Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Изкривеното огледало на сънищата в творбите на Сет Сиро Антон

Изкривеното огледало на сънищата в творбите на Сет Сиро Антон

Сет Сиро Антон, чието истинско име е Спирос Антониу, е гръцки художник и музикант, който е познат на широката аудитория, както с кориците, които прави за редица музикални албуми на известни групи от метъл жанра, така и с ролята си на фронтмен и басист на гърците Septicflesh. Той е завършил Университета за изящни изкуства в Атина като за произведенията си използва смесена техника - фотография, рисуване и дигитална обработка.

За това, откъде черпи вдъхновение, когато твори, гръцкият художник казва следното: 

"Сънищата са нещо много важно, тъй като те освобождават първичния хаос, който се намира в невроните ни, унищожавайки влиянието на пространствено времевия континуум. Когато рисувам, аз се опитвам да пресъздам състоянието на осъзнато сънуване. Освен това, сънят е като едно платно, изпълнено с образи (и много други неща), идващи от нашето подсъзнание, а ръката, която ги рисува, е тази на нашето хипер-его. Разликата между световете на светлината и тъмнината е, че при първия ние разполагаме с доста ограничени инструменти, за да материализираме онова, което сме изпитали в другия - тъмния свят. Затова първо трябва да се научим да боравим с тези инструменти, които се явяват нещо като мост между нашите мисли и празното платно. Когато творя, винаги се старая да бъда в постоянна връзка с онази част от мен, която се крие зад очите ми. А своето изкуство аз приемам като тъмен портал към забранени неща, освободени от защитната обвивка на разума. Картините ми са изкривени огледала от сънищата, които отразяват тялото и душата."

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Преминаване" - посмъртна изложба на богатото творчество на Иван Б. Иванов

През последните години художникът работи в областта на абстракцията, като разгръща живописната си мощ в големи формати, ярка цветност и разнообразни структури

Кралски портрет на Веласкес, оценен на 35 милиона долара, отива на търг за първи път от половин век

"Тази изключителна творба е забележителна не само с красотата и качеството си, но и с размера и темата си - кралски портрети", казват от аукционна къща "Сотбис"

Скицник на германския художник Каспар Давид Фридрих беше продаден на търг за над 1,8 млн. евро

Екземплярът е принадлежал на семейство в Карлсруе повече от 200 години

Антония Дочева показва изложба, вдъхновена от тангото и фламенкото

Експозицията ще бъде подредена от днес до 13 декември в Съюза на архитектите в България

"Разпад": Изложба на Дейвид Тадесе

От 5 декември до 12 декември в културно пространство "Бобина", София, ул. „Триадица“ 5А

Картината "Монте Карло" на Тойен беше продадена за 64,8 млн. чешки крони

Началната цена е била 18 млн. крони, а крайната сума е надминала очакванията