

Препоръчваме ви

Отлагат премиерата на "Бащата"

Носителят на голямата награда от Карлови Вари на Кристина Грозева и Петър Вълчанов трябваше да тръгне по кината на 3-и април

Универсалният артист Карлес Сантос и неговата страст по минимализма

Изложба в "Софийски арсенал" - Музей за съвременно изкуство

Филмът за Атанас Буров тръгва по кината на 6-и

Премиерата на "Останалото е пепел" събра звезден елит

"Експрес ХХ век" потегля в Драматичен театър Пловдив с червен килим и шампанско

Бродуейската комедия "Експрес ХХ век" - на 5-и март в Голямата зала на театъра

Любовната история на амазонка и римлянин - в мюзикхола "Прераждане"

Мюзикхолен Театър Пловдив ни кани на зрелищен спектакъл

ГОРЕЩА стая за публики

Програма на международната група Steam Room