Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Изкривеното огледало на сънищата в творбите на Сет Сиро Антон

Изкривеното огледало на сънищата в творбите на Сет Сиро Антон

Сет Сиро Антон, чието истинско име е Спирос Антониу, е гръцки художник и музикант, който е познат на широката аудитория, както с кориците, които прави за редица музикални албуми на известни групи от метъл жанра, така и с ролята си на фронтмен и басист на гърците Septicflesh. Той е завършил Университета за изящни изкуства в Атина като за произведенията си използва смесена техника - фотография, рисуване и дигитална обработка.

За това, откъде черпи вдъхновение, когато твори, гръцкият художник казва следното: 

"Сънищата са нещо много важно, тъй като те освобождават първичния хаос, който се намира в невроните ни, унищожавайки влиянието на пространствено времевия континуум. Когато рисувам, аз се опитвам да пресъздам състоянието на осъзнато сънуване. Освен това, сънят е като едно платно, изпълнено с образи (и много други неща), идващи от нашето подсъзнание, а ръката, която ги рисува, е тази на нашето хипер-его. Разликата между световете на светлината и тъмнината е, че при първия ние разполагаме с доста ограничени инструменти, за да материализираме онова, което сме изпитали в другия - тъмния свят. Затова първо трябва да се научим да боравим с тези инструменти, които се явяват нещо като мост между нашите мисли и празното платно. Когато творя, винаги се старая да бъда в постоянна връзка с онази част от мен, която се крие зад очите ми. А своето изкуство аз приемам като тъмен портал към забранени неща, освободени от защитната обвивка на разума. Картините ми са изкривени огледала от сънищата, които отразяват тялото и душата."

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"След короната" с цветния оптимизъм на Панчо Малезанов

"Една усмихната живопис, с която Панчо винаги съумява да изненадва и която никога не те оставя равнодушен", казва кураторът Ваня Кубадинска за най-новата изложба на художника в галерия "Евдокия"

Италианката, която спечели картина на Пикасо срещу 100 евро, иска музеите да я съхраняват

"Бихме предпочели тя да бъде изложена някъде в Европа или по света, така че и други хора да могат да й се наслаждават", казва Клаудия Боргоньо

Орфей, пресъздаден от Стефано Пода, във фотографиите на Александър Богдан Томпсън

Изложбата ще бъде аранжирана в Градската градина в София от 1 до 14 юни 2020 г.

Райксмузеум получи уникална картина на фламандския майстор Бартоломеус Спрангер

Арт колекционерът Боб Хаболд подари творбата в памет на жертвите на COVID-19

Цветен пърформънс на големия Иван Яхнаджиев, който украси столицата със своя творба

Проекътът е вдъхновен от непоказвана картина на Златю Бояджиев

Наградата "Търнър" тази година ще бъде заменена със стипендии

Лауреатите ще бъдат определени през месец юни, като всеки от тях ще получи по 10 000 британски лири