Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вижте невероятните "Нeзрими пътеки" на Антон Антонов

СЪЩЕСТВЕНОТО Е ПРЕД ОЧИТЕ НИ

Вижте невероятните "Нeзрими пътеки" на Антон Антонов

Изложбата е от 14 юли до 3 август 2022 г. в Галерия "Арт Маркони"

Антон Антонов (Източник: Арт Маркони)

Още

Галерия "Арт Маркони" представя празничната сборна изложба "Извисяване"

Галерия "Арт Маркони" представя празничната сборна изложба "Извисяване"

Галерия "Арт Маркони" - град Варна представя от 14 юли до 3 август 2022 г. "НЕЗРИМИ ПЪТЕКИ" - Изложба живопис на АНТОН АНТОНОВ

Откриване - 18.30 часа 14 юли/ четвъртък /2022 г.

Антон Антонов (Източник: Арт Маркони)

Препрочитам анонса към изложбата на Антон Антонов, в който споделя своите размисли върху творбите, подготвени за ежегодното гостуване във Варна. Чистите поточета на мисълта му звънко си пробиват път между ежедневната шлака от потискащи новини, заливащи ни с тревожност и безизходност. Разходката из лабиринта на неговия, изпълнен с красота и "необятие", художествен свят изпълва с живоптрептящата гама на възторг, смирение и дързост, редуващи се в хаотична непоследователност - зареждащи и помиряващи едновременно:

"Пейзажът ни приласкава като обиталище на душата и надмогване в усилието да вибрираме отвътре с неразпознаваемите за материалните сетива мелодии. Целувка с мирис на мащерка. Възкресяваме себе си във всичко - като протуберанс на духа, който ни води към нашата всеобща единеност. Трябва да затворим процеса между себе си и природата.

Тя е най-големия учител. Ако я гледаме с очите на дете, с жад и възхита, ще провидим красотата, а ако я съзерцаваме, докато сме се сляли с нея и сме станали нейна част, то ще познаем и добротата.

Още

"На Север от Варна" от Огнян Георгиев в  Галерия "Арт Маркони"

"На Север от Варна" от Огнян Георгиев в Галерия "Арт Маркони"

Съзнанието за тази единна същност ни позволява да се съизмерваме само със себе си и ни прави уникална част от това необятие извън нас. Творчеството изглежда игра и забавление, но в действителност е предопределеност и голяма отговорност. Творбата е синтез на истината, принципът, който ни свързва - извън нас, нас с другите, това извън и това вътре, единността на всички нива - материя, съзнание и това, което не познаваме.

Творбата е морален принцип. Ние, човеците, сме разполовени. Жената носи кодекса на нашата определеност и отговорността за това. Тя е съзнанието за нашата ненарушимост. Мъжът е разрушител и наново съзидател. Жената няма лукса на първото, но всички ние, нейните синове, не бихме дръзнали да се протегнем към безмерната свобода на съзиданието в духа, без нейната ласка. Адът и Раят не са географски понятия.

Още

"Ателието" - изложба живопис на Илия Касабов - в Галерия "Арт Маркони"

"Ателието" - изложба живопис на Илия Касабов - в Галерия "Арт Маркони"

Те са вътре в нас едновременно и нашето съзнание ни води тук или там. Единственото, което човек забравя да прекопава е градината вътре в себе си, душевната градина. Това е непрестанна битка с плевелите Адови в нашето съзнание.

Когато постигнем съзнаване на Рая, постигаме блаженство и сме стъпили там, където едно забранено дърво може да ни върне обратно. Животът ни е една разходка в тъмната и непозната гора. Всяка творба е една искра, проблясък всред мрака на нищото и малка надежда да просветнем, за да осветим пътека за нас и за другите."

Крачунка, 2022 година Антон Антонов

Антон Антонов (Източник: Арт Маркони)

След тази невероятна разходка в духовния свят на художника, бих си позволила да перифразирам любимият цитат от "Малкият принц" на Екзюпери: "Същественото е невидимо за очите" в "Същественото е пред очите ни!". Благодаря ти, Тони!

Ваня Маркова - галерия "Арт Маркони"

Още

Вчерашни момичета в "Арт Маркони"

Вчерашни момичета в "Арт Маркони"

Още

Варненската галерия "Арт Маркони" празнува 9-и рожден ден

Варненската галерия "Арт Маркони" празнува 9-и рожден ден

Още

Лиляна Дворянова и "Присвоени погледи" в Галерия "Етюд"

Лиляна Дворянова и "Присвоени погледи" в Галерия "Етюд"

Още

"Жените в барока" с концерт в Националната художествена галерия

"Жените в барока" с концерт в Националната художествена галерия

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Призрачните героини на Здравка Василева в "Женственост"

Изложбата е от 11 до 30 август 2022 г. в Галерия "Ларго"

Дворецът Шьонбрун във Виена предлага виртуална разходка с императрица Сиси

С помощта на най-модерните технологии посетителите на прочутия замък Шьонбрун стават гости на сватбата на императрица Сиси и император Франц Йозеф, слушат първите композиции на Моцарт и се срещат с Мария Терезия

Да надуем всички морски играчки!

Калоян Илиев – Кокимото открива голяма изложба в родния си град Варна

Солта, която носи в себе си живота и смъртта

Павлин Радевски показва скулптури от сол в проекта "Време за разпад", изложбата можете да видите от 28 юли в галерия "+359"

"Божествена комедия" в графика

От 28 юли 2022 Арт Галерия Ларго ще представи международната сборна изложба - графика "Божествена комедия"

Италия осуети незаконна продажба на картина на бароковата художничка Артемизия Джентилески

Търговците представили творбата като дело на ученик на Джентилески, а не на самата художничка, за да получат фалшиво разрешително за износ от италианските власти