Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Пилоти правят потресаващи снимки от кабината на самолета си

ВТОРА ПРОФЕСИЯ

Пилоти правят потресаващи снимки от кабината на самолета си

Кристиан ван Хейстъм и Дан Крансъм творят изкуство, извършвайки обичайните се полети по целия свят

Тези уникални снимки са дело на пилота Кристиан ван Хейстъм от Холандия и на неговия приятел Дан Крансъм. Те основали авиокомпанията Amazing Aviation, която се е "специализирала" в правенето на снимки от пилотската кабина.

Снимките, които ще видите, са направени по време на полетите им над различни градове и страни - от Торонто до Индия и Китай.


"Когато по време на полет се сблъскаш с невероятни "изригвания" на природата, изведнъж започваш да се чувстваш много маничък и нищожен в сравнение с тази дива, бушуваща енергия", разказва Кристиан.

Още

Неземно: Галактическите картини ни карат да затаим дъх пред... Вечността

Неземно: Галактическите картини ни карат да затаим дъх пред... Вечността

Тази снимка е направена по време на полет между Пекин и Шанхай. На нея се вижда облак, разсечен от мълния.

"Нашите прибори откриха този облак няколко минути преди да направим снимката. Когато се приближихме до него, се наложи да се отклоним 10 километра, за да уловим тази красота, а опасността за самолета не беше за пренебрегване", разкрива Кристиан.


Тази снимка е направена в небето над Канада по време на полет от Чикаго до Амстердам. Кристиан и неговият колега се сблъскали с ужасна буря, а след това в "черешката на тортата" се превърнало северното сияние.

"Създавайки такива потресаващи снимки и показвайки ги на хората, ние даваме възможност на всеки да види тази красота. Това е огромна чест за мен", признава Кристиан.


"Прекрасното северно сияние в небето над Канада, а едновременно с това и върлуващата по-надолу буря с мълнии - това е една от из най-прекрасните картини, които съм виждал в живота си", споделя Кристиан.


Така излежда Млечния път от пилотската кабина на самолета, прелитащ над Синайския полуостров в Египет.


А тази снимка е направена от кабината на товарния "Боинга-747", прелитащ над територията на Индия.


Кристиан се обучава за пилот от 14 години. "В началото на моята кариера бях твърдо убеден, че аз просто трябва да запечатвам прекрасните гледки, които наблюдавам от кабината", разказва пилотът фотограф.

Още

Небесното кралство на Себ Жаниак

Небесното кралство на Себ Жаниак

"Опитите да се направи хубава снимка, често е тежка и неблагодарна работа, но аз правя всичко възможно да създам за своята публика отлични снимки, за да предам точно чувствата, които аз изпитвам, когато съм в самолета", добавя Кристиан.


"Моите колеги ме подкрепят, все пак така и те имат възможност да покажат на своите роднини и близки цялата красота, които ние всекидневно наблюдаваме от нашите работни места."Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Испанското посолство представя в Пловдив фотографска изложба "Испания и България. Заедно в Европейския Съюз"

Откриването е на 7 февруари 2024 г. в 12.00 часа в Дом на културата "Борис Христов". Изложбата може да бъде разгледана до 23 февруари.

"Пътуване до Азербайджан" - част от фестивала Sofia MENAR

"Тези кратки пътешествия из труднодостъпните кътчета на Азербайджан ме принудиха да се обърна към документалната същност на фотографията", споделя Арслан Ахмедов

Фотографът Симон Варсано отваря ново пространство за култура

"Като фотограф, снимал еднакво дълго аналогово и дигитално, смятам, че е важно да не развиваме консуматорство в начина, по който снимаме.", казва фотографът

Световноизвестната фотографка Кристина де Мидел гостува в София

На 25 януари, в Националната художествена галерия - Двореца, се открива изложбата "По ръба на реалността"

Конкурс за фотография и рисунка "Божурът среща розата"

Поводът на конкурса е годишнината от установяването на българо-китайските отношения

Атанас Миланов: Вечерно пътуване с трамвай 22 - Прага

Откриването е на 16 януари от 18:00 часа в Чешкия център в София